Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TÜRKAN SAYLAN'IN GENÇLERİ SAMSUN'A GİDİYOR

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çanakkale Şubesinin yöneticileri , bursiyerleri, üye ve gönüllüleri ile, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919'un 100'üncü yıl dönümü kutlamalarında Samsun'da olacaklar

TÜRKAN SAYLAN'IN GENÇLERİ SAMSUN'A GİDİYOR
17 Mayıs 2019 - 09:48

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR TARAFINDAN SAMSUN’A GELECEKLER

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bu yılki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma  Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını tüm örgütleri ve derneğin eğitim desteği  verdiği gençlerle birlikte Samsun'da kutlama kararı aldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Samsun  Şubesi koordinatörlüğünde  gerçekleştireceği 100'üncü yıl kutlamalarına; ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel ve Genel Başkan Yardımcıları  Nihal Kızıl ve Gülsün Kaya'nın  yanı sıra 108 şubenin başkan ve yönetim kurulu üyeleri de tam kadro katılacak. Kutlamalar kapsamında

YÜRÜYÜŞ VE UĞUR MUMCU’DA KONSER VERİLECEK

19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a geldiği Belediye evlerindeki  Bandırma vapuru müzesinde saat 10.00’da Atatürk'ün karaya çıkışının sembolik olarak canlandırılmasının ardından ÇYDD üyeleri saat 14.00'te ise yürüyüşe geçecekler. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünden başlayacak olan yürüyüş, Öğretmenevi ve İstiklal Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Parkı'nda sona erecek.  Programın devamında ise saat 15.00'da Uğur Mumcu Parkı'nda halk oyunları oynanacak, Grup Zemheri de konser verecek.

ÇYDD’Lİ GENÇLER DE SAMSUN’A GELECEK

ÇYDD Çanakkale  Şube Başkanı Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ  yaptığı açıklamada, Kurtuluş Savaşı'nın tüm dünya uluslarına örnek olmuş bir mücadele ve ulusun geleceği için gönül vermiş tüm toplum kesimlerini bir araya toplayan toplumsal dayanışmanın en önemli başarılarında birisi olduğunu söyledi. 19 Mayıs 1919'un 100'üncü yıldönümünde Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve özlemle andıklarını dile getiren KAYNAŞ, "Bu duygu ve düşüncelerle derneğimizin Genel Merkez yönetimiyle birlikte 100'üncü yılı tüm şube başkan ve yöneticilerimizin yanı sıra ÇYDD'li gençlerle birlikte Samsun'da kutlama kararı aldık. ÇYDD olarak Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü  yıldönümünde geçmişimizden aldığımız güçle geleceğimize güvenle bakıyoruz" dedi.

TÜRKAN SAYLAN’A YAKIŞAN KUTLAMA

19 Mayıs tarihinin ÇYDD'nin kurucusu Türkan Saylan'ın da ebediyete  uğurlanışının 10'uncu yılı olduğunu hatırlatan KAYNAŞ, "19 Mayıs, Atatürk’ün tüm mazlum uluslara örnek olacak Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Samsun’a ayak bastığı gün. Ve bu güzel günde kendi deyimiyle, “Atatürk’ün kızı” Türkan Saylan Hoca’yı da ebediyete uğurlamıştık. İşte bu yılki 19 Mayıs'ın böylesine özel bir anlamı da var. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedeflerine, ancak Türkan Saylan Hoca gibi değerlerle ulaşabiliriz. Çağdaş medeniyetleri yakalama  hedefini, özellikle kız çocuklarının eğitimden geçtiğini görmekle kalmayıp, ömrünü bu hedefe bahşedebilen Türkan Hoca’larla başarabiliriz. Türkan Saylan, geride binlerce, on binlerce “Atatürk kızı” bırakarak aramızdan ayrılmıştı. Bu 19 Mayıs'ı da Atatürk'ün kızlarıyla birlikte bu duygu ve düşüncelerle, coşkuyla gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum