Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TROYASIYLA ASSOSUYLA GELİBOLU YARIMADASIYLA ÇANAKKALE; AÇIK BİR MÜZE ADETA

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, “Müzeler Haftası” nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında şunlara yer verdi.

TROYASIYLA ASSOSUYLA GELİBOLU YARIMADASIYLA ÇANAKKALE; AÇIK BİR MÜZE ADETA
17 Mayıs 2019 - 14:19

“Troya’sıyla, Assos’uyla, Gelibolu Yarımadası’yla o kadar çok uygarlığın kesişme noktası ki Çanakkale, duvarları ve çatısı olmayan açık bir müze adeta.

Troya Müzesi, Kent Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Gelibolu Tarihi Yarımadası, Seramik Müzesi ve birçoğuyla birlikte Çanakkale’mizde hem tarih boyunca bu topraklarda yaşamış medeniyetlerin tarihlerini hem de kendi tarihimizi bugüne ve gelecek nesillerimize aktarmak, buradaki eşsiz tarihi mirasları korumak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Tarihimize, tarihi eserlerimize sahip çıkıyoruz. Çünkü biliyoruz ki müzeler; geçmişle bugün arasında köprü kuran, tarih içinde yolculuk yapmamızı sağlayan, insanlığın kültürel mirası ve uygarlık deneyimi konusunda bizlere ışık tutan önemli ve eşsiz mekanlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle Müzeler Haftası'nı kutluyor, tarih ve kültür mirasımızın korunması görevini başarıyla üstlenen müzelerimizin tüm çalışanlarını sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum