YOKSA BU DEPREMLER ÖNCÜ MÜ?

Marmara Denizi'nde küçük depremler yaşanıyor. Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinin Uçmakdere ve Gaziköy Mahalleleri'nin açıklarında gerçekleşen depremlerin en büyüğü 3 şiddetinde gerçekleşti.

AFAD'ın son depremler sayfasına bakıldığında Şarköy'de meydana geldiği tespit edilen depremlerin sayısı ise 14'ü buldu.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün geçtiği bilgilere göre ise, saat 06.28'de başlamak üzere Güzelköy açıklarında 27 tane deprem oldu. En büyüğü 3.1 olan depremlerin derinlikleri ise 10 kilometre civarında değişiyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden emekli Prof.Dr.Doğan Perinçek  bölgede yaşanan deprem fırtınasına dikkat çekerek yaptığı paylaşımda; "Marmara'da deprem fırtınası. Sabah 6.33 te Kıyıya yakın alanda başladı. 3 öncü depremi 2.8 büyüklükte deprem izledi. Ardından çok sayıda deprem ve bunlardan biri 2.9 büyüklükte Devamında birde 2.8 büyüklükte deprem var. Artçılar devam ediyor 4 saatte 47 deprem yaşandı. Deprem odaklarının genel doğrultusu KAF ana fayından farklı. Kuzey-kuzeydoğu - Güney-güneybatı uzanıyor. Depremlerin batı yönünde ilerlemesini engelleyen bir kütle varmış gibi yönünü Güneybatıya çevirdiği gözleniyor. Bu yönde devam edip Karabiga kıyılarına yakın alanlarda artçılar olacak mı? Bu depremler Biga Çan dolayı için bir uyarımı? Bekleyip göreceğiz" dedi.

Çok değil bu paylaşımdan yaklaşık yarım saat sonra bir paylaşım daha yaparak uyarıda bulundu. Perinçek paylaşımında; "Arkadaşlar 30 dakika önce aşağıda yazdığım yorum gerçek oldu. Karabiga yakınlarında (Kandilli Rasathanesi verilerine göre) 1.2 büyüklükte bir artçı deprem yaşadık. Devamı gelir mi? Bu bir tesadüf mü? Bekleyip göreceğiz. Not: Kahin değilim yıllara dayalı gözlemlerime göre konuşuyorum" ifadelerini kullandı.