Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET AFFEDİLEMEZ"

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi, Genel Merkez yönetim kurulu kararı ile İzmir Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi'nde sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet nedeniyle Türkiye genelinde bugün 1(Bir) günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

03 Nisan 2019 - 17:52

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi Başkan Yardımcısı Engin Damar, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında; "Sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddet olaylarını dile getirmiş ve çözüm istemiştik. Özellikle keyfe göre ilaç yazdırma talepleri, Acil servis poliklinik hizmetlerinde muayene ve tedavi sırasını, hastanın kendisinin tayin etme istekleri nedeniyle sağlık çalışanları sözlü ve fiziksel şiddete uğradığını sıklıkla gözlemlemekteyiz.

Gün geçmiyor ki sağlıkta şiddetle alakalı yeni bir habere denk gelmeyelim. Son olarak İzmir Bornova'da Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi'nde hastayı görmeden ilaç yazmayacağını söyleyen Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu 10 kişi tarafından darp edilmiştir. İnsanlıktan çıkmış bu kişiler doktorumuzun burnunu kırmışlardır.

Aile hekimi arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve acil şifalar diliyoruz. Söz konusu saldırganın en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz.

Saldırganlar şiddeti adeta bir tedavi yöntemi gibi kullanmaktadır. Şiddet uyguladığında, hastaneyi birbirine kattığında sağlık hizmetlerine daha kolay ve hızlı ulaşılabileceği gibi tuhaf bir anlayışa sahip olmuştur. Son zamanlarda ise yasaların hilafına hukuksuz ve usulsüz taleplerin yerine getirilmemesi nedeniyle gerçekleşen şiddet ve saldırılar da durumun vahametini gözler önüne sermektedir.

Sağlıkta şiddet ve linç, sağlık çalışanlarının hizmet üretmesine engel olacak bir seviyeye gelmiştir. Acil çözümler bulunması gereklidir. Sağlıkta şiddetin durmak bir yana artarak devam etmesindeki en önemli neden etkin ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçmemesidir.

Her ne kadar bazı düzenlemeler ile önlemler alınmak istenmişse de bunların yetersiz olduğu ortadadır. Bu nedenle acil bir şekilde şiddete istisnasız tutuklu yargılama gelmeli, sağlık kurum ve kuruluşları sıfır tolerans alanı ilan edilerek burada işlenen suçların ertelenmesi veya paraya dönüştürülmesine son verilmeli ve şiddet uygulayanlara acil haller dışında belli bir süre paralı sağlık hizmeti uygulaması hayata geçirilmelidir.

Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara, sağlık kurumlarında ortalığı birbirine katanlara bu işin sonunun tutuklu yargılanmak olduğunun idrakine varmaları sağlanmalıdır. Devletin ceza sistemi ve uygulayıcıları bunu hissettirmelidir.

Türk Sağlık Sen olarak aile hekimimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin en aza indirilmesi için yapılması gereken acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçmesini istiyoruz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum