Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SKANDAL BARINAK HABERİ YALAN ÇIKTI

Biga Belediyesi Geçici Bakımevi'nde yaşandığı iddia edilen korkunç olayın yalan olduğu tutanakla açıklandı.

SKANDAL BARINAK HABERİ YALAN ÇIKTI
20 Şubat 2019 - 09:58

AKP'ye yakın gazetelerin haberleştirdiği ve Biga'da bazı sosyal medya sayfalarının paylaştığı görüntüler ve haberlerin siyasi içerikli kara propaganda çalışmalarının bir parçası olduğu ortaya çıktı.

Biga Belediyesinin hayvan kampında dehşete düşüren görüntüler ve büyük köpeklerin yavru köpeği  yediği ile ilgili haberler üzerine konuyu araştırmak üzere Veteriner Hekim Ayşegül Coşkun Akpulat, Orman Mühendisi Ramazan Angur, Biga DKMP Şefi Süleyman Uslu, Biga Belediyesi Geçici Bakımevi Veteriner Hekimi M. Fatih Keskin  ve Geçici Bakımevi İşçisi Feridun Çan Geçici Bakımevi'ne gittiler.

Yetkili veteriner hekim Mehmet Fatih Keskin ile yapılan görüşmede böyle bir olayın olmadığını, kasa ile tavuk göğsü getirdiklerini ve yavruların kasa içinde tavuk göğüslerini yediklerini ifade etti.

Büyük köpeğin yaklaşıp kasanın içinden tavukları yediğinin görüntülerde yer aldığını ifade eden Keskin; "Görüntülerde yavru köpek yok. Bu haberler yanıltmaya yönelik. Hayvanın parça parça tavuk yediği görülüyor. Köpeğin parçalayıcı bir hareket yapmaması da bunu kanıtlıyor. Ölen hayvanların toprağa gömülmesi için alanımız var. Oraya gömüyoruz. Ayrıca bu olay için polisin çağrıldığı ifade edilse de böyle bir olay da gerçekleşmedi. Polisler, barınağın yan tarafında bulunan hurdaları çalmak için gelen hırsızlarla ilgili oradaydılar. Bu olay için gelmediler. Polisin bu olayla ilgili tutanağı yoktur." dedi.

Gençlik hastalığından ölen yavruların bir bütün halinde olduğunu gerekli araştırma için gelen ekibin çektiği fotoğraflarda görülüyor. Kasanın fotoğrafı da çekilmiş olup içinde birkaç parça tavuk ve etrafında ince bez olduğu tespit edilmiştir.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık da Biga Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ile görüşerek, konuyla ilgili dernek yönetimini bilgilendirdi.

HABER DİYE YALAN BİLGİLER KULLANILDI
AKP'ye yakın gazetelerin ve sosyal medya sayfalarının haberlerinde "CHP'li Biga Belediyesi hayvan barınağında kayda alınan görüntüler vicdanları sızlattı. Korkunç olay iddiaya göre belediyeye ait barınakta meydana geldi. Köpek yavrularının öldüğünü, ölen bir yavru köpeğin ise diğer hayvanlarca yenildiğini gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Polisin olay yerine gelmesiyle birlikte tutanak tutulurken, ölen köpekler barınak görevlilerince poşet içinde çöpe atıldı." ifadelerinin yer alması ise dikkat çekti.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum