Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"UĞUR MUMCU HER GÜN HAKLI ÇIKIYOR"

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ölümünün 26’ıncı yılında anıldı.

"UĞUR MUMCU HER GÜN HAKLI ÇIKIYOR"
25 Ocak 2019 - 14:47

Gazeteci Uğur Mumcu’nun katledilişinin 26’ıncı yılında Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde ‘Uğur Mumcu her Gün Haklı Çıkıyor’ paneli düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek katıldı.

Uğur Mumcu’nun hayatını, düşüncelerini ve anılarını anlatan Sevgi sözlerine şöyle devam etti; “Salonda gençlerimiz var. Çok mutlu oldum. Biraz geriye gidip bir fotoğraf çizmek istiyorum. Atatürk’ü, İsmet Paşa’yı, Uğur Mumcu’yu doğru değerlendirmek için çok kısa geçmişte dolanacağım. Günümüzün Osmanlılık taslayan siyasetçileri sözde tarihçileri, sözde aydınları cumhuriyet ile hesaplaşırken hep Kanuni’yi, Fatih Sultan’ı örnek verirler. Abdülhamit’i bayrak yaparlar. Sanki İngiliz gemisi ile kaçan benim babammış gibi. Ona da toz kondurmazlar. Osmanlı’yı yükselişten duraklamaya, duraklamadan çöküşe taşıyan kapitülasyonları kabul eden, Sevr’i imzalayan, eğitim ile orduyu emperyalistlere teslim eden, geldiğimiz topraklarımızı işgal eden sanki Atatürk’müş gibi. Osmanlı ile benim bir derdim yok. Ben Osmanlı’yı da Atatürk devrimleri ile daha iyi tanıdım zaten. Bunu söyleyebilme, karşınızda cesaretle konuşabilme cesaretini de Türk devrimi ile öğrendim" dedi.

Özel, sözlerine şöyle devam etti; "Ben burada olan olmayan bütün gençlere ev ödevi veriyorum. Ne olur başta Söylev olmak üzere, Uğur Mumcu’nun kitaplarını okuyun. Genç siyasetçilere öneriyorum. Bu çağda, günümüzde kulaktan dolma olan bilgi değil. Sık sık yaşadığımız gibi. Bugün yaşadıklarımız inkar ve iftira siyaseti ile halkı kandırma amacıdır, aracıdır. Başka bir şey değil. Bir zamanlar Osmanlı Viyana kapılarına dayanmıştı. Oraya kadar gitti kapıların arkasına bakmadı Osmanlı. Kapıların arkasında ne vardı? Rönesans vardı, dinde reform vardı, matbaa bulunmuştu, insan hakları ve teknolojide ilerlemeler vardı. Bunu görmedi. Osmanlı yine de iyi niyetle yenilikler yapmak istedi. 1805’te ilk tıp fakültesi açıldığında hangi ilde eğitim verildiğini bilemeyiz. Nasıl eğitim yapılması düşünüldü biliyor musunuz? İstanbul’daki İtalyan eczacılardan dil öğrensinler diye tıp fakültesinde İtalyanca eğitim düşünüldü. Mumcu’nun ölümünden sonra 26 yılda neler oldu diyen Özel, “Traşlıların yerini sakallılar aldı, Amerikan rüyası kuranlara Arap hayranı çakma Osmanlılar eklendi. Ulusalcı olmak suç, cumhuriyetin değerlerini savunmak suç, Mustafa Kemalce düşünmek suç” dedi.

Panelin ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Sevgi Özel’e çiçek takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum