Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

YENİCEKÖY'DE BÜLENT ERDOĞAN COŞKUSU

Cumhur İttifakı Ak Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan, hükümet meydanında bir araya gelen binlerce Bigalı ile Yeniceköy’e yürüdü. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada mevcut yönetimin Yeniceköy için söz verip de yapmadıklarını bir bir hatırlatarak, Bigalıların teveccühüyle gelecek 5 yılda yapmayı planladığı projeleri anlattı.

YENİCEKÖY'DE BÜLENT ERDOĞAN COŞKUSU
12 Mart 2019 - 11:39

Cumhur İttifakı Ak Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan’ın mahalle buluşmaları kapsamında gerçekleştirdiği program bu kez Yeniceköy Mahallesi’nde oldu. Başkan adayı Erdoğan’a destek olmak için hükümet meydanına akın eden kadın erkek, genç yaşlı binlerce Bigalı ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak‘Biga’ya başkan Bülent Erdoğan’ sloganlarıyla Yeniceköy’e yürüdü. Erdoğan ve coşkulu kalabalığı yine meşaleler yakan yoğun bir kalabalık karşılarken, Erdoğan Yeniceköy meydanında mahalle sakinlerine hitap etti.

“BEN BİGA’YA BORCU OLDUĞUNU HİSSEDEN KARDEŞİNİZİM”

Sözlerine güler yüzlü ve coşkulu karşılama için teşekkürlerini sunarak başlayan Başkan Adayı Erdoğan, “Bu akşam Biga’mız için birlik ve beraberlik içinde buluşan sizlerin yönetim sorumluluğunu üstlenecek kadroyu seçmek için sandığa gideceği günü heyecanla beklediğinizi görüyorum. Bizler yaklaşık 50 gündür sizlerle birlikte olmaya, görüşmeye, fikir alışverişi yapmaya devam ettik. Sizlerden aldığımız bilgi ve istekler doğrultusunda projelerimizi hazırladık ve bunların bir kısmını Bigalı hemşerilerimizle paylaştık. Meclis üyelerimizi de tanıtarak ‘Bismillah’ dedik. Ben Biga’ya borcu olduğunu hisseden bir kardeşinizim ve sizin hizmetkârınız olmaya adayım” dedi.

“YENİCEKÖY’ÜMÜZÜN DERDİNE SORUMLULUĞUMUZ YOKKEN DEVA OLDUK”

Yeniceköy’de kanalizasyon ve kirli su problemlerinin çözülüşünü anlatan Erdoğan, “Yeniceköy’ümüzün Belediye’ye bağlanmadan önce kanalizasyon ile ilgili sıkıntıları vardı. Yeniceköy’ümüzün kanalizasyonu Uzunsu Deresine akıyordu ve biz sorumluluğumuz olmadığı halde mahallemizin kanalizasyonunu 1000 metrelik kollektör hattı ile ana kanalizasyon hattına bağladık ve arıtmaya gitmesine yardımcı olduk. Böylece Yeniceköy’ümüzü daha sorumluluğumuz yokken bu dertten kurtardık ve deva olduk. Kıymetli Yeniceköy mahallemizin sakinleri çeşmelerinizden nasıl bir su akıyordu? Çamaşır makineleri bozuluyor, çeşmeden akan suları kullanamıyor ve çamaşırlarınızı yıkayamıyordunuz. Biz Biga ishale hattını yenilerken Yeniceköy’e hattımızı bağladık ve sizleri bu dertten de sorumluluğumuz olmadığı dönemde kurtardık” diye konuştu.

“ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NE YAPAMADIKLARINI BİZ YAPACAĞIZ”

Atatürk Kültür Merkezi’nin AK Parti projesi olduğunu ama mevcut yönetimin başa gelmesiyle projeyinin küçülterek şuan ki mevcut haliyle tamamlandığını hatırlatan Erdoğan, belediye kantarı olarak kullanılan arazinin yanındaki 7 bin m2 araziyi satın alarak 10 bin m2 alana Atatürk Kültür Merkezi projesini ihale ettik ve süreç devam ederken seçimler oldu ve halkımız taktirini uan ki mevcut yönetimden yana kullandı. Bizim bu projemiz içinde yarı olimpik yüzme havuzlarının, konaklama tesislerini, restoran ve SPA merkezlerinin olduğu dev bir projeydi. Maalesef şu anki yönetim bu saydığımız hizmetleri Biga’ya çok gördü ve küçülterek şu anki şekliyle Biga’ya kazandırdı. Şu anki haliyle bile Biga'da hemşerilerimizin oradan hizmet alması çocuklarımızın, gençlerimizin oradan faydalanması ve kırkın üzerinde kursun düzenlendiği, insanların mutlu olduğunu gördüğümüz bir yer olması bize bizi de mutlu ediyor. İnşallah kalan kısmını da şu anda yüksekokulumuzun bulunduğu Şirintepe’deki gençlik merkezimizin hemen yanına kazandıracağız. Biga MYO’nun olduğu alana içinde çocuklarımız ve ailelerimizin çok güzel vakit geçireceği, doğayla iç içe olacakları Millet Bahçesi yapacağız. Tüm Bigalılar biliyor ki; yaparsa AK Parti yapar, yaparsa Cumhur İttifakı yapar, yaparsa Milliyetçi Hareket Partisi yapar, yaparsa Bigalılar yapar” ifadelerini kullandı.

 “YENİCEKÖY MAHALLEMİZİN ELEKTRİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Yeniceköy’ün dert ve sıkıntılarını gayet iyi bildiklerini, 12 yıldır yolun hemen karşısında komşu olduğunu söyleyen Erdoğan, “Biz Biga'ya hizmet etmek için buradayız. ‘Bu bizim görevimiz değil’ diyerek size asla arkamızı dönmeyeceğiz. Mahallemizdeki elektrik sorununu biliyoruz ve bunun çözümü için kurum yetkilileriyle görüşüp, Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan’ın girişimleriyle inşallah bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız” dedi.

“BEDAVA VERECEĞİM DEDİĞİN SUYU, YENİCEKÖYLÜLER ‘5 SENE ÖNCE YOLU AÇACAĞIM’ DEMENDEN BİLİYOR”

Mevcut belediye yönetiminin yakın zamanda suya zam yaptığını, şimdiki seçim vaatleri içinde ise ‘suyu bedava yapacağım’ sözünün yer aldığını belirten Erdoğan, dikkat çeken bir hatırlatma örneğinde bulundu. Erdoğan, “Ben şu an hala sizlerin desteğiyle belediye meclis üyesiyim. Ancak bizim sayımız alınan kararlara etki etmede yetersiz olduğu için şu anki yönetim istediği gibi el kaldırdı, istediği gibi indirdi ve istediği gibi sattı. Biz yılbaşında ‘lütfen suya zam yapmayın. Biz zaten diğer ilçelerden suyumuzu pahalı kullanıyoruz’ dedik ama onlar ‘biz beş yıl önce yüzde 30 indirim yaptık şimdi yüzde 15 zammı yapacağız’ dediler ve oy çokluğuyla suya zammı yaptılar. Şimdi de diyorlar ki suyu bedava vereceğiz. Senin bedava vereceğin suyu Yeniceköylüler 5 sene önce yolu açacağım demenden biliyor. Bizim özümüz de bir sözümüz de bir. Biz Bigalı hemşerilerimize yapamayacağımız hiçbir işin sözünü vermeyiz, sorunları çözmek için çalışır, sizin hakkınızı her zaman savunuruz ve sadece oy için biz size gerçek olmayan bir şeyi vaat etmeyiz. İnşallah biz Biga’mızın su fiyatlarını civar ilçelerdeki su fiyatları seviyesine düşüreceğiz”diye konuştu.

“MAHALLE YANINDAN GEÇEN ÇEVRE YOLUNA CEP, DURAK, IŞIKLARA DA MOBESE YAPTIRACAĞIZ”

Yeniceköy çevre yolunda geçtiğimiz aylarda meydana gelen kazaya değinerek başsağlığında bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

Zaman geçtikçe önümüzden geçen çevre yolunun hareketi artıyor. Geçenlerde yaşamış olduğumuz trafik kazasında hayatını kaybeden anne ve ablalarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Biz bu tür kazalara sebebiyet vermemek için kara yollarımızla görüşerek çevre yolumuzda cep ve duraklar oluşturacağız. Kimsenin bir daha canı yanmaması için Yeniceköy’e ilk işimiz bu olacak. Ayrıca trafik ışıklarındaki MOBESE kameralarının kurulması için girişimlerde bulunup bir an önce cep, durak ve MOBESE kameralarını Yeniceköy’ümüze kazandıracağız.”

“KÜLTÜR, SANAT VE SPOR YENİCEKÖY’DE OLACAK”

Yeniceköy’e kazandırılacak projelerini anlatmayı sürdüren Erdoğan, “Yeniceköy’ümüz için sanat, kültür ve bilgi evi projemiz var ve burada mahallemizin hanımları, çocukları, gençleri mutlu olacak. Yetişkin bay ve bayanlar için kültür-sanat atölyelerinin olduğu, çocuklarımız için kütüphanelerin ve etüt salonlarının, spor aktivite merkezlerinin olduğu genel anlamda çocuklarımız için öğrenme, dinlenme ve eğlenme alanlarının olduğu çok güzel bir projemiz var. Bunu da hep birlikte Yeniceköy’ümüze kazandıracağız. Yine AK Parti belediyeciliği zamanında Biga'ya kazandırdığımız Balıkkaya mesire alanının aynısını biz karşı tepelerde olan Yeniceköy mahallemize de kazandıracağız” dedi.

“‘İMAR REVİZYON PLANI ONAYI İÇİN ÜÇ GÜNÜNÜZ VAR’ DEDİLER”

Yeniceköy’de de birçok kişinin mağdur olduğu, mevcut yönetimin apar topar onayladığı İmar Revizyon Planı’na değinen Erdoğan, “Biz üç seneden beri hazırlanan ve bize hiçbir bilgi verilmeyen imar revizyon çalışmasından bilgi istedik ama vermediler. Yazılı bilgi istedik yine vermediler. Bizim belediyenin her çalışması için resmi yazı ile bilgi alma hakkımız var.Bu bizim kanuni hakkımız ama bunlar her işlerinde olduğu gibi bu konuda da kanun tanımadılar ve bize bilgi vermediler. En son ne dediler ki: ‘Biz bunu hazırladık üç günümüz var ister onaylayın İster onaylamayın’ biz de üçyılda hazırlanan bu çalışmanın üç günde beş günde bir haftada doğru olup olmadığını yanlış olup olmadığını inceleyemeyiz diyerek çekimser kaldık. Şimdi görüyoruz Biga Belediyesi tarihi boyunca vatandaşlarıyla bu kadar mahkemelik duruma gelen belediye başkanı olmamıştır. Biga Belediyesi Bigalılarındır. Belediye hizmet etmek zorunda, çözüm üretmek zorundadır. İmar planıyla kimisine 4 kat, kimisine 3 kat verdiler, kimisine de arazisine yeşil alan dediler. Biz İnşallah halkımızla birlikte yönetim yapacağız. Biz ne çalışma yapacaksak sizlerin gönlünü almadan sizleri bilgilendirmeden asla bir çalışma yapmayacağı, sizlerle ve muhtarlarımızla görüşerek doğru işleri hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

“MİNİA ÇANAKKALE PROJEMİZ BİGA’YA BÜYÜK DEĞER KATACAK”

Mevcut yönetimin ‘üretiyoruz’ yalanları attığının altını çizerek 5 yıldır Biga için ne ürettiklerini soran Erdoğan, “Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde Biga belediyesi Minia Çanakkale projesi için bedelsiz olarak vermiş olduğu eskiden pancar deposu olarak kullanılan alana projemizi yapacağız. Hem geçmiş tarihimizin yaşaması hem bölgemizde yetişen yöresel ürünlerimizin satışı ve tanıtılması anlamında hem de şehrimizin kenarından geçen Çanakkale şehitliklerine giden ziyaretçilerimizi Biga’mızda misafir etmek için bu projemiz hayata geçecek. Biz bu projeyi çok önemsiyoruz ve Biga’mız Çanakkale'nin giriş kapısıdır duygusunu yaşatmak için bu projeyi hayata geçireceğiz. Hayvancılıkla ilgili bölgemizde ilçemiz en önde gelen ilçelerden bir tanesidir. Etimizin markalaşması, yeni iş imkanlarının çoğalması, Biga etinin, yöresel ürünlerinin pazarlanması, çevre yolundan geçen misafirlerimizin ilçemize uğraması anlamında Et ve Entegre paketleme tesisimize çok önemsiyoruz. Misafirlerimize ve Bigalı hemşerilerimize hizmet etmesi anlamında et, süt ve süt ürünlerimizin tanıtıldığı ve satıldığı çok güzel bir proje olarak bunu Bigamıza kazandıracağız” dedi.

“BİGA’YA KAZANDIRILANLARI PERVASIZCA SATTILAR”

Biga Belediyesi’nin borcunun 5 yılda 17 kat arttığına dikkat çeken Erdoğan, “Her konuşmalarında diyorlar ki; ‘biz Biga Belediyesini üç kat büyüttük.’ Biz başka dünyada yaşıyoruz herhalde. Biga Belediyesi’nin son 5 yılda 17 kat borcu arttı ve bunu hiç kimseye anlatmıyorlar. Biga'da Biga Belediyesi’ni kurulduğu günden bu yana hizmet eden tüm başkanlarının emeklerine saygı duymadılar. Önceki başkanların Biga’ya kazandırdıklarını pervasızca sattılar. Biz satmaya karşı değiliz ama borç yükseliyorsa Biga Belediyesi’nin malları satılıyorsa bunun karşısında bir şeyler olması lazım. Ne yaptılar 5 seneden beri? 500 milyon bütçe kullandılar. Sadece 25 milyonunu siyasi amaçlı kullanarak Biga halkını ayrıştırmaya uğraştılar ama Biga insanı uyanıktır, aldanmaz, yanılmaz. Biz tüm Bigalı hemşerilerimize güveniyoruz, Bigalılar doğruyu da takdir eder yanlışı da gördüğü zaman ‘dur’ der. Mevcut belediye yönetimi şimdi diyor ki eğer onlar gelirlerse çocuk oyunları, sosyal ve kültürel faaliyetler olmayacak kültür merkezinde yapılan kurslar iptal olacak, kültür projeleri ve konserler olmayacak. Bu söylenenler kesinlikle bize ait değildir. Bizler çocuklarımızın, gençlerimizin ve hanımlarımızın tüm Bigalıların mutlu olduğu bütün etkinliklerin en güzelini yapacağız” diye konuştu.

Başkan Adayı Erdoğan konuşmasının sonunda, tüm Yeniceköylü hemşerilerine teşekkür ederek 31 Mart yerel seçimleri için destek istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum