Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Bülent ÖZ

Bülent ÖZ


KKTC'DE OKUYAN CHP'Lİ GENÇLERLE BULUŞTUK VE KIBRIS'TAKİ SİYASİ PARTİLERİ ZİYARET ETTİK

05 Aralık 2017 - 18:18

Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nun görevlendirmesiyle, KKTC’deki okuyan gençlerin CHP Örgütlenmesi ve buluşması etkinliğine katılmak için Kıbrıs’a gittik ve KKTC’deki Siyasi Partilere seçim öncesi başarılar dilemek için ziyaret gerçekleştirdik.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan SALICI ve CHP KKTC Temsilcisi Mustafa YÜRÜKÇÜ ile birlikte Cumhuriyetçi Türk Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi, Toplumcu Kurtuluş Partisi ve Yeniden Doğuş Partisini ziyaretimizde 7 Ocak erken genel seçimi öncesi Kıbrıs’taki Siyasi Partilerle fikir alışverişinde bulunduk.

Siyasi Partilerle yaptığımız görüşmelerde;

 

CHP, DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE KIBRIS İÇİN ATILACAK ADIMLARA HER ZAMAN HAZIRDIR

“7 Ocak’ta yapılacak erken Genel Seçim öncesi tüm siyasi partilere başarılar diledik. Seçim atmosferinin barışçıl, adil ve anlayış içerisinde geçtiğini gördüğümüzü, bu anlamda siyasi partiler arasındaki demokrasi kültürünün yerleşmiş olmasından dolayı memnuniyetimizi ifade ettik.

KKTC'deki tüm partilerin Kıbrıs sorunu çözümünde Kıbrıs Türk Halkının haklarının savunulması gerektiği noktasında düşüncelerimiz ile ortak görüşlerde olduğumuzu gördük.

KKTC'nin kuruluşunda ve kurtuluşunda önemli bir rolü olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Yavru Vatanimiz KKTC ve Kıbrıslı Türkler için her zaman çalıştığını, yanlarında olduğumuzu ve daha da kalkınması için gerekli tüm adımları atmaya hazır olduğunu ilettik

----------------------

Kıbrıs’ta temaslarımızda Tatlısu Belediye Başkanı Hayri ORÇAN’ı ziyaret ederek çalışmalarında kolaylıklar diledik.

 

----------------------

ÇANAKKALE RUHUNUN BİR ÖRNEĞİ DE KIBRIS RUHUDUR

CHP Kıbrıs Temsilciğinin ve KKTC Gençlik Örgütünün düzenlediği Gençlik Örgütlenmesi etkinliğine katılarak Kıbrıs’ta okuyan gençlerle bir araya geldik.

Etkinlik gecesinde gençlere hitaben yaptığı konuşmamda, KIBRIS Ruhunu ve ÇANAKKALE Ruhunu örneklerle anlatarak Kıbrıs ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesindeki benzerlikleri anlattım

Konuşmasındaki satır başları şöyledir:

Anavatanın ayrılmaz parçası, KKTC’de okuyan sevgili gençlerimiz, sizlere CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun selamını getirdik.

Değerli gençler, müsaadenizle bir Çanakkale Milletvekili olarak, Çanakkale Ruhu ile Kıbrıs Ruhunu karşılaştırarak sizlere duygularımı paylaşmak istiyorum.

Namık Kemal, Kıbrıs ve Çanakkale Vatan olmuştur O’na, Magosa’da zindanda yatmış, Çanakkale son yolculuğuna uğurlanmış. Bugün Çanakkale’de ebedi istirahatgahındaki işte o Namık Kemal, neredeyse bir buçuk asır önce “Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini” diye seslendiğinde, Mustafa Kemal ATATÜRK’te “Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini, bulunur kurarak bahtı kara maderini” diyerek cevap vermiştir.

Bu cevaptaki kararlılık, adım adım vatanı bağımsızlığa ve Cumhuriyete götürüyordu. Bu kararlılık bugünde Kıbrıs’taki CHP’lilerde olduğunu görüyoruz. Burada siz gençlerin nasıl mücadele ettiğinize tanık olduk. Kıbrıs CHP için, Türkiye Cumhuriyeti için, KKTC bağımsızlık mücadelesi verdiğinizi…

KIBRIS VE ÇANAKKALE NE ÇOK BENZERLER BİRBİRLERİNE

Kıbrıs’ta herkes Conkbayırlıdır, Anafartalıdır. Nereli olduğumuzun önemi yok, herkes Sethülbahirlidir, Kumkalelidir. Bu sebeple herkes Çanakkalelidir.

Çanakkale’de de herkes, Girnelidir, Lefkoşelidir. Nereli olduğumuzun önemli yok, herkes Magosalıdır, Lefkelidir, Güzelyurtludur. Bu sebeple herkes Kıbrıslıdır.

Herkes onurunu, namusunu, inancını Çanakkale ve Kıbrıs kahramanlarının, Çanakkale ve Kıbrıs’ı, Yurdunu savunduğu gibi savunur. İşte bundan dolayı benzerler birbirlerine Kıbrıs ve Çanakkale.

ÇANAKKALE VE KIBRIS KAHRAMANLAR DOĞURMUŞTUR

Çanakkale’deki bağımsızlık, Cumhuriyete önsöz olurken, Cumhuriyet Halk Partisinin temellerinin atılmasına sebep oldu. Bağımsızlık mücadelesi sonucu kurulan CHP, sonrasında Kıbrıs’ı bağımsızlığı için mücadele verdi.

Yani, Mustafa Kemal ATATÜRK ile Cumhuriyet Halk Partisi Doğdu. O Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşu ve kuruluşu oldu, bağımsızlığını kazandı. Yine o Cumhuriyet Halk Partisi Bülent ECEVİT’i doğurdu bağrından; o Bülent ECEVİT Kıbrıs’ın kurtuluşu ve kuruluşu oldu.

Mustafa Kemal ATATÜRK, Cumhuriyet Halk Partisiyle Türkiye’ye demokrasiyi, Cumhuriyet Halk Partisi ise Bülent ECEVİT ile Kıbrıs’a özgürlüğe getirdi.

Çanakkale ve Kıbrıs birbirlerine ne çok benziyor demiştik… öyle ya, Çanakkale savaştan barışı yaratan şehirdir. Kıbrıs’ta, Barış Harekatı ile, zulümden barışı yaratan bir ülkedir.

GELİBOLU YARIMADASI VE KIBRIS ADASI BARIŞIN ADALARIDIR.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın kahramanlarını, şehitlerini, gazilerini, KKTC’nin bağımsızlığı için canlarını feda edenleri, kimse yok sayamaz. Kıbrıs’ın bağımsızlığı ver kurtulcu anlayışla değil, Kıbrıs Türk Halkının haklarını koruyucudur.

Kıbrıs Türk halkı 1963’ten 1974’e kadar Kıbrıs Rum tarafınca uygulanan tüm baskılara ve zulme karşın direnmiş, ayakta kalmayı başarmıştır.

Kıbrıs Türk halkı haklı mücadelesini sürdürerek, Anavatanımız Türkiye’nin 1960 Anlaşmalarından kaynaklanan Garantörlük hakkını kullanarak, 1974 Barış Harekâtını gerçekleştirmesiyle özgürlüğüne kavuşmuştur.

15 Kasım 1983 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ilan etmiştir. Yıllarca en temel haklarından yoksun bırakılan Kıbrıs Türk halkı, esarete boyun eğmemek için sayısız şehitler vererek direnmiş ve kendi hür iradesiyle barış, huzur ve özgür yaşamak üzere 15 Kasım 1983’te bağımsızlığını tüm dünyaya ilan etmiştir.

KKTC BAĞIMSIZ VE EGEME BİR DEVLETTİR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bugün ‘Bağımsız ve Egemen’ bir devlettir. Ve öyle kalacaktır. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ü ve bu mücadelede canlarını feda eden şehitlerimiz ve ölümsüz lider Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün vermiş olduğu mücadele ve direniş asla unutulmayacaktır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bugüne kadar, çoğulcu demokrasi, yasama, yürütme ve yargının bağımsız işleyişi, ekonomik kalkınma, sosyal adalet, hak ve özgürlükler gibi birçok alanda büyük ilerlemeler kaydetmiştir.

 

CHP İÇİN KIBRS MİLLİ BİR DAVADIR

Cumhuriyet Halk Partisi için Kıbrıs milli bir davadır ve böyle kalacaktır. Bu tavrımızdan parti olarak asla vazgeçmeyeceğiz. Kıbrıs’ın bizim kırmızı çizgimiz olarak kalacağını gerek Genel Başkanımız gerek milletvekili arkadaşlarımız her konuşmamızda vurgulamaktayız. Bu parti politikamız haline gelmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Kıbrıs ve Kıbrıs Türkleri için mücadelesine kararlı ve tutarlı bir şekilde devam edecektir.

Özellikle vurgulamak isterim ki, Kıbrıs Barış Harekatı ile Kıbrıs’ın özgürlüğü, bağımsızlığı Cumhuriyet Halk Partisi ile olmuştur. Yine KKTC’nin bağımsızlığı ve egemen bir devlet olması, tüm Dünyaca tanınması Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde olacaktır.

GELİBOLU YARIMADASINDA VE BEŞPARMAK DAĞLARINDA BİR BEDEL VARDI, KAHRAMANLARIMIZ KANIYLA ÖDEDİ

Gelibolu yarımadasında ve Beşparmak dağlarında bir bedel bardı. O çileydi, candı ve kandı, ödendi.

Girne’de, Magosa’da, Anafartalar’da, Conkbayırında bedel ödeyenler vardı. Onlar şehit, gazi ve kahramanlardı, atalardı. KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı, özgürlüğü için canlarını feda etti, şehitlerimiz ve gazilerimiz.

Ana bu rahatlığın bir borcu da vardır. Gelibolu topraklarında, Kıbrıs Dağlarında, taşında yaşanmış ve toprak olmuş insanlara borcumuz vardır. Bu topraklara borcumuz vardır. Toprağın üstündeki bizlerin toprağın altındakilere borcu vardır. Bu borcu ancak Türkiye’yi ve KKTC’yi kalkındırarak ödeyebiliriz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve KKTC’nin özgürlük, demokrasi ve bağımsızlık mücadelesini sürdürerek ödeyeceğiz.

Bu toprakları daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırarak ödeyeceğiz. Yürekleri vatan aşkı ile dolu atanlarımızın bizden beklediği de budur.

CHP GEÇLERLE VAR OLACAKTIR, GENÇLERİN HERZAMAN UMUDU OLACAKTIR.

Sevgili Gençler, tüm bunları yapacak olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir ve CHP siz gençlerle var olacaktır.

CHP siz gençlerin umudu olacaktır.

Konuşmama KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif DENKTAŞ’ın “Benim İki Bayrağım Var” şiirinin dizeleri ile son verirken son olarak şunları ifade ettim:

Evet dün, “Esaret ve tutsaklığa hayır diyenlerin dileği, bugün eminim ki, “İlerlemiş ve kalkınmış bir Türkiye’dir, bir KKTC’dir.

Onun için Yaşasın Demokrasi, Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Bağımsızlık, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın KKTC, Yaşasın CHP, Yaşasın Mustafa Kemal ATATÜRK…

YORUMLAR

  • 0 Yorum