Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TARIMDA ORTAK MAKİNE KULLANIMI BAŞLADI

Zorlu üretim şartlarında ve beden gücüyle çalışan küçük köylerdeki, küçük üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim masraflarını düşürerek gelirlerin arttırılması amacıyla, Çanakkale Ziraat Odası bölgede bulunan üreticilerin ihtiyaç duyduğu tarım aletlerini köy muhtarlıklarına üreticilerin ortak kullanması için teslim etti.

TARIMDA ORTAK MAKİNE KULLANIMI BAŞLADI
20 Mart 2019 - 14:42

Tarımda ortak makine kullanımı, az sayıda işletme büyüklüğü ve sermaye yetersizliği nedeniyle ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makinelerini satın alamayan üreticilerin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya: ”Yapılan bu uygulamayı, üreticilerimize ortaklaşa makine kullanım alışkanlığı kazandırmak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla imkanlarımız dahilinde hayata geçirdik. Bu projeyle üreticilerimiz birlik ve beraberlik içinde hareket ederek dayanışma içinde üretim yapacaklardır. Sağlanan bu destekle makine israfının ciddi şekilde önüne geçilecektir. Üreticiler üretimde ihtiyaçları olan tüm ekipmanları temin etmek zorunda kalmayarak son derece önemli bir kâr elde edeceklerdir. Bir makinenin herkesin bahçesinde olması son derece gereksiz olduğundan ortaklaşa malzeme kullanmak oldukça önemlidir. Böylece en küçük üreticiler de ihtiyaçlarını buradan karşılayarak üretimlerini arttıracaklardır. Bu tarzda destekler imkanlarımız dahilinde devam edecektir. Yaptığımız bu uygulamanın tüm üreticilerimize hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini diliyorum.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum