Çanakkaleli tekwondocular fark yarattı

Taekwondo il temsilciliğinin 2016 Yılı Faaliyet Programında yer alan 25.Yusuf Altunışık Trakya kupası Taekwondo Şampiyonası 04 .12.2016 tarihinde yapıldı.

 Taekwondo il temsilciliğinin 2016 Yılı Faaliyet Programında yer alan 25.Yusuf Altunışık Trakya kupası  Taekwondo Şampiyonası  04 .12.2016 tarihinde yapıldı.

Çanakkale 18 mart  Spor Salonunda gerçekleştirilen 25.Yusuf Altunışık Trakya kupası  Taekwondo Şampiyonası  Türkiye’nin değişik bölgelerinden Çanakkale’nin yanı sıra İstanbul , Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Balıkesir  illerinden 14 kulüpten  182 sporcunun katıldığı şampiyonada yoğun bir katılımla Türkiye şampiyonası havasında gerçekleştirildi. Geçe geç saatlere kadar süren bu şampiyonada Sporcular şampiyon olmaları için ter döktüler  Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık “şampiyonaya yoğun ilgi ve katılım vardı kulüpler ve şampiyonaya katılan sporcular adı geçen bu şampiyonaya çok iyi hazırlanıp tatemiye çıktılar” dedi.  Altunışık bu dev şampiyona bizim için ve tüm iller için çok önem arz etmekteydi çünkü burada şampiyon olan sporcular veya derece yapan sporcular önümüzdeki aylarda yani 2017 yılında yapılacak olan Türkiye taekwondo şampiyonalarında  gücünü ortaya koyma rahatlığını elinde tutma havasını yaşayacak   bu nedenden dolayı kıyasıya mücadelelere şahit olduk.

Çanakkale Anafartalar spor kulübü şampiyonada fark atarak şampiyonanın  galibi oldu

Taekwondo il temsilcisi Hasan Altunışık, Çanakkale’ye  yakışır başarılar almaya devam ediyoruz. 2016 yılının son şampiyonası olan 25. Yusuf Altunışık Trakya taekwondo şampiyonası Çanakkaleli  taekwondocular için çok başarılı geçti Şampiyonada Çanakkale Anafartalar spor kulübü 8 birincilik 5  ikincilik ve  9 üçüncülük alarak 80 puanla takım halinde şampiyonanın galibi oldu Kırklareli spor kulübü ise 54 puanla takım halinde ikinciliği elde etti ve almış olduğumuz bu başarı Çanakkale sporuna ve Çanakkale taekwondosuna büyük emeği olan  spor adamı rahmetli ağabeyim Yusuf ALTUNIŞIK’ı rahmetle anarak onu yad etmenin mutluluğu içerisindeyim dedi.   Her yıl düzenli olarak ilimde böylesi büyük organizasyonlar yapmaktayız bu yıl altıncısını gerçekleştirmiş olduğumuz bu organizasyonlar  ilimizde yeni müsabakaya çıkacak olan sporcularımız için önemli olduğunu düşünüyorum çünkü alt yapımızdan gelen ilk defa müsabakalara katılacak olan sporcularımızı bu tür şampiyonalarda deneyimlerini kazandırarak Türkiye şampiyonalarına hazır duruma getirmekteyiz.  Bu yapmış olduğumuz uygulama Çanakkale taekwondosu için önem arz etmektedir bu çalışmaların karşılığınızda şampiyon olarak aldığımızı düşünüyorum.

İl temsilcisi Altunışık 2016 yılı Çanakkale taekwondosu içi rekor düzeyde başarılı sonuçlar alarak tarih yazdık.

 Hasan Altunışık, Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılında ecdadımıza yakışır başarılar aldık. Bunlardan kıssaca bahsedersek Anafartalar spor kulübü olarak almış olduğumuz başarılar nüfus oranını dikkate alırsak Türkiye’de birçok metropol şehirleri geride bırakmış olduğumuz açıkça görülmektedir.  Ayrıca taekwondo sporunun dışında Wushu ve kick boks spor dallarında da Uluslararası, Balkan ve Türkiye şampiyonlukları elde ederek bu spor dallarında da Uluslararasında ve Türkiye’de söz sahibi olmayı başardık.   

Ben Tüm sporcularımıza almış oldukları bu büyük başarılardan dolayı tebrik ediyor daha büyük başarılar elde edecekleri inancındayım. dedi.  2016 yılında almış olduğumuz bu büyük başarılarla Çanakkale’nin en başarılı   spor kulübü konumundayız. Kısıtlı imkanlarımıza ve küçük bir il olmamıza rağmen aldığımız başarılarla Dünya üçüncülüğü Avrupa şampiyonlukları ve Türkiye şampiyonlukları çıkartarak böylesi büyük başarılara imza atmış bulunuyoruz imkan verildiği takdirde neler olabileceğini siz düşünün biz diyoruz ki imkan verin imkansızı başaralım 2016 yılına kadar aldığımız başarıları şöyle gözden geçirirsek her şey açıkça görülmektedir

  1  DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

2   AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

3  ULUSLAR ARASI ŞAMPİYONLUK

2  BALKAN ŞAMPİYONLUĞU

5  ULUSLARARASI İKİNCİLİĞİ

23 TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

19 TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ

38  TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ