Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ŞEHİT FATİH DURU İLKOKULU TÖRENLE AÇILDI

2015 yılında Dağlıca’da Şehit edilen Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru’nun adı Ezine’de bir ilkokula verildi. 2015 yılında hain bir pusu sonucu şehit olan Ezineli Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru’nun adına yapılan Şehit Fatih Duru İlkokulu açılış töreni gerçekleştirildi.

04 Ocak 2019 - 11:45 - Güncelleme: 04 Ocak 2019 - 11:53

Açılışa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, Şehit Fatih Duru’nun ailesi, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, okul velileri ve vatandaşlar katıldı.Açılış konuşmasını yapan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Ezine ve çevre ilçelerdeki birçok okulun yenilendiğini belirterek; “Çanakkale Valimiz, İl Özel İdaremiz ve Ak Parti Grup Başkanvekilimizin destekleriyle, Çanakkale merkez ve ilçelerinde yeni okulların açılmasına, var olanlarında modernize edilerek yenile çalışmaları tamamlandı. Bu gün açılışını yaptığımız bu okulumuzun gerek yeri gerekse günümüz şartlarına uygun olması için Ezine Belediyemiz, İl Özel İdaremiz, Valiliğimiz, Ak Parti Grup Başkanvekilimiz ve Ak Parti Çanakkale Milletvekilimiz büyük bir çaba sarf etmiş, bu vatanın bekası için şehitlik mertebesine ulaşan kardeşimiz Fatih Duru’nun ismi ile ölümsüzleştirilmiştir. Ezine’mizin okulla eğitim başarısı sıralamasında il genelinde 1.’lik ve 2.’lik alarak eğitimdeki atılımımızı göstermiştir” dedi.

Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu ise; “Fatih kardeşimizin isminin böylesi anlamlı bir yer olan eğitim kurumuna vermek için işin gerçeği çok çabaladık. Okulumuzun yerini bulduk ama 12 sınıfı bir okul için yeterli değildi, İl Özel İdaremizin desteği ile mevcut alanı genişlettik, ardından Sayın Bülent Turan’ın kapısını aşındırdık bir an önce bu işi sonucuna kavuşturalım diye, kendileri hassasiyetle bu işi takip etti ve çözdük. Burada onurla söylüyorum ki, artık Fatih Duru kardeşimizin izinden giden, vatan aşkı ile bu memlekete hizmet edecek bilim adamları, siyasiler, komutanlar çıkacak. Çünkü Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, yeni nesiller yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz ve inanıyorum ki Ezine’de yaşayan her bir ferdin yeri geldiğinde taşın altına elini koyacağını biliyorum” dedi.

Ardından kürsüye çıkan Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ezine’nin marka değerinin her geçen gün arttığını dile getirerek; “2019 bütçemiz daha çok arttı, ben inanıyorum ki bu kente bir çok yatırım öncesinde olduğu gibi artarak devam edecek” diye konuştu.

Ak Pati Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan konuşmasına başlamadan önce, minik öğrencilerle kısa bir sohbet etti. Konuşmasında Çanakkale ve ilçelerine yapılan yatırımlar ile Ezine OSB’nin değerini anlatan Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Bakınız bu millet son dönemlerde neler gördü geçirdi, 15 Temmuz’da bu millet Vatan dedi, Bayrak dedi can verdi, güney doğuda Mehmetçiğimiz bu vatan uğruna Fatih Duru kardeşimiz gibi kanını bu toprağa döktü. Sadece bir tanecik okula ismini vermekle onun hakkı ödenmez. Buradan söylüyorum, ‘Bölücülere, ayrımcılara pabuç bırakmadık bırakmayacağız’ bu böyle bilinsin” dedi.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise; “Şehidimiz Fatih Duru’nun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Onun isminin bu okulumuza verilmesiyle buradaki yavrularımız onun aziz hatırasına sahip çıkarak geleceğe daha inançla ve azimle hazırlanacaklardır. Milli değerlerine bağlı, bilimin ve aklım yol gösterdiği geleceğe ışık tutan biri bireyler olarak yetişeceklerinden hiçbir şüphem yoktur” ifadelerini kullandı.Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna, Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu ve Şehit Fatih Duru’nun ailesi okulu gezdiler.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum