Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ZİRAAT ODASI SEÇİMLERİNDE İSMAİL KAYA TEKRAR BAŞKAN

Çanakkale Ziraat odası olağan genel kurulunda tek listeyle girilen seçimde İsmail Kaya güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi.

ZİRAAT ODASI SEÇİMLERİNDE İSMAİL KAYA TEKRAR BAŞKAN
02 Şubat 2019 - 16:47

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan genel kurula AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Geçtiğimiz  dönem AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Çanakkale Belediye başkan adayı Ayhan Gider, bazı köy muhtarları ile delegeler katıldılar.Çanakkale Ziraat odası olağan genel kurulunda bir konuşma yapan  AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan” Çanakkale’miz kıymetli bir kent. Pazartesi  günü meclis açılıyor, hem bir tezkere var onu görüşeceğiz, hem en son dönem gündeme getirilen ve sıkça ifade edilen SPA hastalarımızın çalışmalarıyla ve sıkıntılarıyla ilgili öneri gündeme getirilecek.Çanakkale birçok ile nazaran çeşitli markaların olduğu bir kent. Bazı illerde kömür var mesela… Kömürü al başka hiçbir özelliği yok. Bazısında sahil var turizm var. Sahili al hiçbir özelliği yok. Ama Çanakkale’mizde sahil ayrı, turizm ayrı, tarih ayrı, sanayi, ayrı, orman ayrı, tarım ayrı… Hepsinin kıymeti var. Türkiye’de ne kadar ekonominin büyümesi için farklı alanlarda üretim imkanı varsa, az çok hepsi bu bölgede var. Ama tekrar söylüyorum; birçok ilde bir veya iki başlık var. Bizde hepsi var. Tarım kentti desek yetmez, sanayi kenti desek yetmez, turizm kenti desek yetmez. Hepsinin olduğu bir coğrafyadan bahsediyoruz.  O yüzden burada hangi adımı atarsak atalım, tarıma zarar vermeden, tarımı büyüterek bu işi yapmak durumundayız. Çanakkale’mizde 180 bin insan tarımdan ekmek yiyor. Bu toplam nüfusun 3’te 1’idir. Neredeyse Çanakkale’nin yarısı tarımla gelişen, ziraatla çalışan insanlar. O yüzden bu büyük orandaki yoğunluğa hizmet etmek bizim en büyük gurur vesilesi. 111 farklı tarım ürünü var bu coğrafyada. Birçok ilde 3-5 iken, 111 farklı ürün sizin öncülüğünüzde el emeği ile alın teriyle Çanakkale’mizde hayata geçip Türkiye’mize kazandırılıyor. Hatta bu 111 ürünün 44 tanesinde Türkiye’nin en büyük 10’undayız. 44 üründe Türkiye’nin en çok üreten 10 ilinin içerisindeyiz. Hatta bunların da 5’inde de birinciyiz. Onun ötesinde salçalık biber gibi, nektarin gibi muşmula gibi ürünlerde il bazında birinci olmayı başarmış bir topluluğumuz var. Şeftali de ikinci sıradayız. 7 üründe de iki veya üçüncüyüz.  Bunlar güzel işler. Daha yol uzun o başka, ama önce ayağımız yere sağlam basacağız. Nerede olduğumuzu iyi göreceğiz.  Çanakkale’mizde 215 bin gibi büyük bir sayıda büyükbaş hayvanımız var. 710 bin de küçük baş hayvanımız var.  Bunun totaline baktığımızda 560 bin ton süt üretimimiz var. Bu büyük bir rakam. Bizim dağ ve orman köylerimiz süt üretiminde çok büyük çaba sarf ediyor” dedi.

 

Turan “Hem köprü, hem Gıda OSB tarımla ilgili uluslar arası proje. Yine son dönemde Çanakkale’yi marka haline getiren Troya 2018 Yılı gibi, Assos’un geçici miras listesine eklenmesi gibi birçok alanda turizm faaliyetleri de dolaylı tarım desteği. Adam Troya’ya gelecek, buranın kirazını tadacak. Assos’a gidecek şeftalisini, peynirini, zeytinini tadacak. İhracatla ilgili, pazarların büyümesiyle ilgili farklı görüşlere vesile olacak. Otelde kalacak, ürün de alacak. Lokanta da yiyecek piyasamız kazanacak. O yüzden turizmle ilgili her yatırım aslında bu bölgenin tarımına da yapıldığını ifade etmek isterim. Sırf Bayramiç’te Mehmet Akif Ersoy evini yaptığımızda dolayı, 55 bin turist gelmiş ilçeye. Bayramiç için anlatmıyorum, projenin kıymetinin anlaşılması için söylüyorum.  İç kısımda bir yer, sahil değil. 50 binden fazla kişi Akif’in evine turist olarak gelmiş. Belediyemiz orayı etrafıyla beraber çarşı, pazar yaptığında, tarım üreticilerimizin kendi ürünlerini sergileme imkanı verdiğinde her ilçemizde tarımla ilgili kıymetli sürecin başladığını hep birlikte göreceğiz. İşin özeti şu, hep söylüyorum; Türkiye bir kitapsa ön sözü Çanakkale olur.

Bürokrasi tecrübesi, siyasi tecrübesi genel hükümetin uyumuyla beraber farklı bir enerjiyi bu topraklarda bu coğrafyada hayata geçirelim istiyoruz. Çünkü bizim derdimiz var. Bu ülkeye yan bakanlara karşı, ülkemize küresel operasyon yapmaya kalkanlara karşı bir milli duruşla, tek bayrak, tek devlet, tek vatan demekten çok büyük şeref duyuyoruz. Bir derdimiz var bin dermana değişmeyiz diyoruz. Çanakkale’ye hizmet etmekten onur duyuyoruz”.dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum