Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
İsmet BALKAN

İsmet BALKAN


MADEM ÖYLE, GEL BÖYLE ‘’ Çanakkale Turizminde Seferberliğe davet,,

05 Ocak 2017 - 17:38

Dış Turizm de, Rus savaş uçağının düşürülmesi ile Rus Turistler gelmez oldu, 2016 Ocak ayında Sultanahmet Meydanında patlayan bomba ile Alman Turistler gelmez oldu, en azından Arap turistleri getiririz diye düşünürken, Yılbaşı akşamı yapılan katliamdan sonra, birçok Arap Turistin hayatını kaybetmesi sonucu Arap turistlerde gelmez.  İç Turizm de, sektör maliyetin altında fiyatlara ayakta kalmaya çalışıyor, ama nereye kadar. Sonuç olarak bacasız Sanayii dediğimiz ve 12 Milyon insanımızın geçim kaynağı olan Turizm çöktü, çökecek.

Anlaşılan birileri, Türkiye’nin dış bağlantılarını kesip, Türkiye’ye turist gelmesini istemiyor! Tamam birileri istemeyebilir, peki görevi bu ülkenin turizmini geliştirmek olanlar ne yapıyor? Onlarda görünürde dolgun, dolgun maaşlarını alıp kuzu, kuzu çöküşü seyrediyorlar.  

Ey ahali, bu Ülke, bu topraklar bizim, silkinin ve kendinize gelin, seferberlikse, seferberlik, Üniversitelerimiz var, Devlet kurumlarımız var, sektörde tecrübeli insanlarımız var. Samimiyseniz oluşturun bu sinerjiyi, durduralım bu kötü gidişatı.

Türk Milleti her zaman zoru başararak bu günlere geldi, dünden bugünün farkı çok konuşuluyor, az çalışılıyor olması.

Her fırsatta ifade ederim, Turizm öyle bir sektör ki, gereğini yaparsanız Turistler yaşadıkları yerlerde kazandıkları parayı gelirler sizin memleketinizde harcarlar ve sizin esnafınız, Turizmciniz, Otelciniz, Rehberiniz, Otobüsçünüz, Restorancınız, Taksiciniz, Çiftçiniz, İnşaat Sektörünüz, gibi toplam 60 iş kolu para kazanır.

Bende 30 Yıllık bir Turizmci olarak diyorum ki; Madem öyle, gel böyle buyurun Turizm seferberliğini Çanakkale’de başlatalım, Çanakkale turizmine hizmet etmek üzere birçok bürokratımız var. Bir Ülkeye veya bir Şehre turistin gelmesinin ön şartı davetkâr olmaktır, gelin el ele vererek 2017 turizm sezonuna profesyonelce hazırlanalım, kolayca uygulanabilecek ilk 3 tavsiye benden;

  1. Turizm aktörleri bir araya gelerek, yüzbinlerce para harcanarak Stand kiralanan İstanbul EMİTT fuarına hazırlıklı gidilmelidir. Fuarlarda o stantları kurmak ne kadar önemli ise, ilgi gösterenlere Çanakkale’yi iyi anlatacak kişilerde nitelikli olmalıdır. Profesyonel Rehberleri kullanın.
  2. Elimizde GESTAŞ’a ait çok değerli bir gemi var ‘’ Conkbayırı,, Gökçeada’dan, Yunan adası Semadirek adasına, Assos’tan Midilli adasına bu gemi ile seferler düzenleyerek, Çanakkale’yi deniz yolu ile yurt dışına acılan bir kapı haline getirebiliriz.
  3. Yıllardır bitirilemeyen, açıldığında dünyada büyük yankı uyandıracak Truva Müzemiz var. Bu günlerde ülkemiz maalesef yurtdışında patlayan bombalar ile anılıyor. Turizm Bakanlığı ve Çanakkale’deki temsilcilerinin acil yapması gereken, Truva Müzesini bir an önce bitirerek, imaj göstergemizi yukarıya taşımak olmalıdır.

SAYGILARIMLA

İsmet BALKAN

[email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum