Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
İsmet BALKAN

İsmet BALKAN


ACIMIZ SEVİNCİMİZ ORTAK, BU ÖFKE NİYE

14 Ocak 2017 - 00:06 - Güncelleme: 14 Ocak 2017 - 09:51

Değerli okurlarım,

Kahraman Şehidimiz Kıvanç Kaşıkcı’nın cenazesi önemli bir gerçeği, bir defa daha net bir şekilde ortaya koydu. İster MHP’li, ister AKP’li, isterse CHP’li olsun benzer duygular ile Vatanımızı, Milletimizi ve Bayrağımızı seviyoruz. Kahramanımızın cenaze töreninde dikkat ettim, herkes büyük bir huşu içinde bir birine saygıda kusur etmeden aynı üzüntüyü yaşayarak, dini ve vatandaşlık görevini yerine getiriyordu.

Peki, ülkesini bu kadar çok seven acısını ve sevincini birlikte yaşayan insanlar nasıl oluyor da, Siyaset söz konusu olduğunda sağlıklı bir diyalog içine giremediği gibi, her fırsatta bir birleri ile sürekli kavga ediyor.

Bu durumu çok ciddiye almamız gerekiyor, çünkü bu ülke çirkin siyaset ve siyasetçiden çok çekti, çok kaybetti.

Güzel bir ülkemiz, bereket fışkıran topraklarımız, birbirimiz ile köklü bağlarımız var. Fakat bir türlü ülkemizde huzur içinde yaşayamıyor, düzgün diyalog kuramıyoruz. Aşağıda yazacaklarım tabii ki benim tespitim, fakat beni tanıyanlar siyasetin içinden geldiğimi ve düşüncemin yabana atılmaması gerektiğini bilir.

’Vatandaşımızın birçoğu, siyaset söz konusu olduğunda, inandığına tam ve körü körüne inanıyor, inandıktan sonra hiç bir irdeleme gereği duymadan kendisini o düşüncenin hamisi, fedaisi olarak görüyor. Bu özelliği de ART niyetli siyasetçiler tarafından tepe tepe kullanılıyor.’’

Millet olarak en büyük sorunlarımızdan birinin bu olduğunu inanıyorum.

Demokrasisi gelişmiş ülkelerde siyasete ve siyasetçiye böyle yaklaşılmıyor. Vatandaşlık erdemine ulaşmış ülkelerin seçmenleri, kendi partilerini rahatlıkla eleştirebiliyor veya karşı partinin her dediğine körü körüne karşı çıkmıyor, muhtemelen de bundan dolayı sorunlarını daha kolay hallediyorlar.

Var olan sıkıntılarımızdan bir an önce kurtulup yarınlarımızın daha huzurlu olmasını istiyorsak, siyasete ve siyasetçiye yaklaşımımızı değiştirmemiz gerekiyor. Ülke Menfaatimizi ön planda tutarak, gerektiğinde mensubu bulunduğumuz parti yöneticilerine; ‘’Sen yanlış yoldasın, Milletin değil kendi çıkarının peşindesin, seni bu sefer desteklemiyorum,, diyebilmemiz gerekiyor.  

Milletimizin ve ülkemizin çıkarları söz konusu olduğunda doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilmemiz en büyük erdemdir. Bu yaklaşımın en büyük faydası, Ülkemizde ki sayıları oldukca fazla olan, Millet çıkarına değil de, kendi çıkarına hizmet eden siyasetçilerin azalmasına, samimi siyasetçileri çoğalmasını sağlayacaktır. 

Söz konusu Ülkemizin ve Milletimizin geleceği ise gerisi teferruat olamabilmelidir. 

Bu günlerde ülkemizin geleceğini çok yakından ilgilendiren TBMM’sinde Yeni Anayasa tartışmaları oldukça seviyesiz bir şekilde sürdürülüyor. Korkunç ve ürkütücü olan, yeni anayasanın içeriğinden çok yaşanan veya yaşatılan kavgaların gündem oluşturması.

Çok dikkatli olalım, yukarıda bediğim tarif ettiğim ART niyetli siyasetçilere ülkemizin geleceğini kararttırmayalım. Yanlıştan doğru çıkmaz.

Yazımı, Şehitlerimizin uğrunda can verdikleri ülkemize samimiyetle sahip çıkmamız ve Kahraman Şehidimiz Kıvanç Kaşıkcı ve tüm Şehitlerimize Allah’ımdan rahmet, kederli ailelerine ve Türk Milletine sabır dileyerek bitirmek istiyorum.

SAYGILARIMLA

İsmet BALKAN

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • AYŞEGÜL GÜLİZ CAN
    7 yıl önce
    TEBRİKLER GÜZEL BİR YAZI. DOĞRU TESBİT. DÜRÜSTLÜK ÇOK ÖNEMLİ. İNŞALLAH DÜRÜST SİYASETÇİLER GELİR ÜLKEMİZİN BAŞINA DOĞRU YÖNETİLİR GÜZEL ÜLKEMİZ.