Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÜLKEMİZİN KRİZDEN ÇIKMASININ TEK YOLU: ÜRETİM

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ile birlikte Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti.

22 Şubat 2019 - 16:47

Ülgür Gökhan ziyaret esnasında yaptığı açıklamada; “ Sadece merkez ilçe köyleriyle ilgili değil tüm Çanakkale’nin köylerinden gelen taleplere bugüne kadar elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Gelen taleplere destek konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada destek olmaya devam edeceğiz. Buna paralel olarak belediyemizde bir muhtarlık birimi kurduk. Gelen talepler burada değerlendirilerek hayata geçirilmektedir.

İl Genel Meclis Üyeliği adaylığında ilk 6 da kadın adayımız var. Bunlar 3.000 üyenin süzgecinden yani seçiminden geçerek geldi. Kadınlarımızın bu bağlamda her zaman ön planda olması karar mekanizmasında yer alması lazım.

Krizden çıkmanın yolu üretimdir. Bunu da kuracağımız kooperatifler ile sağlayacağız.

 Bir diğer konu ise üretim, köylerimiz artık üretemez konuma geldi. Köylerimizde artık yeşillik yok. Baktığımızda kahverengi toprağı görüyoruz. Üretimde ise bizim kooperatif projemiz var. Hem üretim hem de tüketim konusunda kooperatifler ile sizleri destekleyeceğiz. Çiftçimiz sahipsiz değildir. Özellikle köydeki kadınlarımız üretimin en önemli destekleyicisi olacak. Köyden kente göçü önlemek için, asgari ücrete köylümüzün mahkum olmaması için derhal kooperatifleşmeyi hayata geçireceğiz.

Sadece ürün değil enerji kooperatifçiliği de kuracağız. Bunun örnekleri Avrupa'da var. Uzağa gitmeye de gerek yok. Daha dün güneş enerji tarlamızın açılışını yaptık. Orada üretilen enerjinin yarısı belediyemize gelir sağlayacak. Bunu köylerimizde de kuracağız ve böylece halkımıza gelir kapısı olacak. Tüm bu projelerimizi il genel meclisi üyelerimizle birlikte hayata geçireceğiz. Güzel günlere üretim ile ulaşacağız. Bunun yolu da kooperatiflerdir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum