Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ AKADEMİK KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

17 Nisan 2019 tarihinde alınan karar ile fakülte olan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ilk akademik kurul toplantısı gerçekleşti.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ AKADEMİK KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
20 Haziran 2019 - 10:53

Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Atmaca ile akademik ve idari personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Atmaca; 3 bölümü, 29 öğretim elemanı ve 1256 öğrencisi bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin akademik ve idari kadro durumları, akademik çalışmaları, projeleri, lisansüstü eğitim programları ile planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat; Sağlık Bilimleri Fakültesinde az sayıda öğretim elemanı olmasına rağmen uluslararası yayınlara, projelere bakıldığında akademik faaliyetlerin oldukça iyi olduğunu söyleyerek memnuniyetini ifade ettiği konuşmasında şunları aktardı:

EĞİTİM KONUSUNDA HASSAS OLMAK ZORUNDAYIZ

“Öğrencilerimizi çok iyi yetiştirmeliyiz. Eğitim konusunda hassas olmak zorundayız. Düşünen, ufku geniş, vizyon sahibi gençler yetiştirmeliyiz Bu öğrenciler ÇOMÜ öğrencileri dedirtebilecek düzeyde bir eğitim verelim. Bu konuda sizlerden özveri bekliyorum.

 

YÖNETİM BİR SANATTIR

Herkes yönetici olacak diye bir şey yoktur. Yönetim bir sanattır ve bir sanat olmakla beraber, sadece doğuştan gelen bir yetenek değildir. İnsan yöneticiliği öğrenebilir, geliştirebilir. İyi yöneticilik, baskı ile değil gönülleri devreye sokarak, elimizdeki yetkiyi iyi kullanmaktır. Önemli olan bir görevden ayrıldığınız zaman yine aynı saygıyı aynı sevgiyi görebilmektir.

LİYAKAT, ADALET VE HUZUR ORTAMI ÖNEMLİDİR

ÇOMÜ’den beklentim yaptığımız işi severek yapmamız. Ders anlatırken, akademik çalışma yaparken ve yönetim kademelerinde eğer kendimizi gönül dünyamızı, sevgi dünyamızı ön plana çıkararak yönlendirirsek hem kendimiz huzurlu oluruz, hem çevremiz huzurlu olur. “

BİRLİKTE ÇALIŞMA KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMELİYİZ

Konuşmasının sonunda araştırma üniversitesi olma hedefine de değinen Rektör Murat; “Araştırma üniversitesi olabilmek için yapılacak çalışmalar önemli. Dış kaynaklı projeler geliştirin. Mutlaka öğrencilerinizle birlikte bir çalışma yapın. Değişik birimlerle, uluslararası düzeylerde çalışmalar yapın. Birlikte çalışma kültürünü geliştirmeliyiz” dedi.

Akademik kurul toplantısı, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın öğretim elemanlarından gelen soruları cevaplaması ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum