Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Bülent ÖZ

Bülent ÖZ


O ÜST AKIL KİMSE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A VE ÜLKEMİZE TUZAK KURUYOR.

07 Şubat 2017 - 12:31

AKP üst akıldan bahsederek ülkemizi bölmeye çalıştığından bahsediyor ama bence kimse o üst akıl ülkemizde başkanlık rejimi istiyor. O üst akıl tek adam rejimi ülkelerde hep başrol oynamıştır. Mısır, Libya, Irak, Suriye gibi ülkelerin orta noktası var o da tek adam rejimi ile yönetilmesidir. Ve bu ülkeler hep kaosu yaşamıştır. Kaddafi, Saddam ve diğerleri bunun sonuncunda iktidardan düşmüştür. Bizde de her şeyin bir kişinin kontrolünde bir yönetim anlayışı isteniyor. Eğer bir üst akıl varsa Tayyip Erdoğan’a ve ülkemize tuzak kuruyor.

YIKIMA UĞRAMIŞ TÜM ÜLKELER TEK ADAM REJİMİ İLE YÖNETİLMİŞTİR.

Bir insanın iyiliği için bir ülke feda edilmez. Her şeyden önemlisi bu değişiklik Recep Tayyip Erdoğan’a ye zarar verecek. Ardından ülkemize zarar verecek. Tek adam rejimi ile ayakta kalan bir tane ülke yok. 

BÜTÜN YETKİLERİN BİR KİŞİDE TOPLANDIĞI ÜLKELER İFLAH OLMAMIŞTIR.

Hiçbir ülke yoktur ki, bütün yetkilerin bir kişinin elinde toplandığı, hiçbir rejimin, hiçbir yönetimin iflah olduğu görülmemiştir. Bunun dünyada örneği yoktur. Bütün yetkilerin bir kişide toplandığı ülkeler çökmeye mahkûmdur. Çünkü kurumlar işlemiyor. Denge denetleme olmuyor. Ortak akıl devreye girmiyor. Güç o kişiyi zehirliyor. Kim olursa olsun bu sistemin sonu çöküştür.

BU MESELE RECEP TAYYİP ERDOĞAN MESELESİ DEĞİLDİR.

Evet bu mesele Sayın Recep Tayyip Erdoğan meselesi değildir. Bir insanın aklı, gücü bir ülkeyi yönetmeye teknik olarak mümkün değildir. Bir ülkeyi yönetmek için ortak aklın olması gerekir. Kuvvetler ayrılığının tek kişide toplanması bir ülke için felakettir. Kuvvetler ayrılığı işleyecek ki, O ülkede denetleme olsun, kurumlar birbirini denetlesin, dengeler bozulmasın. Bize diyorlar ki, biz bütün yetkileri Tayyip Erdoğan’a veriyoruz. Çünkü biz Ona çok güveniyoruz. Bizde diyoruz ki bu mesele Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil kim olursa olsun tüm yetkiler bir kişiye verilmez. 

AKP 15 TEMMUZ SONRASI İMZALADIĞI BİLDİRGEYİ UNUTMUŞ GÖZÜKÜYOR.

Maalesef, AKP, 15 Temmuz sonrası 16 Temmuz’da TBMM çatısı altında 4 partinin imzaladığı, parlamenter sisteme sahip çıkan bildirgeyi unutmuş gözüküyor.

Bu bildirgeyi kısaca hatırlamak gerekir; “…..Unutulmamalıdır ki TBMM Kurtuluş Savaşı'nı yöneten, Türkiye'nin demokrasiye geçişini gerçekleştiren, demokratik parlamenter sistemi yıllar içinde gerçekleştirmiş bir milleti yokluk ve yoksulluktan alıp muasır medeniyet seviyesine çıkarmanın mücadelesini vermiş bir Meclistir. Meclisimiz tek yürek ve tek vücut olarak, büyük bir cesaretle darbeye karşı haysiyetli bir duruş sergilemiştir. Darbecilere gereken cevabı dünyaya da gereken mesajı vermiştir. TBMM'nin darbe meşum girişimine karşı sergilediği kararlılık Türkiye'de demokrasinin daha da yerleşmesi ve gelişmesi adına da son derece değerlidir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye, Gazi Meclise uzanacak her el, karşısında TBMM'nin çelikten iradesini bulacaktır." Üzülerek ifade etmemiz gerekirse imza attıkları bu bildirgeyi unuttular.

Umudumuz yüksektir ki; Milletimiz kendi egemenliğini bir kişinin eline vermeyecektir. 100 yıl önce saraydan alınıp Millete verilen Milli iradeye sahip çıkacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum