Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Bülent ÖZ

Bülent ÖZ


EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ ÇÖKÜŞ AKP'NİN YANLIŞ POLİTİKALARININ ESERİDİR

08 Kasım 2017 - 10:17

Defalarca değiştirilen eğitim sisteminin, öğrenciler ve öğretmenler üzerindeki etkileri AKP’nin görmezden geldiği ama öncelikli çözülmesi gereken ülke problemlerimizdir.

Çözüm üretmek yerine sorunların üzerini örtüyorlar ve kendi değiştirdikleri sistemleri yine kendileri kötüleyerek çare olunmuş gibi vatandaşlarımıza anlatıyorlar. Eğitim sistemindeki çöküş AKP’nin yanlış politikalarının eseridir.

Eğitim sistemini defalarca değiştiren AKP, bir önceki kendi değişİKliğini kötüleyerek adeta dalga geçmektedir.

Eğitim Sistemindeki çöküşün ve kalıcı çözüm üretmek yerine keyfi değişikliklerin yapılması AKP’nin yanlış politikalarının eseridir. Üstelik eğitim sistemini defalarca değiştiren AKP, bir önceki kendi değişikliğini kötüleyerek adeta eğitim sistemimiz ile dalga geçmektedir.

AKP EĞİTİMİ 15 YILDIR DENEME TAHTASINA ÇEVİRDİ

Öğrencileri uluslararası ölçekte değerlendiren PISA sonuçlarında ülkemiz 72 ülke arasından ancak 50'nci sırada yer almıştır. Bu sonuç AKP'nin on beş yıldır eğitim politikasının eseridir.

Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, en önemlisi eğitim sistemimiz deneme tahtası olmaktadır, üstelik eğitimden Atatürk silinip yerine cihat konmaktadır.

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN VE HANGİ SINAVA GİRECEĞİNİ BİLMEYEN ÖĞRENCİ BUNALIMDADIR.

Atatürk'ün dediği gibi eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir fakat her seferinde atama vaadiyle umut verilerek hüsrana uğrattığınız öğretmen adaylarımız ve neredeyse her yıl değişen sınav sistemi yüzünden öğrencilerimiz stres ve bunalım yaşamaktadır.

Bu Bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı şu sorularımıza yanıt vermelidir;

Her seferinde AKP’nin kendi değiştirdiği halde, bir önceki eğitim modelinin kötülemesinin gerekçesi nedir?

Eğitim ve sınav sisteminin tekrar tekrar değiştirilmesinin gerekçesi nedir?

Bundan sonra da eğitim ve sınav sisteminin değiştirilmesi düşünülüyor mu?

Son olarak, atanma sözü verilen ve atanamayan öğretmenler ne zaman atanacak?

Eğitim modelindeki istikrarsızlıklar nedeniyle aileler tedirgin ve çaresizlik içindeler. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’nın, atanma umuduyla bekleyen öğretmenleri gündemine alarak çözüme yönelik açıklama yapmalı ve atanamayan öğretmenler ve kamuoyu bilgilendirilmelidir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum