Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇTSO YÖNETİM KURULU 10 VE 11 NO'LU MESLEK GRUBU ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meslek Grupları ile sektörel sorunların ve çözüm önerilerinin gündeme getirildiği sinerji toplantılarına ağırlıklı olarak; bakkal, market ve gıda maddeleri toptan satışı, üretim kooperatifleri ile zeytin ve zeytinyağı ticareti yapan firmaların yer aldığı 10 ve 11 no’lu Meslek Grubu temsilcileriyle devam etti.

ÇTSO YÖNETİM KURULU 10 VE 11 NO'LU MESLEK GRUBU ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
21 Mart 2019 - 16:57

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahretin Ersoy, 11. Meslek Komite Başkanı Ercan Döner, 10. Meslek Komite Başkan Yardımcısı Seçkin Sezer, Komite temsilcisi ve Meclis Üyeleri İbrahim Şahinkaya, Metin Tunç, Şahin Bektaş, Tuncay Önol, Komite Üyeleri Okay Işık ve Özcan Erdoğan, Genel Sekreter Sema Sandal, Komite sorumlusu Gökhan Doğru ve Meslek Grubu temsilcileri hazır bulundu.

“ÇANAKKALE TİCARET SİTESİ İLE İLGİLİ CİDDİ YOL KATETTİK. BUNUNLA İLGİLİ SOMUT GELİŞMELER OLDUKÇA SİZLERLE PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy Meslek Grubu toplantısında yaptığı konuşmada; “Çanakkale’nin gıda toptan ve perakende sektörüne faaliyet gösteren firma ve üretici kooperatiflerini ağırlık olarak 10 ve 11 no’lu Meslek Grubunda temsil ediliyor. Bende bu sektörün bir temsilcisi olarak yaşanan sıkıntıların farkındayım. İşimiz kolay değil. Geçmişten gelen birikimlerle şu an çarklarımız dönüyorama, zincir mağazaların plansız ve kontrolsüz artması, haksız rekabet koşulları bu sektörde faaliyet gösteren firmalarımızı sıkıntıya sokuyor.”dedi.

Meslek Grubu toplantısında sektör temsilcileri tarafından; markalaşma ve pazarlama konusunda ki Devlet destekleri, depo ve personel sorunu, depolar için istenen yüksek kasko bedelleri, ulusal marketlerin her geçen gün artması, yakıt indirimi ıskonto oranları, üretim kooperatiflerinde artan maliyetler dolayısı ile azalması, üretim ve tüketim sektöründeki mevzuatların günümüz koşullarına hitap etmemesi, Tarım Kooperatiflerinin sıkıntıları ve markalaşma çalışmalarına ağırlık verilmesi konuları gündeme getirildi.

“ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜNDE ÇANAKKALE’DEN ULUSLARARASI BİR MARKA YARATALIM”

Başkan Yardımcısı Ersoy; “Meslek Grubu üyelerimizin taleplerini Yönetim Kurulumuza ileterek orada da alternatif çözümleri değerlendireceğiz ve konuyla ilgili kurumlarla irtibata geçeceğiz.Bununla beraber kendi içimizde çözebileceğimiz, depoların kasko fiyatlarında yaşanan artış için Odamızın Sigorta Acente Komitesi ile bir araya gelerek bu sorunu hemen gündeme getirelim. Yakıt indirimi için ilgili firmaların Genel Müdürlerini Odamıza davet ederek görüşebiliriz,bölgemizin öne çıkan ve katma değer yaratma potansiyeli taşıyan ürünleri arasında zeytinyağının uluslararası bir marka haline gelmesi için proje hazırlayabilir ve devlet desteklerinden faydalanabiliriz. Bu yönde istekli firmalarımız hemen Odamızın proje birimi ile irtibata geçerek bilgi alabilir.Yeterli sayıda başvuru olduğu takdirde (en az 10 ve üzeri zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren Limited Şirket veya A.Ş.) Ticaret Bakanlığımız tarafındandesteklenmekte olan ve ihracatın arttırılmasına yönelik yürütülen “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (kısa adı UR-GE) programına proje hazırlayabiliriz.” diyerek katılım sağlayarak katkı veren tüm sektör temsilcilerine teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum