Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TRUVA SONATI ANKARA'DA DA AYAKTA ALKIŞLANDI

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın, Çanakkale Belediyesinin talebiyle besteleyip, dünya prömiyerini 55. Uluslararası Troia Festivali'nde gerçekleştirdiği Truva Sonatı'nın Ankara prömiyeri, konseri dinlemeye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda üst düzey konuk tarafından ayakta alkışlandı.

TRUVA SONATI ANKARA'DA DA AYAKTA ALKIŞLANDI
22 Ocak 2019 - 14:16

Çanakkale Belediyesi, 2018 Troia Yılına kalıcı bir eser bırakmak amacıyla dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'dan bir sonat ile Muhteşem Süleyman ve Kösem Sultan operalarıyla dünyaca tanınan sanatçı Tevfik Akbaşlı'dan bir opera talebinde bulunmuştu. Bu kapsamda Fazıl Say'ın büyük beğeni toplayan “Truva Sonatı” ile sanatçı Tevfik Akbaşlı tarafından bestelenen, Homeros'un İlyada Destanı ışığında Işık Noyan librettosu ile hazırlanan Aytaç Manizade yönetimindeki Troia Efsanesi Operası, ilk kez 55. Uluslararası Troia Festivali kapsamında sanatseverlerle buluşmuştu.

Bu kapsamda, adı uzun yıllar Çanakkale ile birlikte anılacak olan, bu topraklara ait bir destanı, “Troia'yı” notalara aktaran ünlü piyanist Fazıl Say, Çanakkale ve İstanbul'da on binlerce sanatseverle buluşturduğu Truva Sonatı'nı bu kez Ankara dinleyicisiyle bir araya getirdi. Ankara Congresium Salonu'nda 18 Ocak 2019 Cuma günü gerçekleşen Truva Sonatı'nın Ankara prömiyerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda üst düzey konuk ve binlerce sanatsever katıldı. Piyanist Fazıl Say'ın İzmir Süiti ve Truva Sonatı'ndan oluşan konseri büyük beğeni alarak, uzun süre ayakta alkışlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum