BU VİCDANSIZLAR ACİLEN BULUNMALI!

Geyikli'de köpeklerin zehirlenerek öldürülmesi hayvan severler ile belediyeyi karşı karşıya getirdi.

Geyikli’de 19 köpeğin zehirlenerek öldürülmesi büyük tepkiye neden oldu. Köpekleri kimlerin zehirlediği henüz belli olmasa da, bu durum belediye ile hayvanseverlerin karşı karşıya getirdi. Geyikli’de bulunan bir hayvan sever açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “Öğlen 12:00 de köpekler yaşıyordu oyun oynuyorduk. Ondan yarım saat sonra eşim geldiğinde bana bütün köpeklerin öldüğünü söyledi. 6 tane köpek ölmüş. Geyikli, Yeni İskele, Hantepe civarlarında yerler halı gibi köpek ölüsüydü diyorlar. Sonra belediye gelmiş kaldırmış.”

Hayvanseverlerden gelen tepkiler üzerine Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu bir açıklama yayınladı. Oruçoğlu ise açıklamasında 19 ölen köpek için üzgün olduklarını belirterek, “Bakım evi kuruyoruz, mamalar aldık bakımları için gerekeni yapıyoruz. Bir meclis üyemiz Zuhal Hanım sosyal medya üzerinden yorum ile Geyikli Belediyesini suçlayan açıklamalar yaptı, Biz de bunun üzerine kendisine, ‘Bildiğiniz bir şey varsa söyleyin bizde gerekeni yapalım’ dedik. Çamur at izi kalsın şeklinde yaptığı açıklamayı geri çekti.

BİZ HAYVAN ÖLDÜRECEK KADAR CANİ DEĞİLİZ”

Yazıktır günahtır biz bu hayvanları öldürecek kadar cani değiliz, yolda bir karınca görsek aracımızın direksiyonunu kırarız. Bu hayvanları kim öldürdüyse Allah’a havale ediyoruz en büyük canilik kötülüktür. Bilinçli şekilde öldürülmüşler bunun için kriz ekibi kurduk, Jandarma ekipleri teknik ve fiziki takip yapıyor. Biz bu olay üzerine açıklama yapma gereği duyduk. Bu can dostlarımız üzerinden kimse bizi suçlamasın, bunları öldürenler bunu Belediye yaptı demesin! Eğer ben böyle bir talimat verdiysem kafama sıkarım. Geyikli Belediyesi olarak biz böyle bir şey yapmayız, kameralar inceleniyor inşallah yapanları ortaya çıkaracağız” şeklinde konuştu.