ÇOMÜ'DE TRAFİK HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan Trafik Haftası kapsamında, 'Bir Kural Bir Ömür' sloganıyla Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) iş birliğinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen “Güvenli Sürüş ve Trafik Bilinci Eğitimi” programı, yoğun katılımla yapıldı.

Etkinliğe; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sevil Yıldırım Yüce, Çanakkale Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tanju Güdük, Emniyet Müdürlüğü personeli, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’nden Komiser Yardımcısı Hasan Arslan bir sunum gerçekleştirdi. Arslan, trafikte yaşanan kazaların önlenmesinde toplumsal farkındalığın artırılmasının, kurallara uyulmasının ve bilinçli sürücüler yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Program, katılımcılara belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Kaynak: ÇOMÜ