Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Orhan TAVLI'nın "19 Eylül Gaziler" Günü Mesajı

Vali Orhan TAVLI'nın "19 Eylül Gaziler" Günü Mesajı
19 Eylül 2018 - 11:49

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra 19 Eylül 1921 tarihinde, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilmiştir.  

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e verilen “Gazilik” unvanı Aziz Milletimizin “Gazi” mertebesine duyduğu saygıyı, minneti en iyi şekilde ifade etmektedir.      

Tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanları yazarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasında kanını ve canını ortaya koyan şehitlerimize ve gazilerimize, ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen hain terör saldırılarına karşı mücadele veren kendini siper eden şehit ve gazilerimize ne kadar minnet duysak azdır.    

Kurtuluş Savaşı’nda İstiklalimiz ve İstikbalimizin korunması için kanını akıtarak bu toprakları bize vatan kılan gazi ve şehitlerimizin emanetine birlik ve beraberliğimizi koruyarak  sahip çıkmak  hepimizin asli görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum