Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Bülent ÖZ

Bülent ÖZ


Anayasa değişikliğine ÇANAKKALE RUHU ile bakış

03 Ocak 2017 - 13:08

ÇANAKKALE RUHU MİLLET EGEMENLİĞİNİ SARAYDAN ALIP MİLLETE VERMİŞTİ. 101 YIL SONRA MİLLETTEN ALINIP YENİDEN SARAYA VERİLMEK İSTENİYOR.

Malumunuz, 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası Milli İRADE’nin kararıyla hiçbir parti tek başına iktidara gelememiştir.

Milletimiz, yıllardır ülkede oluşan kutuplaşmaya artık son verin. Milletin İradesi gereği Koalisyon kurun, anlaşın, uzlaşın mesajını vermişti.

Maalesef, AKP 7 Haziran’da Milletin İradesine saygı duymadı. AKP 7 Haziran sonrası Koalisyon oluşmasına yanaşmadığı gibi, AKP’yi iktidardan indirirseniz Beyaz Toroslar yine kol gezmeye başlar, 400 Milletvekili verseydiniz ülkede bu kaos ortamı yaşanmazdı, Siz Cumhurbaşkanı yerine Başkan seçseydiniz bu terör olayları olmazdı diye -- teşbihte hata olmaz -- adeta Halka göz dağı verdiniz.

Bu atmosferde gidilen Kasım 2015 seçimlerinde yeniden iktidar oldunuz. Bugüne gelindiğinde gerçekten istikrar sürsün anlayışınızda söylediğinizin aksine maalesef terör olayları hala devam ediyor.

Şimdide Başkanlığa geçmezsek terör olayları devam eder, Ülke bölünür şeklindeki gözdağı anlayışınız devam ederek yine halka baskı yapıyorsunuz.

14 yıldır tek başınıza iktidarda olmanıza ve dilediğiniz her türlü yasayı parlamentodan geçirecek çoğunluğa sahip olmanıza rağmen ülkeyi yönetemediğiniz itirafında da bulunuyorsunuz.

Tekrar Koalisyon meselesine geri dönelim. Evet 14 yıldır olduğu gibi Milletimiz sizi 1 Kasımda yine tek başına iktidar yapmıştır..

Yapmıştır ama Muhalefeti asla dinlemeyin de dememiştir.

Milli İrade sadece size oy atanlar değil, diğer 3 partiyi de Grup oluşturacak sayıda temsilci göndererek, tüm ülkeyi kucaklayan gerçek Millet İradesinin oluşmasını sağlamıştır. Milletin iradesini temsil eden şu an 4 parti parlamentodadır. 

Siz tek başına iktidar olsanız da, Milletimiz size; Ülkeyi birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, başka bir ifadeyle Koalisyon anlayışında yönetin demiştir.

Bildiğinizi okuyun dememiştir.

Bundan önce oluşan parlamentolarımızın grafiği hep bu niyet çerçevesinde oluşmuştur.

Anlatmak istediğim bu KOALİSYON meselesi nedir? Biraz daha anlatayım..  Siz Koalisyon isteseniz de istemeseniz de bu ülkenin Koalisyonu 1915’de kurulmuştur. 

Çanakkale’de İşgal Kuvvetlerine karşı bu ülke tek vücut olmuş, hangi etnik kökenden olursa olsun, toplumun tüm kesimlerinden Çanakkale’ye gelen Kınalı Kuzuların, Kadınların, Çocukların oluşturduğu birlik ve beraberlikle yani bir Koalisyonla Düşman Kuvvetlerine dur demiştir. Arıburnu, Kocadere, Çataldere.. Öleceğini bile bile ülkesini savunanlar, 101 yıl önce oradaydı.

Askerlerin ölmeden mezara konduğu, anaların dönmeyeceğini bile bile evlatlarını gönderdiği, vatan savunması için tek vücut olmuş büyük bir birlikteliği ve KOALİSYONU kuranlar oradaydı.

İşte bu Koalisyonun adı, toplumsal uzlaşmanın adı ÇANAKKALE RUHUDUR.

Her yıl binlerce otobüslerle Milletimiz, Cumhuriyetin temellilerinin atıldığı, Türkiye’nin Koalisyonun oluştuğu o topraklara, birlik ve beraberliğin simgesi olan, Çanakkale’ye gittiğini, O RUHU yaşadığını unutmayın.

Çünkü şehitlikleri gezenler bilir ki bu diyarlar ‘Vatan’ sözcüğünün eş anlamlısıdır.

Bu topraklar, özveri ve kardeşlik kelimesinin karşılığıdır. Bilmeliyiz ki; bu mücadele, birlik ve dirliğin mayasıdır.

ÇANAKKALE RUHU gerçek ile kararlılığın bir göstergesi olarak bugünkü, laikliğin, çağdaşlığın, Cumhuriyetçiliğin, Halkçılığın, tek gücün MİLLET olduğu temelini oluşturmuştur.

ÇANAKKALE RUHU, sadece Türklerin ULUSLAŞMASINI sağlamadı. Diğer Mazlum devletlerin Uluslaşması, MİLLET olmasının önünü de açtı.

İşte bu Ruh öyle bir Ruhdur.

Değerli Arkadaşlar; Siz Koalisyon isteseniz de, İstemeseniz de, Evet bugün 550 saygın milletvekili bu koalisyonun tabii üyesidir. Prensipleri bellidir ki; az önce dedim.

Buna  “ÇANAKKALE RUHU” denir.

Kimse çıkıp ben bu koalisyonda yokum diyemez. Bu koalisyon CHP, AK Parti, MHP ve HDP’nin sayın parti liderlerinin, sayın temsilcilerinin görüşmeleriyle oluşmamıştır.

Bu koalisyon; CHP, AK Parti, MHP, HDP ve diğer tüm partilerin mensupları olan ATALARININ emriyle Çanakkale’de kurulmuştur.

BU KOALİSYON yani ÇANAKKALE RUHU

101 yıl önce yani 1915’de tohumları atılmış,

93 yıl önce yani 1923’de filiz vermiş ve

Ve bugün yani 2016’de ise boy vermiştir.

                   Bizler bugün bu MECLİSİN, Atalarımız ise o gün ÇANAKKALE’NİN ruhunu solumuştur.

                   Sizler bugün adı Ankara olan RESMİ BAŞKENTTE,

                  AK ALINLARIN sahibi dedelerimiz ise; adı Çanakkale olan MANEVİ BAŞKENTTE buluşmuştur.

         Sizler, bugün ne düşünürseniz düşünün, ne yaparsanız yapın, burada her zaman yaptığınız gibi kendi grubunuzdan olmayanları yok sayarsanız sayın…

1915’de Çanakkale’de ATA’larımızın kurduğu koalisyonu, birlik ve beraberliği, o uzlaşmayı yok SAYAMAZSINIZ.

O yüzden Sizlerin, Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı, TBMM’nin yani MİLLİ EGEMENLİĞİN ilk temellerinin atıldığı ÇANAKKALE RUHUNA aykırı hareket etmeyeceğinizi düşünüyoruz.

ÇANAKKALE RUHUNDAN Bir ULUS doğmuştur. Bir Millet doğmuştur. O ruh sayesinde Milletin Egemenliği Saraydan alınıp, yani bir kişinin elinden alınıp MİLLETİN kendisine verilmiştir.

O yüzdendir ki, Bugün de TEK BİR KİŞİNİN iradesine değil, MİLLETİN İradesine bağlı kalın. Bugün bu ülkeyi 1923 öncesine geri götürmeyin.

Teklifi getiren Sayın Milletvekillerine sesleniyorum. ATALARIMIZIN yaptığı gibi, o koalisyonu kurarak, bu toprak için toprak olanlara, düşmana karşı birlik olanlara MİLLETİN İRADESİNE sahip çıkın, Sizden olmayanları yok saymayın.

Beni dinleyen Ak Partili milletvekilleri, Çanakkale’deki alnı ak dedelerimizi düşünün. Ak kefenlere sarılamadan toprağa düşenleri düşünün. Akan kanları düşünün. Ve ÇANAKKALE RUHUNA sahip çıkın.

Milliyetçi Hareket Partili milletvekilleri, Çanakkale’deki milletin yarattığı harikalar destanını düşünün. Düşmeyen bayrağı düşünün. 253 bin şehidi, Bir Hilal uğruna bir güneş gibi batanları düşünün. ÇANAKKALE RUHUNA sahip çıkın.

Halkların Demokrasi Partisi’nin milletvekilleri. Barışın şehrini düşünün, Kürt ve Türk’ün aynı siperde savaşıp, nice halkın aynı toprak altında kardeşçe yan yana yattığı Çanakkale’yi düşünün. ÇANAKAKLE RUHUNA sahip çıkın.

Biz Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri, Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Çanakkale’yi düşünüyoruz. Çanakkale Ruhunu düşünüyoruz. Sizler düşünmüyorsunuz demiyoruz..

 

Ancak ATALARIMIZIN top yekün bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde kurmuş olduğu koalisyonu, birlikteliği, tek vücut olmuş bir ULUS’u yaratan ATALARIMIZA bağlı kalalım diyoruz.

İşte buradan hareketle bugünde o ruhla birlik olalım, ülkemizi o gün, kurduğumuz koalisyonla nasıl savunduysak, nasıl birlik ve beraberlik içerisinde olmuşsak bugünde o ruhla kutuplaşmaya artık son verelim.

İnadım inat, dediğim dedik demeden.. Birlikte yüceltelim MİLLİ İRADEYİ, MİLLİ EGEMENLİĞİ, PARLAMENTER SİSTEMİ..

101 yıl önce, nasıl hep birlikte, ayrım yapmadan İSTİKLAL mücadelesi verdiysek, bugünde hangi partili olursak olalım İSTİKBAL mücadelesi için, Türkiye’nin geleceği için mücadele verelim.

ATALARIMIZIN kurduğu toplumsal mutabakatı bugünde sürdürelim. PARLAMENTER SİSTEME, DEMOKRASİYE sahip çıkalım. MİLLETİN İRADESİNE sahip çıkalım.

15 Temmuz akşamı TBMM Çatısı altında Parlamenter Sisteme, Demokrasiye, Milli Egemenliğe ve Milletin İradesine vurgu yaptığınız sözleri unutmayın…

Unuttuğunuz belli ki; Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin varsa partisi ile ilişkisi kesilir ibaresini kaldırarak Partili Cumhurbaşkanı olacak diyorsunuz.

Peki o zaman tarafsızlık yemini ederek, nasıl tarafsız olacağını hiç düşünmüyor musunuz?

Bu maddeye bakış açınız, yine bu Milli İradeyi sadece size oy atanlar olarak düşündüğünüz gibi mi bakıyorsunuz?

İşte o zamanda bu konuşmamım ÖZÜNÜ oluşturan Toplumsal uzlaşmayı sağlamamız gerektiği noktada KOALİSYONU yine bozuyorsunuz.  

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI DEĞİL, PARTİLİ PARTİSİZ HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLMASI GEREKİR…

NEDEN DEMİYORSUNUZ?

Türkiye Cumhuriyeti’nin yapacak çok işleri var. Türkiye Cumhuriyeti inanın şu anda zamanını boşa harcıyor. Gündemimiz bu değil. Yüzümüzü Halkımıza dönelim, Toplumumuzun beklentilerine cevap verelim. İnsanımıza, aş olalım, iş bulalım. Hayat ve ekmek mücadelelerinde yanlarında olalım.

Vatandaşlarımızın ve Ülkemizin Ekonomik refahını nasıl daha fazla ayağa kaldırırız, buna kafa yoralım. İnanın Milletimizin tek beklentisi bu.

Sizlerin, ülkemize kurban olanların diyarı ÇANAKKALE RUHUNA sahip çıkacağınıza, kısa vadeli kârlar uğruna bu ruhu, kurban etmeyeceğinize yürekten inanıyorum.

Sizlerin, Çanakkale Geçilmez denilen yerleri, Türk ve Kürt, Alevi ve Sünni 253 bin eşsiz insanın yattığı yerleri düşününce kulağınızın üstüne yatmayacağınızı biliyorum.

Evet dediğim gibi yüzümüzü Millete çevirelim. İlhamımızı Çanakkale Ruhundan alalım. Biz güçlüyüz… Ola ki; Bazen, gücümüzün bir an azaldığını düşünsek te, gücümüzü koca bir donanmayı yerle bir eden Nusrat Mayın gemisinden alalım. 

Çanakkale’de kendi cenaze namazını kılanları unutmayalım. Yıllar önce okullarını bırakıp Çanakkale’de ŞEHİT OLAN 15’lik çocuklarımızı hatırlayalım. Yârini yuvasını atasını bırakanları hatırlayalım.

Bu duygularla, Şehitlerimizin omuzlarımızdaki sorumluluğuyla, kahramanların ruhumuzdaki onuruyla, Biz burada 550 Milletvekili ÇANAKKALE RUHUNA, ÇANAKKALE’DE KURULAN KOALİSYONA SAHİP ÇIKACAĞINIZA,

ÜLKENİMİZİN BEKASINI BİR KİŞİNİN DEĞİL, MİLLETİN İRADESİNE BAĞLI KALARAK SAHİP ÇIKACAĞINIZA YÜREKTEN İNANIYORUM.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum