Biga Pazar yeri çöktü

Biga Pazar yeri çöktü.

Biga belediyesinin 6 ocak 2017 tarihinde kar yağışı öncesi araç ve yaya trafiğine kapattığı pazar yeri halen devam eden kar yağışı  nedeni ile sağ bölümü tamamen çöktü...Biga belediyesinin araç ve yaya girişlerine kapatıtığı  pazar yerinde herhangi bir vatandaşımızın olup olmadığı araştırılıyor.

Aşırı kar yağışı sonrası 20 bin metrekare alana sahip Kapalı Pazaryeri çatısının bir bölümü, aşırı kar birikmesi nedeniyle 10 Ocak 2017, Salı yani bugün çökmüştür. 16:23:16'da başlayan çökme yaklaşık 30 sn sürmüştür. Kapalı pazaryerinin diğer bölümünde de aşırı kar birikmesi nedeniyle çökme riski devam etmektedir.

6 Ocak Cuma günü pazaryeri giriş ve çıkışlarının araç ve yaya giriş çıkışına kapalı olması büyük bir felaketi önlemiştir. Şu ana kadar yapılan belirlemelere göre bir vatandaş hafif yaralanmıştır. Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Biga Belediyesi Zabıta Müdürlüğü desteğiyle çevre güvenliği ivedilikle sağlanmıştır. Biga Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile Biga Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilk müdahaleyi gerçekleştirdiler. Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de şu an itibariyle müdahaleye başladılar. Şu ana kadar can kaybına rastlanmamıştır. Detaylı bilgilendirme daha sonra yapılacaktır.