Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Veliler hünerlerini sergiledi

Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu tarafından ‘Misafirperverler’ sloganı ile yapılan yemek yarışmasının ikincisi bugün gerçekleşti.

11 Aralık 2018 - 17:09

Yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, jüri üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Yarışmada 52 veli Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait yaptıkları yemeklerle gurmelerden yüksek not almaya çalıştı.

Birbirinden güzel lezzetleri tek tek tadan jüri üyeleri ise tadımdan sonra tuttukları notlarla puanlamalarını gerçekleştirdi. Okulun Rehber Öğretmeni Özen Gündoğdu yaptığı açıklamada şunları kaydetti, “Yemek bir toplumun tarih ve kültürüdür. Toplumların beslenme tarzına bakarak onlar hakkında fikir sahibi olabiliriz. Çünkü toplumun yaşam biçimini ve hayat tarzını şekillendirir. Türk milleti misafirperverdir. Bu kültürü yaşatmak ve öğrencilerimize aktarmamız önemlidir. Bu amaçla Barbaros Hayrettin Paşa ailesi olarak yemek yarışmasının ikincisini düzenledik. Yarışmaya 52 farklı yöreden yemeklerle annelerimiz katılmıştır. Yarışmada emeği geçen başta Okul Müdürümüz Ferda Ayaz, Birsen Deniz, Ömer Beceren ve Okul Aile Birliğinin değerli üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Yöresel yemek yarışmasında 52 farklı yörenin yemeği yer aldı. Yarışma sonrasında dereceye giren, 1’inciye 500, 2’inciye 350, 3’üncüye 150 ve 2 kişiye 100’er lira mansiyon ödülü verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum