Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

YADYO AKADEMİK KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu (YADYO) Akademik Kurul Toplantısı, yüksekokul toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 YADYO AKADEMİK KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
27 Haziran 2019 - 10:51

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, YADYO Müdürü Prof. Dr. Aysun Yavuz ile akademik ve idari personel katıldılar.

YADYO Müdürü Yavuz; akademik personel sayıları, geçtiğimiz akademik yılda yürütülen faaliyetler ile kısa ve orta vadeli hedeflere dair paylaşımlarda bulundu.

Rektör Murat ise mevzuatın ötesinde vicdanın devrede olacağı bir sistemi oturtma gayreti içerisinde olacaklarını belirterek “Formal otorite ile istenilen hedefleri gerçekleştiremeyiz. Mevzuattan ziyade, vicdanın devrede olacağı bir sistemi devreye sokmalıyız. Bence bu, mevzuattan daha etkili. Yeni motivasyonlar geliştirmeliyiz” dedi.

Yabancı dil öğretiminin Türkiye’nin çözülemeyen sorunlarından biri olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Sedat Murat “Afrika, Ortadoğu bile bu işi halletmişken bizim ülkemizde maalesef yabancı dil öğreniminde büyük eksiklikler var. Küresel bir dünyada yaşıyorsak İngilizce eğitimi kaçınılmazdır. Yabancı dil konusuna azami gayret gösterelim. Sizin gayretlerinizle üniversitemiz bu konuda ivme kazanacaktır. ÇOMÜ’de %100 İngilizce programlara yenilerini eklemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum