Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"ZAMANIN İÇİNDE" SERGİSİ OPET'İN DESTEĞİYLE TROYA MÜZESİ'NDE

OPET’in Tarihe Saygı Projesi kapsamında desteklediği “Zamanın İçinde” sergisi, Troya Müzesi’nin süreli sergi salonunda açıldı. 15 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek sergide yedi genç kuşak sanatçının “zaman” kavramını ele aldığı eserleri sergileniyor.

"ZAMANIN İÇİNDE" SERGİSİ OPET'İN DESTEĞİYLE TROYA MÜZESİ'NDE
21 Ağustos 2019 - 11:21

OPET’in “Tarihe Saygı Projesi” kapsamında “2018 Uluslararası Troya Yılı” nedeniyle yenileyerek ‘Arkeo-Köy’e dönüştürdüğü Çanakkale’de bulunan Tevfikiye köyü, modern sanata ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Troya Müzesi ile Troya Kültür Derneği işbirliği ve OPET’in desteğiyle düzenlenen “Zamanın İçinde” sergisi, Troya Müzesi’nde sanatseverleri bekliyor.  

15 Eylül’e kadar devam edecek “Zamanın İçinde” sergisinde Akın Aksu, Canan Atalay Aktuğ, Elif Havuz, Erdal Sezer, Genco Gülan, Seydi Murat Koç ile Seyhan Boztepe’nin resim, fotoğraf ve üç boyutlu çalışmaları yer alıyor. Genç kuşak sanatçılar eserleri ile “Zaman çizgisel midir yoksa döngüsel mi?”, “Aynı suda iki kez yıkanılmaz mı yoksa tarih tekerrürden mi ibarettir?”, “Tüm bilimler gibi arkeoloji de toprak altından çıkardığı verilere bakarak değişmeyen yasalar, tekrar eden kalıplar, benzerlikler ve farklılıklar bulma peşindedir. Oysa zamanın her anının kendi koşulları içerisindeki biricikliğini kavramak farklı bir bakış açısı gerektirir. Bu farklı bakış açısını bize zamanının ruhunu yakalamaya ve geleceğe aktarmaya çalışan sanattan ödünç alabilir miyiz?” gibi sorulara sanat yoluyla cevap bulmaya çalışıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum