Cumhuriyet, Kadının Toplumsal Yaşama Katılma Projesidir

Çanakkale Baro Başkanı Avukat Bülent Şarlan; kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çanakkale Baro Başkanı Avukat Bülent Şarlan; kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

şarlan yayımladığı mesajında şu cümlelere yer verdi.

Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82. Yıldönümünü nedeniyle tüm meslektaşlarımla birlikte saygıdeğer kadınlarımızı kutluyorum. Hayatı eşitlik ve adalet yolunda ilerleyen avukatlar, siyasal ve toplumsal anlamda kadını geride bırakan bir durumun 82 yıldır memnuniyetini yaşamaktadır.

Kadının toplumsal yaşama katılma projesi sayabileceğimiz cumhuriyet, günümüzün en ileri ülkelerinden çok daha önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Bu sebeple öngörüsü, kadınlara yönelik mücadelesi nedeniyle ulu önderimiz Atatürk’e çok şey borçluyuz. Çanakkale Barosu bünyesindeki Kadın Hakları Komisyonumuz’da Atatürk’ün ve cumhuriyet değerlerinin izinde, sürekli kadınlarımızın yanında, kadın ile ilgili etkin çalışmalar yapmaktadır.

Çanakkale’de 254 bine yakın kadınımız var. Özellikle kadına şiddeti mercek altına aldık. Basın açıklamalarından bilgilendirme stantlarına, dayanışma yemeklerinden söyleşi, konferans ve panel gibi etkinliklere birçok program düzenledik. Başka illerde düzenlenen toplantılara katıldık, görüş bildirdik. Bebek Bakım ve Emzirme Kabinlerinin Çanakkale’ye kurulmasına öncülük ettik. Çanakkale Barosu olarak kadınların karar verme süreçlerine katılmasındaki kararlılığını destekliyoruz. Kamu yönetiminde kadın yönetici sayısını en üst düzeye çıkmasını istiyoruz.  Fakat bizden daha önemlisi şüphesiz bunu yenecek olan güç, kadınlarımızın gücüdür. Kadınların azmi ve iradesi;  çağdaş, demokratik bir Türkiye’ye giden yolda belirleyici olacaktır.