Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

PEDALLAR HAYALLERE DÖNECEK

Türkiye Yardımseverler Derneği Çanakkale Şubesi ve Çanakkale Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirilen “Pedallar Hayallere Dönsün!” projesi kapsamında, farklı okullardan belirlenen 50 başarılı öğrenciye, Halk Bahçesi'nde düzenlenen törenle bisiklet hediye edildi.

24 Mayıs 2019 - 11:45 - Güncelleme: 24 Mayıs 2019 - 16:08

19-24 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Ali Candan ve dernek üyelerinin yanı sıra kentliler de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende dernek yönetimi, Başkan Gökhan'a destekleri nedeni ile plaket takdiminde bulundu. Ardından törende söz alan Başkan Gökhan, “Çok anlamlı bir törende beraberiz. Bu yıl, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. Yılı. Çanakkale'de siyaseten doğan Atatürk, Samsun'a çıkmak suretiyle Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu başlatmıştır. Bu tarih, başlangıç tarihidir. Çok anlamlı bir sonucu da var. Hem Türkiye Cumhuriyeti kuruldu hem de bağımsızlığımızı elde ettiğimiz Kurtuluş Savaşımızı kazandık. Bunun sonucunda da bu tarihi Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe ithaf etti. Bu çok önemli. Çünkü gençlik, bir ülkenin geleceğidir. Bizlerden sonra ülkemizi emanet edeceğimiz bir kuşak. Dolayısı ile gençlerimizin başarıları ve çabaları takdire değerdir” dedi.

Gençlerin başarı ve gayretlerinin her zaman takdir edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gökhan; “Yardım Severler Derneği çok anlamlı bir proje ortaya koymuş. Bugün 50 çocuğumuza 50 bisiklet vereceğiz. Farklı okullardan başarılı çocuklarımız tespit edilmiş ve şimdi de onlara bisikletleri teslim edeceğiz. Başarılı çocuklarımızın bilinçlendirilmesi ve onların bu çabalarının ödüllendirilmesi de çok önemli. Yani boşuna pedal çevrilmeyecek. Pedallar çevrilecek, başarılar da ödüllendirilecek. Onun için çocuklarımız bu bisikletleri güle güle kullanacaklar. Ama bir şart var, dikkatli kullanacaklar ve trafik kurallarına uyacaklar. Dolayısı ile burada gençlerimizin biraz da sorumluluğu olacak” şeklinde konuştu.

Konuşmasını sürdüren Başkan Gökhan; “Türkiye Yardım Severler Derneği, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ilk bir dernektir. İlk sivil toplum kuruluşudur. Bugünleri görmüş, bundan sonrasını da görmüş. Onun için biz de ona layık olabilmek amacı ile çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın da ötesinde onları geçmemiz gerekir. Bunu da gençlerimiz ile yapacağız” dedi. 

Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından 50 başarılı öğrenciye bisikletleri takdim edilirken, tören hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum