Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

UCİM ÇOCUKLAR İÇİN HEP VAR OLACAK

İstismara uğrayan çocukları korumayı bir görev edinen UCİM tarafından başlatılan ve her yıl Temmuz ayının ikinci haftasında gerçekleştirilen, bu yıl ise ‘Çocuk İçin Mavi Kurdele Tak’ etiketi ile yapılan kampanya Çanakkale’de de yoğun destek gördü.

12 Temmuz 2019 - 15:45

Son yıllarda artan çocuk istismarları ve çocuk tacizlerini artık yasalar da durdurmaz hale geldi. Bir ülkenin geleceği olarak görülen çocukların istismarsız, geleceğe umutla bakan  nesiller olarak yetişmelerini sağlamak amacı ile  İzmir’in Menderes İlçesinde 6 çocuğun okul müdürleri tarafından  istismar edilmesi ile verdiği hukuk savaşı ile Türkiye’nin öğretmeni haline gelen Sadet Öğretmen tarafından kurulan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği  artık hep çocukların yanında olacak.

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan’ın ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan geçtiğimiz yıl Ağrı’da kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in 18 gün sonra ölü olarak bulunması sonrası mavi kurdele kampanyası oluşturdu. Çocuk ölümlerine, kayıplarına ve çocuk istismarına karşı yapılan mavi kurdele kampanyası  ile çocuk İstismarı ile mücadelede İhtisas Mahkemelerinin kurulması, suçlu takip sisteminin oluşturulması, istismarcıların tutuklu yargılanması, Çocuk Koruma Eğitiminin Milli Eğitim müfredatına eklenmesi, yargıda çocuğun üstün faydası ilkesinin etkili bir şekilde işlemesi hususlarına dikkat çekiliyor. UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’nin Türkiye genelinde başlattığı ‘Çocuk İçin Mavi Kurdele Tak’ kampanyasına Çanakkale’den de destek verildi. 

Destek kampanyası kapsamında, Türkiye Genelinde başlatılan kampanyaya  Çanakkale UCİM Sorumlusu Şehpal Ovalı ve dernek gönüllüleri de Çanakkale’de kampanyaya destek olmak isteyenlere yönelik bir çalışma gerçekleştirerek basın açıklaması gerçekleştirdiler. Golf Çay Bahçesi önünde gerçekleştirilen etkinliğe destek vermek isteyen vatandaşların sol koluna mavi kurdele bağlandı.  Gün boyu süren etkinliğin sonunda gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Çanakkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Belediye Başkan Vekili Egemen Ergun, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gün boyu süren etkinliğin sonunda  Yaptığı basın açıklamasında kampanya hakkında bilgi veren  Çanakkale UCİM Sorumlusu Şehpal Ovalı “UCİM Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğinin, ülkemizin en nemli sorunlarından biri olan çocuk istismarı ile mücadelede, farkındalık oluşturmak amacı ile başlattığı çocuklar için mavi kurdele kampanyasına Türkiye genelinde destek giderek büyüyor. Her yıl Temmuz ayının ikinci haftasında tekrarlanan Mavi Kurdele kampanyası, UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan’ın  ve Genel Başkan Yardımcımız Yücel Ceylan’ın  geçtiğimiz yıl Ağrı’da kaybettiğimiz çocuğumuz Leyla’nın ailesini taziye ziyareti sonrasında çocuk ölümlerine, kayıplarına ve  istismarına dikkat çekmek üzere başlattığı, bir talep ve farkındalık niteliği taşıyan  önemli bir çağrıdır.  Bu kampanya ile Çocuk istismarı ile mücadelede, ihtisas mahkemelerinin kurulması, suçlu takip sisteminin oluşturulması,  istismarcıların tutuklu yargılanması, çocuk koruma eğitiminin Milli Eğitim Müfredatına eklenmesi, yargının üstün çocuğun faydası ilkesinin  etkili bir şekilde işlenmesi hususuna dikkat çekilmektedir” dedi.

Konuşmasının devamında gerçekleştirilen etkinlik hakkında da bilgi veren  Çanakkale UCİM Sorumlusu Şehpal Ovalı “İzmir’in Menderes İlçesinde 6 çocuğun okul müdürleri tarafından  istismar edilmesi ile verdiği hukuk savaşı ile Türkiye’nin öğretmeni haline gelen Sadet Öğretmen, ülkenin genelinde var olan  çocuk ölümleri,  ihmal ve istismar olaylarına kayıtsız kalınamayacağını ve artık bunun bir vatan savunması  olduğunu belirterek, Yücel Ceylan ile birlikte, UCİM çatısı altında  binlerce insanı bir araya topladı.  Bugün de binlerce insan İstismara hayır diyerek , çocuklar için verilen bu mücadeleye destek vermektedir.  Mavi Kurdele kampanyası da bu mücadelenin en önemli parçasını oluşturmaktadır. Türkiye Genelinde temsilcilikleri olan UCİM, eş zamanlı olarak tüm illerdeki gönüllüleri ile birlikte, ‘ Çocuklar için Mavi Kurdele tak’ çağrısını yaptıkları etiketlerle ses getirmektedir.  Mavi kurdele kampanyası ile  tüm Türkiye’de çocuklar için  mücadele mesajı yaymayı amaçlıyoruz.  Çocuk istismarına karşı farkındalığın artması ve istismar ile mücadelenin hız kazanması için Mavi  kurdele farkındalık haftasında  kampanyamıza toplumun her kesiminden desteklerini bekliyoruz.  Sosyal Medya üzerinden de destek olabileceğiniz kampanyamıza,  sol bileğinize taktığınız mavi kurdele ile çektiğiniz fotoğrafınızı ‘Çocuklar için Mavi kurdele tak’ etiketi ile paylaşarak , sesimizin daha çok yaymasını sağlayabilirsiniz.  Bugün gökyüzüne bırakacağımız mavi balonlar, ihmal ve istismardan kaybettiğimiz,  sadece basına yansıyanlarını bildiğimiz çocuklarımız,  Mertcan, Leyla, Özge, Ceylin, Ceylan , Alperen, Sedanu, Gizem, Eylül, Uğur e diğerleri için . Aynı zamanda bu balonlar umudumuzu,  mücadelemizi temsil etmektedir.  Çocuklar için mücadelemiz hiç bitmeyecek ve UCİM hep yanlarında olacak” dedi.

Kampanyaya destek olmak için Basın açıklamasına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av Muharrem Erkek de yaptığı açıklamada, UCİM’in her zaman destekçileri olduklarını belirterek “Çocuklarını koruyamayan bir toplum, her alanda geri kalmış demektir. Dolayısı ile biz,  Çocuklarımızı korumak zorundayız. Bu ülkenin çocuklarının geleceği için UCİM Derneği Saadet öğretmen önderliğinde yaklaşık iki yıl önce kuruldu.  İki yılda önemli çalışmalar yaptılar. Biz de Sadet Öğretmen olsun, onun yardımcı Yücel Bey ile de sık sık Ankara’da da görüşüyoruz ve her türlü desteğimizi veriyoruz. Bugün de Belediye Başkan Vekilimizle, İl Başkanımıza ve Meclis üyelerimiz ile buradayız.  Mavi kurdeleyi da sol bileğimize taktık ki biliyorsunuz bunu UCİM Her temmuz ayının ikinci haftasında bu etkinliği yapıyor.  Çocuk istismarları, çocuklara yönelik taciz iddiaları özellikle son dönemlerde çok arttı.  Bu tabi ki üzüntü verici. Birde  adliyeye yansıyanlar var, yansımayan var. Bu konuda  Eğitim Öğretim müfredatının mutlaka  çocukların korunması konusunda, ailelerin eğitimi ile ilgili  bazı çalışmalar yapması gerekiyor.  En başta anne baba ve hepimizin bilinçlenmesi gerekiyor.  Çocukların hakları olduğu bir er birey olduklarını unutmayacağız” dedi.

Mecliste görüşülen yeni yargı reformuna da değinen ve reformun tamamlanmadan meclisin tatile girebileceğini de hatırlatan Av. Muharrem Erkek,  vatandaşların beklenti içerisinde olduğunu bunun için Meclisin tatile girmemesi gerektiğinin altını çizerek, yeni yargı reformunda özellikle çocuklara yönelik cinsel taciz ve istismar yaptırımlarının ağır olması gerektiğini söyledi. Erkek “Yeni yargı reformunda çocuklara yönelik yapılan istismarlar konusunda yapılacak her türlü  çalışmalarda desteğe hazırız, katkılarımızı da veriyoruz. Yargı reformu ertelenmemeli mesela, Meclis bu yargı reform paketini görüşmeden tatile girmemeli. Ama her halde maalesef  Ekime kadar ertelenecek gibi duruyor. Biz de ertelenmemesini istiyoruz.  Gerçek anlamda bir reform olmasa da  sözler verildi bazı kesimlere, mahkum aileleri  beklenti içerisinde haklı olarak, Ceza evleri doldu taştı, yaşanan çok mağduriyet var şu anda Türkiye’de. Akademisyenler, Gazeteciler ve bir çok masum insan ceza evinde KHK ile ihraç edilip Mahkemede aklandığı halde görevi iade edilmeyen binlerce kişi var.  Bunu bir şekilde çözerek hukuk devleti olmamız lazım.  Maalesef hukuk devleti temelinden sarsıldı son dönemlerde. Özellikle çocuk tacizleri ve istismarlarına yönelik yeni yaptırımlar ağır olmalı” dedi.

Belediye Başkan Vekili Egemen Ergun  İse yaptığı konuşmasında tüm siyasi partilerin bir araya gelip çocuk istismarına yönelik daha sert önlemler alması gerektiğini belirtti. Ergun “Belediye Olarak UCİM’in çağrısına destek olmak istedik.  Genel Başkan Yardımcımız, İl Başkanımız ve Belediye Meclis üyelerimiz ile beraber destek verdik. Çocuklarını koruyamayan bir ülke, nasıl bir gelecek elde edecek? Sorusu var.  Mevcut hükümetin çocuk istismarı ile ilgili  çözüme odaklı çalışmalar yaptığını düşünmüyorum açıkçası. Türkiye’de şu anda  uygulanan yasaların caydırıcı olduğunu düşünmüyorum. Bununla ilgili bütün siyasi partilerin  bir araya gelip, daha sert önlemler alınması gerekir.  Çocuklarımıza konuşma dilimizi, ses tonumuzu bile iyi ayarlamamız gerekiyor.  Çünkü ebeveynlerin bile arkında olmadan bir istismara sebebiyet verebileceğini, çocukların kalbinin kırılması bil bir istismar nedeni olduğunu unutmamak gerekir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılan yönetici ve vatandaşlar, ihmal ve istismardan kaybettiğimiz,   sadece basına yansıyanlarını bildiğimiz çocuklar,  Mertcan, Leyla, Özge, Ceylin, Ceylan , Alperen, Sedanur, Gizem, Eylül, Uğur ve istismara uğrayan  diğer çocuklar için gökyüzüne mavi balon bıraktılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum