Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"SİZİN SAYENİZDE YAŞANABİLİR KENT OLDUK"

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Personeli ile İftarda bir araya geldi.

31 Mayıs 2019 - 15:28

İftarda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, personelin vatandaşlarla barışık ve özverili çalışmalarından dolayı Çanakkale’nin yaşanabilir kent olarak belirlendiğini belirterek personele teşekkür etti.

Ramazan ayı dolayısı ile Mahalle Muhtarlıkları ve Kent Konseyi ile Çanakkale Belediyesini düzenlediği iftarlarda vatandaşlar ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu kez de  Belediye Personelleri ile İftarda bir araya geldi. Ezanın okunması ile açılan oruçlar dua ile son bulurken bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan personelin vatandaşlarla barışık ve özverili çalışmalarından dolayı Çanakkale’nin yaşanabilir kent olarak belirlendiğini hatırlatarak “Ramazan ayı malum İslam Dininde en önemli aydır. Geçen yıl da beraberdik bu yıl da Allah nasip etti beraberiz. Geçtiğimiz yıl bizimle beraber olan ancak bu yıl aramızda olmayanlar var. Yeni doğan bebeklerimiz var. O bebeklerin de hakkını korumak için ve kamu kaynaklarını doğru kullanarak herkese eşit davranmak için mücadele etmeliyiz. Bugüne kadar bu mücadelenin içerisinde yer aldınız bunu biliyorum. Bu kent eğer yaşanabilir bir kent olarak algılanabildiyse, buradaki en büyük pay siz çalışan arkadaşlarımızındır. Sizin çalışmalarınız sayesinde bu kent en iyi yaşanabilir kent haline geldi. Biliyorsunuz Çanakkale’ye gelen her kes, yerleşmek için can atıyor.  Çünkü bu kentte huzur, barış ve özgürlük var.  Bu kentte adalet var ve herkesin özellikle yerel yönetimlerde  bizler ve sizler, hiç kimseyi dışlamadan ve ötekileştirmeden kardeşçe hep beraber olanaklarımızı paylaşıyoruz. Birbirimizin hakkına, hukukuna el uzatmıyoruz. El uzatılmasına da fırsat vermiyoruz” dedi.

Başkan Gökhan Konuşmasının devamında İslam ülkelerinde yaşanan açlık ölümlerini de hatırlatarak  “Kuranımızda ne diyor ‘size nimet verdim. Yiyin, için ama asla israf etmeyin’  buradaki hedefin bir tanesi de israf etme. Çünkü aç olan, açıkta olan muhtaç olan insanlarla paylaş diyor.  Ama maalesef İslam dünyasında gördüğümüz manzaralar bize yakışmayan manzaralardır.  Açlıktan anneler, çocuklar ölüyor. Bu İslam dünyasına yakışmayan manzaradır.  Bunların hepsi ne yazık ki İslam ülkelerinde oluyor.  O garibanlara yardım etmezsek, en azından gündeme getirmezsek bunun vebali bizim üzerimizdedir.  İslam dünyası olarak ve hatta ülke olarak bunu gündeme getirmemiz lazım.  Sadece Yemen’de ve Suriye’de değil Afrika’da da öyle. Bir ekmek için ülkelerinden çıkıp denizlerimizde can veriyorlar. Bunlar, insanlığa yakışmayan manzaralar” dedi.

Ortadoğu'da yaşananların son bulması için bütün Müslümanların mücadele etmesi gerektiğini de konuşmasında vurgulayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Ortadoğu’da özellikle Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimizin üzerine bombalar yağıyor.  İnsanlar ölüyor ve biz o mücadelede yeteri kadar yer alamıyoruz.  Artık bizim bu bağlamda söz almamız gerekir ve bu konuda ne gerekiyorsa yöneticilerimizin arkasında dim dik durmamız gerekir. Çünkü biz bana ne Suriye’dekinden, Yemen’dekinden, Irak’takinden dersek yarın bizim başımıza da gelebilir. Onun için dayanışma içerisinde olmamız lazım.  Madem ki Müslümanım diyorsak birbirimizin amir hükümlerine uymak zorundayız. Sadece namaz kılmak, hacca gitmek, oruç tutmak yetmez. Allah’a karşı sorumluluklarımızda olduğu gibi İnsanlığa karşı sorumluluklarımızı da unutmayacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum