Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
İsmet BALKAN

İsmet BALKAN


Türk Milletinin geleceğini Tayin Edecek Yeni Anayasa

26 Aralık 2016 - 22:00 - Güncelleme: 27 Aralık 2016 - 13:59

Çanakkale Basınının yeni ve özgür sesi Çanakkale TV'ye yayın hayatında başarılar diliyorum. Köşemde düşüncelerimi her hafta sizinle paylaşacak olmanın heyacanını duyuyorum. Beni tanıyanlar Turizmci ve Siyasetçi kimliğim ile tanırlar, yazımlarımda bundan dolayı bir hafta Turizm, bir hafta siyaset içelikli olacak.

Çok güncel ve önemli olmasından dolayı ilk köşe yazımda çalışmaları yürütülen Yeni Anayasa için Şehitler diyarı Çanakkale'den AKP, CHP ve MHP Milletvekillerine seslenmek istiyorum. 

Türkiye Büyük Millet Meçlisinde, Türk Milletini temsilen seçilmiş MHP, AKP ve CHP Milletvekillerine açık mektup;

Öncelikle, Çanakkale’de iki dönem İl Başkanlığını yapmış olmamdan dolayı, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekillerine seslenmek istiyorum.

Sayın Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili;

Sizler hayat duruşunuzla, bölgelerinizde Milletimiz ve teşkilatlarımız tarafından takdir görmüş, yüce Türk Milletini temsilen TBMM’ne Vekilimiz olarak gönderilmiş, nezdimizde saygın kişilersiniz. Biz Türk Milliyetçileri, Allah korkusu ile Ulu Önde Mustafa Kemal’in kurduğu ve Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in Siyasi yol haritasını belirlediği bir davanın temsilcileriyiz.  Milletimizin haklarını ve hukukunu size teslim etmiş olmamızın münasebeti ile sizden emanetimize sahip çıkmanızı istiyorum. Hiç unutulmaması gereken Egemenlik Kayıtsız şartsız Türk Milletinindir, devir edilemez ve sorumluluktan kaçınılamaz ilkesinden yola çıkarak, Siz 47 yıllık bir geçmişe sahip Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili olarak, öncelikle Türk Milletine ve bu toprak uğruna şehit düşmüş evlatlarımıza karşı sorumlusunuz. Hiçbir makam sizi ülkemizin geleceğini karartmaya zorlayamaz ve zorlamamalı, inanmadığınız ve tasvip etmediğiniz halde, sadece şahsi menfaat veya korkularınız ile hareket ederseniz, bilin ki Millet nezdinde mahkûm olacak ve tarih doğruları ortaya çıkarttığında yanlışlarınızın bedeli şahsi ve sizi sevenlerin vicdanlarında her geçen gün ağırlaşacaktır.

Sizden beklediğim Muhalefet Milletvekili olarak; Bu güne kadar Türk Ekonomisinde, Milli Eğitimde, Milli Savunmada, Sağlık Politikalarında ve en önemlisi hergün Şehitlerimiz için ağladığımız bu günlerde, binlerce gencimizin canına mahal olan, yanlış politika yürütenlere yetkilerinizi devretmemeniz. Bugün yetki sizde, bu yetkiyi Allah rızası için, Türk Milleti adına doğru kullanın. Benim gördüğüm, Milletimizin ve Seçmenizin düşüncesi bu yöndedir ve Ülkücü anlayışa yakışan da budur.

Sayın Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili;

Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili olarak uzun zamandır Ülkemizin yönetimine yön vermektesiniz. Allah size bu yüce Milleti en üst makamda temsil etme fırsatı verdi. Bugüne kadar yapmış olduğunuz hayırlı işler için Allah razı olsun. Size Türkiye Cumhuriyetini, Demokratik Anayasamız doğrultusunda yönetim hakkı tanındı. Yapmış olduğunuz hayırlı işler ile birlikte, parti yönetiminizin; Özgür olması gereken Türk basınını güdümü altına almasını, seçimlerde kaynağı belli olmayan maddi olanaklar ile haksız üstünlük sağlamasını, Adaleti varlığının devamı ve hatalarının örtülmesi doğrultusunda etkilemesini, Gençlerimizin yarınlarımızı yüceltecek Çağdaş Eğitim yöntemleri ile yetiştirilmiyor olmasını ve son olarak Rize Belediiye Başkanınızın Atatürk büstünü kaldırmasını tasvip etmiyorum. Umarım iktidarınız boyunca, bundan sonra daha Demokratik yönetime kavuşmamıza katkı sağlarsınız. 

Getirilmeye çalışılan yeni düzenin, sizlerinde önemli bir aktörü olduğunuz mevcut Parlamenter sistemden daha iyi olduğuna inanmıyorum. Milletten aldığınız yetkileri, her ne sebepten olursa olsun, tek bir güce devredilmesini doğru bulmuyorum. Sizi Milletvekili Yemininize sadık kalarak,Türk Milletinin haklarına sahip çıkmaya, anlaşılmaz bir şekilde sizlerden bile gizlenerek, muhtemelen pazarlık masalarında alelacele hazırlanmış, Yeni Anayasa ile Türk Milletinin yarınlarının karartılmasına geçit vermemeye davet ediyorum.

Sayın Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili;

Ana Muhalefet Parti Milletvekili olarak, ülkemizde olup bitenden önemli derecede sorumlusunuz. Yetkilerinizin ulaşabildiği nokta doğrultusunda siyaset yapıyorsunuz. Fiili olarak yeterli görmemek ile birlikte, söylemleriniz Milletimizin yarınları acısından önem arz etmektedir. Türk Demokrasisinin geleceği ve Milletimizin gelecekte Atatürk Devrim ve İnkılapları doğrultusunda yaşaması her geçen gün kısıtlanmaktadır. Dikta edilmeye çalışılan Yeni Anayasa’ya karşı tavır aldığınızı memnuniyetle görmekteyim. Fakat kötü gidişata dur diyemeyecek acizlik içinde olunmasını da kabul etmiyorum. Haklı olunan konularda başarı elde edilemiyor, yol alınamıyorsa orada ters olan mutlaka bir şeyler vardır.

Ana muhalefet Partisi Milletvekili olarak size düşen görev, öncelikle bugüne kadar kaybettiğimiz değerleri varlığınıza rağmen niye kaybettiğimizi tespit etmek ve gereğini yaparak, hiçbir şekilde partinizin temel ilkelerine ters düşecek yeni anayasaya geçit vermemenizdir.

Saygıdeğer AKP, CHP ve MHP Milletvekilleri,

Türk Milleti asil bir millettir, samimiyet ile temsil edildiğini gördüğünde gerekli desteği de mutlaka verir. Maalesef oluşturmaya çalıştıkları Global Dünya anlayışının en önemli hedef ülkelerinden olduğumuz malumumuzdur. Fakat unutulmamalıdır ki, bugün sahip olduğumuz bu topraklar ve Türkiye Cumhuriyetimiz Çanakkale ve Kurtuluş Savaşından Türk Milletinin zafer ile çıkacağına inanan asil atalarımız tarafından bizlere emanet bırakılmıştır.

Bu açık mektubu ülkesini, Milletini canından çok seven ve çocuklarımızın ve torunlarımızın yarınlarda bu güzel vatan toprağında huzur içinde yaşamasını arzu eden bir Türk vatandaşı olarak yazıyorum. İnançlarım itibari ile kayıtsız kalmam imkânsız, ‘’Bir insan geldiği yeri unutursa, gideceği yolda kaybolur’’ der büyüklerimiz. Alelacele getirilmek istenen yeni Anayasa Türk Milletinin menfaatine olmadığını ben görüyorum. LÜTFEN YARINLARIMIZIN KARARTILMASINA, KİME HİZMET EDECEĞİ BELLİ OLMAYAN YENİ ANAYASAYA GEÇİT VERMEYİN.  

SAYGILARIMLA

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum