"ÇANAKKALE TİCARETİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLATACAĞIZ"
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası başkan adayı Turgay Kılıç ve Değişim Grubu Kırmızı Liste, yönetim anlayışını, projelerini ve meslek komitelerindeki ekip arkadaşlarını görkemli bir lansmanla tanıttı.
Çanakkale ekonomisini güçlendirmek ve üyelerin ihtiyaçlarına somut çözümler üretmek amacıyla hazırlanan program kapsamında, 7 temel yönetim ilkesi, 17 proje ve 7 sektörel öncelik kamuoyuyla paylaşıldı. Lansmanda, 21 meslek komitesindeki ekiplerin tanıtımı da gerçekleştirildi.
“Kaybedecek 100 saniyemiz bile yok”
Lansmanda konuşan Turgay Kılıç, hazırladıkları çalışma programının 20 ay boyunca merkez ve ilçelerde gerçekleştirilen üye ziyaretlerine, sektör temsilcilerinin önerilerine ve uzman ekiplerin çalışmalarına dayandığını belirtti. İşletmelerin artan maliyetler, yavaşlayan para akışı ve daralan taleple mücadele ettiğine dikkat çeken Kılıç, görevi üstlendikleri ilk günden itibaren çalışmaya hazır olduklarını vurguladı.
Kılıç, “Kaybedecek 100 günümüz şöyle dursun, 100 saniyemiz bile yok. Görevi üstlendiğimiz ilk günden itibaren bu projeleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi. Çanakkale’de üretilen değerleri yeni pazarlara taşımayı hedeflediklerini ifade eden Kılıç, Odanın üyeleri, kamu kurumlarını, üniversiteyi ve iş dünyasını ortak hedefler etrafında buluşturan bir yapıya kavuşması gerektiğini belirtti.
Yönetimin temelini 7 ilke oluşturacak
Turgay Kılıç, yeni dönem yönetim anlayışının 7 temel ilkeye dayanacağını vurguladı. Bu anlayışın temelinde; Adil yönetim, birleştirici yönetim, iş ve proje odaklı yönetim, katılımcı üye, lobicilik ve güçlü temsil, şeffaf işleyiş ve üyesinin yanında yönetim olarak ifade edildi.
Her büyüklükteki işletmenin eşit söz hakkına sahip olacağı bir Oda anlayışını benimsediklerini belirten Kılıç; üyelerin sorunlarının Meclis gündeminde öncelik taşıyacağını, ilçelerle düzenli iletişim kurulacağını ve hizmet kalitesinin üye geri bildirimleriyle değerlendirileceğini anlattı. Hesapların altı ayda bir bağımsız denetimden geçirilerek sonuçların üyeler ve kamuoyuyla paylaşılacağını da ifade etti.
Kılıç, yönetim sorumluluğuna ilişkin taahhüdünü ise şu sözlerle dile getirdi: “İlk dört yılda hedeflerimize ulaşamaz ve fark yaratamazsak bir sonraki seçimde aday olmayacağım. Başkanlık görevini en fazla iki dönem üstleneceğim.”
17 projeyle işletmelere destek, Çanakkale ekonomisine güç
Turgay Kılıç’ın konuşmasının ardından Armağan Aydeğer tarafından gerçekleştirilen sunumda, 17 proje ve 7 sektörel önceliğin kapsamı paylaşıldı. Projelerin; işletmelerin işini kolaylaştırmak, maliyetlerini azaltmalarına destek olmak, finansmana erişimlerini güçlendirmek ve yeni müşterilere ulaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlandığı belirtildi.
Sunumda; Çanakkale Girişimcilik ve Teknoloji Merkezi, ÇTSO Stratejik Dönüşüm ve Rekabet Merkezi, Finansman Danışma Masası, Açık Pazar ve Üye Avantaj Portalı, Çanakkale İhracatı Geliştirme ve Destekleme Merkezi ile Kariyer, Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi gibi projeler anlatıldı. Tarım ve Gıda Zirvesi, Turizmde Deneyim Rotaları, Çanakkale Turizm Konseyi, sanayiye yönelik Ar-Ge ve inovasyon desteği, gıda analiz altyapısının geliştirilmesi ve yeşil dönüşüm çalışmaları da programın öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Projelerin, üyelerin ihtiyaçları doğrultusunda ilgili kurumlarla iş birliği ve düzenli takip anlayışıyla yürütülmesinin hedeflendiği vurgulandı.
7 sektörel öncelikle kapsamlı çalışma programı
Lansmanda açıklanan 7 sektörel öncelik; inşaat ve yapı sektörü, turizm-konaklama-yiyecek içecek ve seyahat, mobilya ve orman ürünleri, Çanakkale ticari yaşamı, tarım-gıda-hayvancılık ve tarıma dayalı sanayi, teknoloji ve dijital dönüşüm ile üyeler için spor ve sağlıklı yaşam olarak sıralandı. Bu kapsamda güvenli yapı üretiminden turizmin 12 aya yayılmasına, yerel üretimin markalaşmasından çarşıların canlandırılmasına, tarımsal ürünlerin katma değerinin artırılmasından işletmelerin dijitalleşmesine kadar birbirini tamamlayan hedefler paylaşıldı. Spor ve sağlıklı yaşam çalışmalarıyla da üyeler arasındaki sosyal bağların ve dayanışmanın güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.
21 meslek komitesinin ekipleri tanıtıldı
Program kapsamında, Değişim Grubu Kırmızı Liste’nin 21 meslek komitesindeki işlerinde başarılı güç iş insanlarından oluşan aday ekip üyeleri tanıtıldı. Farklı sektörlerin deneyimini ve ihtiyaçlarını Oda çalışmalarına taşıyacak ekip arkadaşlarının tanıtımı, lansmanın önemli bölümlerinden birini oluşturdu. Turgay Kılıç, hazırlık sürecinde kendileriyle birlikte çalışan yol arkadaşlarına ve görüşlerini paylaşan üyelere teşekkür ederek, çalışma programının ortak emeğin ürünü olduğunu vurguladı. Komitelerin katılımıyla üyelerin taleplerini düzenli olarak gündeme taşıyan, çözüm geliştiren ve sonuçları takip eden bir yönetim anlayışı ortaya koyacaklarını belirtti.
Birlikte çalışma ve değişim mesajı
Görkemli lansmanda, Çanakkale’nin ekonomik geleceğini ortak akılla şekillendirme ve üyelerin gücünü iş birliğiyle büyütme mesajı öne çıktı. Kılıç, konuşmasının sonunda tüm üyelerin tercihlerine saygı duyduklarını belirterek seçim sonrasında da Çanakkale için birlikte çalışma çağrısı yaptı. “Mesele yalnız bir seçim değil, Çanakkale'nin yarınlarıdır ” diyen Kılıç, Güçlü ÇTSO, Güçlü Üye ve Güçlü Çanakkale için Değişim Grubu Kırmızı Liste olarak üyelerin desteğini istedi.
Lansmanda paylaşılan çalışma programının ortak hedefi “Güçlü üye, güçlü ÇTSO, güçlü Çanakkale” olarak ifade edildi.