Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"REŞAT TABAK VE MODERN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI" BAŞLIKLI SOHBET YAPILDI

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi'nde Salahattin Yıldız ile "Reşat Tabak ve Modern Belediyecilik Anlayışı" başlıklı sohbet gerçekleştirildi.

"REŞAT TABAK VE MODERN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI" BAŞLIKLI SOHBET YAPILDI
08 Mart 2019 - 12:27

Çanakkale'nin önemli belediye başkanlarından Reşat Tabak ve belediye başkanlığı döneminde yapılan belediyecilik çalışmalarının paylaşıldığı sohbette damadı Salahattin Yıldız'ın sunumu tanıklıklar ve fotoğraflarla desteklendi. Belediye başkanı olarak seçildiği ilk yıllarda Çanakkale'nin altyapı sorununa çözüm üretmek için çalışmalar yaptığını, bunun yanı sıra hurda arabaların tamir edilerek çöp kamyonuna dönüştürüldüğünü dile getirdi. Salahattin Yıldız kitap çalışmaları sürecinde yaptıkları röportajlardan parçalar da sunarken kayıtları Çanakkale Kent Müzesi'nin arşivine bağışlayacaklarını söyledi. Belediyede önemli görevlerde bulunmuş kişilerin fotoğrafları ve tanıklıkları üzerinden devam eden etkinlikte Reşat Tabak'ın Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin kurulmasına ön ayak olması ve sonrasında da başkanlık etmesinin önemine değindi. Çanakkale'de o dönem için en büyük atılımlardan biri olan ekmek fabrikasının kurulmasına ve fabrika kurulumu sırasında yaşananlardan da bahsetti. Salahattin Yıldız'ın sunumu sohbete katılan konukların da Reşat Tabak ile ilgili paylaşımlarının ardından sona erdi.

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi'nde 13 Mart 2019 saat 18.00'da Kemal Cem Baykal ile "Kadın ve Medya" başlıklı sohbet gerçekleştirilecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum