Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

'SATMAYA DEĞİL, YAPMAYA TALİBİZ'

Cumhur İttifakı Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan, hükümet meydanında bir araya gelen binlerce Bigalı ile birlik ve beraberlik yürüyüşü gerçekleştirdi.

'SATMAYA DEĞİL, YAPMAYA TALİBİZ'
19 Mart 2019 - 11:27 - Güncelleme: 19 Mart 2019 - 11:32

Seçim çalışmalarına yoğun bir tempoyla devam eden Cumhur İttifakı Ak Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan’ın ‘Gönüller yapmak ve Biga’mızı birlikte yönetmek için Hamdibey Mahallesinde buluşuyoruz’ çağrısına binlerce Bigalı karşılık verdi. Başkan adayı Erdoğan’a destek olmak için hükümet meydanına akın eden Bigalılar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak yürüyüşe geçti. Gençlerin dev Türk bayrağı açtığı ve meşale yaktığı yürüyüşe bazı vatandaşlar ise evlerinin camından destek verdi. Hükümet meydanından yürüyerek Barış Kıraathanesi önüne gelen coşkulu kalabalığı yine yoğun bir kalabalık karşıladı.

Başkan adayı Erdoğan’a vatandaşların ilgisi büyük olurken, Hamdibey Mahallesi Muhtarı Saim ÖZCAN, Erdoğan’a çiçek takdim ederek ‘hoşgeldiniz’ dedi.

ADA DÜĞÜN SALONU ÖZELLEŞTİRİLDİ

Slogan ve ıslıklar eşliğinde Hamdibey mahallesinde konuşma yapan Cumhur İttifakı Ak Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan, “10 yıl AK Parti Belediyeciliği zamanında Hamdibey Mahallemiz de fazlasıyla nasibini aldı. Hemen 100 metre ilerimizde bulunan Ada Düğün Salonu 27 ayrı kişiden helallik alınarak o yer toplamda Biga Belediyesi'ne dahil edildi ve projesi hazırlanarak halkımızın hizmetine sunuldu. Burada 400 liraya 500 liraya Hamdibey Mahallemizin ve Bigalı hemşerilerimizin cemiyetleri yapılıyordu. Fakat burası şu anda özelleştirildi ve 5000 lira 6000 lira vermeden burada cemiyet yapamıyorsunuz. Buranın yapım aşamasına düşünce ve hizmet verme alanı halkımızın, vatandaşlarımızın cemiyetlerini, özel günlerini daha az para ödeyerek yapmaları için düşünüldü ve belediyemize kazandırıldı. Ama maalesef Halkçı gözüken şu anki yönetim halkımıza bunu takdir etti, bunu layık gördü. Biz inşallah Ada Düğün Salonumuzu Hamdibey ve Bigalı hemşerilerimizin hizmetine belediye olarak sunacağız.” Dedi.

Cumhur İttifakı Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

'SATMAYA DEĞİL, YAPMAYA TALİBİZ'

Aynı projenin içinde belediye kira geliri olan çok geniş bir iş yeri vardı burasını da sattılar. Biz inşallah 'satmaya değil, yapmaya talibiz'. Yine mahallemizde bulunan Biga'mızın hizmetini yürüten Fen İşlerinin şantiyesinin bulunduğu alanda mahallemizin sınırları içerisinde orası da gelişen Biga'ya Toki ve Ortur bölgesindeki büyümeye, oradaki yaşayan insanların gelecek ve önümüzdeki günlerde sosyal ve kültürel anlamda bu mahallelere hizmet verilmek için projelerin hayata geçirileceği, çok güzel bir yerdi bunu da sattılar. Bildiğiniz gibi yine AK Parti zamanında, hayatımızı ve yaşamımızı kolaylaştıran doğalgazı kazandı. Biga ve biz 13 yıldır Biga'da doğalgazı kullanıyoruz. Havamız tertemiz, evimizde suyumuz sıcak, evlerimiz sıcak, emeği olanlardan Allah razı olsun.

 “VATANDAŞLARIMIZ ÜÇ BUÇUK YIL CEZALANDIRILDI”

Şuan üzerinde bulunduğumuz yol seçimler öncesi ihalesi yapılmış ve çalışması başlamıştı. Seçimler oldu, şu anki yönetimi milletimiz göreve layık gördü.İhalesi yapılmış yolumuz üç buçuk sene sonra yapımına başlanıldı. Hamdibey Mahallesi vatandaşlarımız üç buçuk yıl cezalandırıldı. Seçimler yaklaştı yol yapıldı. Ada Mahallesi'ni güzel değiştirdik, yollarını yaptık! Boynunuzun borcu, göreviniz! Üç buçuk sene önce yapsaydınız. herkes sizi alkışlasaydı. Yine AK Parti Belediyeciliği zamanında şehrimizin terminali, otogarımız yine mahallemize kazandırıldı ve otogar şehrimizin giriş kapısıdır. Biga'mıza giren ve giden yolcularımız orada son sistem, modern bir otogarda misafir edilmektedir. Hemen yan tarafında, belediyecilikte olmazsa olmaz İtfaiye Müdürlüğümüz çok güzel bir bina, yine bizim zamanımızda kazandırıldı. Kocabaş Çayı Islahı onaylandı, yapıldığı ve mahallemiz kötü kokulardan kurtuldu. İnşallah Ada Sporumuzu da Arapdede Köprüsü'ne doğru Kocabaş Çayı'na paralel olan alanda mahallemizin otopark ihtiyacını karşılayacak, çocuk oyun parklarının olduğu, yürüyüş alanlarının, bisiklet yollarının, kondisyon parklarının olduğu, aynı zamanda Adasporumuza halı sahayı inşallah o bölgeye kazandıracağız.

“HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

En önemli projelerimizden bir tanesi yine mahallemizde şu an mezbahanın önünde bulunan Devlet Su İşlerine ait olan 2 bin 200 metrekare alan üzerine Etentegre Tesisimiz var ve hemen onun ön tarafında kara yollarımıza paralel olan bölümde geniş meydanının olduğu, restoranların olduğu, yöresel ürünlerimizin satıldığı, tanıtıldığı, Biga insanımıza istihdam yaratacak belediyemize bir değer katacak Etentegre Tesisi ve yol misafirlerimize Bigalı hemşerilerimize hizmet edecek, son model, son sistem Showroomların olduğu, restoranların olduğu, bu projeyi de mahallemize hep birlikte kazandıracağız. Gençlerimiz, çocuklarımız bizim canımız. baş tacımız. Çocuklarımızın sağlıklı yaşamı için, gelişimi için Ortur ve Toki'nin bulunduğu bölgeye 2 bin 200 metrekare alana spor salonlarının yapıldığı, 1000 kişilik Kapalı Spor salonunu da mahallemize inşallah hep birlikte yapacağız. Biga'mızın her alanda olduğu gibi geçmiş tarihi ile, kültürü ile, ekonomisi ile, hayvancılığı ile, tarımı ile, esnafıyla, sanayisi ile, sivil toplum kuruluşları ile olduğu gibi oto galericiler Biga'da bölgemizde merkez olan bir yer. İnşallah yine AK Parti belediyesi zamanında Biga Belediyesi'ne satın alınmış olan, şu an otogarın arkasında kamyon garajı olarak kullanılan araziye Galericiler Sitesini yapacağız ve Biga otomobil ticaretinin merkezi olacak inşallah.

“40 TANE PROJEMİZ VAR”

İlçemize hayvan barınağının Avrupa standartlarında projemizi hazırladık. Avrupa standartlarında olan hayvan barınağımızı da aynı zamanda evcil hayvanları olan vatandaşlarımızın şehir dışına gittiği zaman onları emanet edebileceği hayvan Oteli'ni de inşallah Biga'mıza hep birlikte kazandıracağız. Ödül almış bir projemiz daha var. Balıkkaya Mesire Alanı yaz aylarında bizim en güzel selfie'leri çektiğimiz, oksijeni bol, havası güzel, manzarası güzel. Balıkkaya Mesire alanımız Bigalı hemşerilerimize yazın cevap veremiyor. İnşallah mahallemize bakan tarafı 60 bin metrekare olarak belediyemizin orada yeri var. Seyir teraslarının olduğu, yine tüm Bigalı hemşerilerimizin en güzel selfie'leri çekeceği mesire alanımızın çevre düzenlemesi projelerimizi de hazırladık, orasını da genişleterek tüm Bigalı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. 40 tane projemiz var. Bunları sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz ve kitapçıklarımızda hazırlanıyor, inşallah bunları sizlere dağıtacağız.

“ÇANAKKALE'NİN GİRİŞ KAPISI BİGA'DIR”

Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde Biga Belediyesi'ne bedelsiz olarak vermiş olduğu bir yer var, bu yer Biga'nın Bandırma girişinde daha önceden pancar deposu olarak kullanılan yer buradaki alanımıza hem geçmiş tarihimizi yaşatmak için, hemşerilerimizin kenarından geçen Çanakkale, yolculuk yapan misafirlerimiz için, Çanakkale'nin giriş kapısı Biga'dır duygusunu yaşatmak için bu projeyi çok önemsiyoruz. İstiklal Mücadelesi'nde Biga'nın yeri ve önemi çok ayrıdır. Düşmanı ilk karşılayan 27'nci Alay Bigalı askerlerden oluşan Mehmetçik'in adını aldığı Başçelebi Mehmet Çavuşun olduğu alay, düşmanı ilk karşılayan ve bir çoğunun şehit olduğu alay 27'nci alay ve Biga düşmanı ilk karşılayan o günkü Osmanlı'nın sancağı olan bir yer. Biz geçmişimizi unutmayacağız, ilelebet yaşaması için bu projeyi Biga'mıza kazandıracağız. Aynı zamanda burada yine yöresel ürünlerimizin satıldığı, dükkanların olduğu, restoranların ve aynı zamanda yine yol misafirlerimize hizmet edecek, Bigalı hemşerilerimize hizmet edecek tesislerin olduğu, Çanakkale'yi anlatan küçük bir tanıtım Müzesi'nin olduğu, Bigalı hemşerilerimize iş imkanının çoğaldığı, hem belediyenin gelir elde ettiği, hem de tarihimizi anlattığımız projelerimizin en önemli projelerimizden bir tanesidir.

“PROJEYE KÜÇÜLTEREK DEVAM ETTİLER”

Yine hemen hastanenin altında bulunan Yüksekokulun bulunduğu bölgeye biliyorsunuz daha önce belediye kantarı olarak kullanılan 3 bin metrekare alana 7 bin metrekare daha yer satın alarak Atatürk Kültür Merkezi'nin projesini hazırladık, ihale ettik, çalışma başladı. Seçim oldu ve şu anki yönetim dedi ki, bu proje bize ait değil, biz bunu iptal edeceğiz. Tabii ciddi anlamda tazminatla projeye küçülterek devam ettiler ve şu anki hali ile Biga'ya kazandırıldı. Burada yarı olimpik yüzme havuzu vardı, restoranlar vardı, konaklama tesisi vardı, spa salonları vardı. Bunları Bigalı hemşerilerimize çok gördüler ama biz bunu yine Yüksekokulun yanında bulunan gençlik merkezimizin yanındaki alana sizin desteğinizle Biga'mıza kazandıracağız.

“10 TANE HAT SATTILAR”

Şehir içi minibüsçülerimizi ziyarete gittik. Birlikte yöneten arkadaşlar yine bu mesleği yapan, evlerine ekmeğini direksiyonundan kazanan, insanlara sormadan yine para lazım diye 10 tane hat sattılar. bu meslektaşlarımız ekmeğine sahip çıkmak için mahkemeye başvurdu. Mahkeme karar verdi, meslek grubuna haklı buldu ve şu anki belediye devletin Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararı uygulamıyor. Burası bir kamu kurumudur, belediye kanunlarla yönetilir, suç işliyor ve inşallah biz göreve geldiğimiz zaman hiç kimsenin ekmeği ile, hiç kimsenin işi ile uğraşmayacağız. “Biz sorun Yaşatmaya Değil, Sorun Çözmeye Geliyoruz”. Biz mutluluğu sadece birkaç yere yazarak değil, sizin gözlerinizde, yüzünüzde o mutluluğu görmek istiyoruz. İnşallah hep birlikte mutlu olacağız. Daha güzel Biga'ya hatırda kalan, unutulmayan Biga'ya hep birlikte inşa edeceğiz.

“YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEYECEĞİZ”

Biz dedik ya size yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermeyeceğiz. Hatırlayın, dediler Mega projemiz, Biga Port projesi Çavuş Köy'ün orada. Yaptılar mı? Şehitlik Mahallesi'ne Düğün Salonu dediler, yaptılar mı? Botanik Park dediler, zahirecilerimize Biga esnafımıza kiralık depo yapacağız dediler, yaptılar mı? Akuapark yapacağız dediler, yaptılar mı? Güzel Sanatlar Lisesi yapacağız dediler arkadaşlar, yaptılar mı? Ama reklamlarda ne diyor, ne söz verdiysek yaptık diyor. Yeniceköy'de dediler ki 1 Nisan'da bu yolu açacağız, açamadılar, açamazlar. Çünkü seçim kazanmak için bizim için her şey mübah diyenler bunlar. Biz sizi kandırmayacağız, milli ve manevi değerlerin dışına çıkmayacağız, çıkarsak hesap sizde, bu işin sahibi sizsiniz. Sizin kantarınız en hassas kantar, biz sizin kantarınıza güveniyoruz ve hatırlarda kalacak Biga'ya hep birlikte inşa edeceğiz. Ben buna inanıyorum, hepiniz hu akşam burada bize çok güzel hissettirdiğiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Biz dertliyiz, bizim tek derdimiz Biga! İnşallah bu derdimizin çaresini de 31 Mart'ta siz vereceksiniz.”

Hamdibey Mahallesinde gerçekleşen mahalle konuşmasına AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Sadettin Saat, Gümüşçay Belediye Başkanı ve Adayı Adnan Pastırmacı, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, Ülkü Ocakları Başkanı, İl Genel ve Belediye Meclis üyesi adayları katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum