Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEYECEK PROJELERE TEŞVİKLER BAŞVURULAR İÇİN HAZIR

Vali Orhan TAVLI, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü tarafından Çanakkale Ticaret Borsası toplantı salonunda Ticaret Borsası işbirliğinde IPARD II Programı Altıncı Başvuru Çağrı İlanı kapsamında bilgilendirme toplantısına katıldı.

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEYECEK PROJELERE TEŞVİKLER BAŞVURULAR İÇİN HAZIR
27 Mayıs 2019 - 10:51

IPARD II Programı Altıncı Başvuru Çağrı Toplantısına; Vali Yardımcısı Tahir Şahin, Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, KOSGEB Müdürü Barış Alural, GMKA İl Koordinatörü Recai Başaran, ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, Çanakkale OSB Başkanı Kayhan Öcal, Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Cahit İleri, Çanakkale Belediyesi Temsilcisi, Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcisi, Orman Bölge Müdürlüğü Temsilcisi, MÜSİAD Çanakkale temsilcisi,  Borsa ve Odalardan üyeler, kooperatif başkanları, esnaflar, turizmciler, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

TKDK tanıtım filminin izlenmesinin ardından Vali Orhan TAVLI, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz tarafından birer konuşma yapıldı.

Vali Orhan TAVLI konuşmasında, Çanakkale’nin tarımsal üretimi ve tarımsal ürünlerin işlenmesine yönelik faaliyetler bakımından büyük bir potansiyelinin bulunduğunu belirterek, TKDK’nın kırsal alanlarla ilgili açıklamış olduğu bu 7 alt başlığı içeren destek programından çiftçilerin, kooperatif ve üretici birlikleri ile şartları sağlayan zanaatkar ve firmaların daha çok faydalanması gerektiğinin altını çizerek, potansiyel başvuru sahiplerinin TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğüyle daha yakın temas kurması gerektiğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından, TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender tarafından yapılan, 6. Başvuru Çağrı Döneminde destek verilecek ve 7 alt başlığı içeren, “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302)” programıyla ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Yapılan bilgilendirme sunumda; TKDK’nın 8 Mayıs 2019 tarihinden açıkladığı 6. Başvuru Çağrı Döneminde , “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302)”  Destek Program başvuruları ile

•    tıbbi aromatik, süs bitkisi ve fide fidan yetiştiriciliği, mantarcılık,

•    arıcılık,

•    zanaatkarlık ve yerel ürünlerin işlenmesi,

•    kırsal turizm,

•    su ürünleri yetiştiriciliği,

•    makine parkları,

•    yenilenebilir enerji yatırımlarını

İçeren 7 alt destek başlığı altında yatırımlara % 55 oranında hibe desteği verilecek Projeler kapsamında yapım/inşaat işleri, makine-ekipmanlar alımları, hizmet alımları (teknik projeler ve danışmanlık giderleri) ve görünürlük maliyetlerinin destekleneceği anlatan TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, 42 il için 60.000.000 Avro tutarında destek bütçesi çağrı ilanı ile 08 Temmuz – 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında projelerin kabul edileceğini destek alan projelerin KDV ve gelir vergisi muafiyetine sahip olacağını belirtti.

TKDK’nın diğer 2 destek programını içeren 5. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında hali hazırda başvuru kabul işlemleri devam eden “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101)” ile “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103)” hakkında katılımcılara bilgi veren TKDK İl Koordinatörü Hasan İSKENDER, destek verilen programlarla ilgili her ilçede ayrı ayrı çalışma yürüttüklerini, bu kapsamda destek alabilecek potansiyel başvuru sahibi durumunda olan mevcut yada bu işlere yeni başlayacak olan çiftçiler, kooperatif ve üretici birlikleri, zanaatkar ve firmaları, proje ve yatırımlarını başvuru dosyası haline getirmek için TKDK İl Koordinatörlüğüyle iletişime geçmeye ve kurumu ziyaret etmeye beklediklerini belirtti.

TKDK 6. Çağrı Bilgilendirme Toplantısı Soru-Cevap bölümünün ardından sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum