Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) 2018-2019 dönemi mezuniyet töreni Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
22 Haziran 2019 - 11:10

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Ayten Dinç, ÇOMÜ’lü akademik ve idari personel, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldılar.

Törenin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Ayten Dinç mezun olan 155 öğrenciye seslenerek:

“Sağlık alanında kendi başımıza ayrı mesleklerin sahibi olmakla birlikte insan sağlığına hizmet veren aynı yüksekokulun elemanları ve yine aynı yüksekokulun öğrencileriyiz. Amacımız üniversitemiz bünyesinde bu aidiyet duygusunun gelişmesidir. Türkiye’de üniversiteler arasında önemli bir yere sahip olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden mezun olmanın ayrıcalığını her zaman hissedecek, bu gururu her zaman yaşayacaksınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ise mezun öğrencileri tebrik ederek, mezun olsalar dahi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin bir parçası olmaya devam edeceklerinin altını çizdi:

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni çok daha iyi yerlere getirme gayreti içerisindeyiz. Bu, birkaç kişinin çabasıyla değil, herkesin taşın altına elini koyması ile mümkün olur. Bazı şeyler zaman alır. Bunlardan bir tanesi de kurumsal aidiyet duygusudur. Mezuniyet sonrası da bu aidiyeti hissederek, ÇOMÜ ile bağlarınızı koparmamanızı temenni ederim. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tüm değerleri ile yükselsin istiyoruz. Bu vesile ile yeni aldığımız güzel bir haberi de paylaşmak istiyorum. 206 üniversiteyi içine alan ve yaklaşık 1 yıl süren bir değerlendirmenin sonucunda sadece 50 üniversitenin seçildiği girişimci ve yenilikçi üniversite sınıfına dahil olduk. Yeni hedeflerimiz ise araştırma üniversitesi olmak ve tematik alanları çalışan bir üniversite olmak. Çanakkale’nin, üniversitemizin bulunduğu konum sebebiyle özellikle ön plana çıkan turizm, tarih, tarım gibi bazı temaları içine alan özgün çalışmalar yapan üniversitelerden biri olmak ve bu heyecanı hep birlikte yaşamak istiyoruz.”

Okul birincisi İlk ve Acil Yardım Programından Ezgi Özcan, mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmada şunları aktardı:

“Okuduğum İlk ve Acil Yardım Bölümünün zorluklarıyla, tecrübeleriyle geçen bu iki yılda bize sunulmuş olan imkanlar için üniversiteme çok teşekkür ederim. Sadece mezun olana kadar değil asıl bundan sonraki iş hayatımızda iyi bir sağlık personeli olmamız ve mesleğimizin ciddiyetini, önemini fark etmemiz için çabalayan tüm hocalarıma teşekkür ederim. Mezuniyetimiz hüzünlü ancak eğitim hayatımızın sonu değildir.”

Ezgi Özcan konuşmasının sonunda ailesine teşekkür ederek; “Eğer bugün bu kürsüdeysem, bunu sizin fedakarlıklarınıza ve emeklerinize borçluyum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere diploma ve hediye takdimi ile devam eden program, Sağlık Andının okunması ve kep atma töreni ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum