Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

POLİS TEŞKİLATI 174 YAŞINDA

Türk polis teşkilatı bundan 174 yıl önce 10 nisan 1845 tarihinde İstanbul'da kuruldu. Polis teşkilatının kuruluşunun 174’üncü yılında bütün yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de bir tören düzenlendi.

10 Nisan 2019 - 12:03

Kurulduğu 10 nisan 1845 tarihinden bugüne kadar huzur ve düzenin sağlanması için görevini sürdüren polis teşkilatı 10 nisan'da kurulduğu için 10 nisan her yıl polis günü olarak kutlar, içerisinde bulunduğu hafta ise polis haftası olarak anılır. Polis teşkilatının kuruluş yılı dolayısıyla  tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Polis Emeklileri Derneği Başkanı ve polisler katıldı.

Tören, Çanakkale Emniyet Müdürü Celal Sel ve Polis Emeklileri Derneği Başkanı'nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumun ardından saygı duruşunda bulunularak istiklal marşı okundu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören sonrası İl Emniyet Müdürü Celal Sel, bekçiler ve motorize polis ekipleriyle fotoğraf çektirdi. Polis haftası kutlama etkinlikleri bir hafta devam edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum