Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MUTAN; "YÜREKLERİ YETEN VARSA, HODRİ MEYDAN!"

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Kepez Belediye Başkanlığınca "Kepez'de Kadın Olmak" isimli bir panel düzenlenmiş, düzenlenen paneli de bir grup protesto etmişti. Yaşanan olaylar sonrasında Kepez Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan bugün bir basın toplantısı düzenledi.

11 Mart 2019 - 17:06

Kepez Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan düzenlediği basın toplantısında zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Mutan; "Sayın Deniz Baykal bir açıklamasında Siyasetin doğasında yüzde 10'luk bir pay olarak ihanet vardır demişti. Bizde Kepez'de bu ihaneti yaşadık. Çanakkale Belediyesinde çalışan Kadın oranı yüzde 26 iken; Kepez Belediyesinde çalışan kadın oranı yüzde 24,6 dolayındadır. 8 Mart gününde bir panel düzenledik ve bu panelde birileri bizi sabote etmek istedi. Protesto hakkı herkesin vardır. Protesto etmelerine de zaten göz yumdum ve grup içerisinde 3 kişiye de söz hakkı verdim ama amaçlarına ulaşamadılar. Toplantıya katılan kadınlar bile onlara tepki gösterip salonu terk etmediler" dedi.

Paneli protesto eden grubun panelin amacını dahi bilmediklerini ifade eden Mutan; "Bizim amacımız 5 yıl boyunca Kepez'i yönetecek olan adaylar ile kadınları buluşturmaktır. Kadınların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik ne yapacaklar, kadınların sorunlarını doğrudan adaylara yönetebilmelerini sağlamak için biz bunu organize ettik. Amacına da ulaştık. Daha neyi protesto ettiklerini bilmiyorlar. 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününde yan tarafımıza çalgılı, türkülü eğlence vardı. 1850'lerde ölen işçi kadınların anılması gereken bir günde; türkülü, sazlı sözlü eğlence dururken kadınları doğrudan ilgilendiren bir paneli protesto etmeye çalıştılar" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Mutan panelin bir grup tarafından protesto edileceğini önceden bildiklerini ifade ederken; CHP Genel Merkezi Kadın Kolları yardımcısı tarafından arandığını açıkladı. Mutan; "Panele Balıkesir Balya'dan gelen bir kadın vatandaşımız bize otobüste gelirken grupla birlikte geldiğini ve protesto edeceklerini duyduğunu söyledi. Ben zaten böyle bir şey bekliyordum. Nitekim Panelden önce CHP Genel Merkezi Kadın Kolları yardımsı bizi arayıp paneli iptal etmemizi söyledi. İptal etmeyeceğimizi de kendilerine bildirdim. Bir gün önceye alın dendi almadık. Neden? Çünkü birileri yan tarafta şarkılı türkülü eğlence yapacaktı. Demek ki birileri bu panelin yapılmasını istemedi" dedi.

Paneli protesto eden grubun plastik şişe içerisinde taşlar getirdiklerini belirten Mutan; "Protesto etmek herkesin hakkıdır ama sabote etmek kimsenin hakkı değildir. İçlerinden üç kişiye söz hakkı verdim, konuştular. Bu esnada yanlarında düdükte getirmişler. Arkadaşları dertlerini anlatmak isterken diğerleri düdük çalıyor. Kendileri bile arkadaşlarını dinlemiyor. Salon dışında içerisinde taş konulmuş halde plastik şişeler bulduk. Amacınız nedir? Bizi mi taşlayacaktınız? Bunları buraya birileri yolladı. Birilerine karşı minnet duygularınız mı vardı? Eğer öyle değilse neden anma gününde eğlence düzenlenen yere de gitmediniz de, burayı protesto ettiniz? Sizin düşüncenizin kökleri bile zayıf, daha neyi protesto etmeniz gerektiğini bile bilmiyorsunuz. Orada bulunan kadınlar da bunu bildikleri için salonu terk edin çağrınızı dinlemediler, sizlerle birlikte salonu terk etmediler" dedi.

AK Parti Kepez Adayı Alper Altınok'un tanıtım toplantısında sahneye çıkan Meclis üyesi aday adaylarının hepsinin kendisine teşekkür etmesini değerlendiren Mutan; "Demek ki hakkımızı yemeyen insanlar da varmış. Bende kendilerine teşekkür ediyorum. Benim derdim Kepez ve halkıdır. Kepez'e hizmet edilmesidir. Kepez artık bir değer, bir marka olmuştur. Üç mahallemizin ikisinde kreş açtık, Kütüphanemiz, tiyatro salonumuz, Kültür Merkezimiz her şeyimiz var. Kepez'de artık dev projeye ihtiyaç yoktur. Merkez'de bulunmayan tüm sosyal merkezlerin hepsini biz zaten yaptık. Bu vesile ile hakkımı yemeyen Milletvekilimiz Sayın Özgür Ceylan ve İl Başkanım İsmet Güneşhan'a da teşekkür ederim. Bu kentin huzurunu kaçıranlar var. Burayı halkın belediyesi yapacaklarmış. Kepez zaten halkın belediyesidir ama onlar burayı CHP'nin belediyesi yapmak istiyorlar. Kapasitelerine baktığınızda zaten bunu görürsünüz. Parti içi huzursuzluk ve kavgalarını Kepez'e taşımak istiyorlar" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kepez'i iyi yönetebilecek aday olarak Bağımsız aday Gökhan Bayram'ı gördüğünü ve desteklediğini açıklayarak; "Bağımsız aday Gökhan Bayram'ın Kepez'i layığı ile yönetebileceğine inanıyorum. 25 yıllık birikimim var. Haliyle kimin daha iyi kenti yöneteceğini de iyi bilirim. Olması gereken ismi söyledim. Kesinlikle olmaması gereken ismi de tarih ettim. Anlayan anlamıştır. Bu benim şahsi görüşümdür.  Arkadaşlar ne içmiş bilmiyorum ama Kepez için Akıllı Kent vizyonu çizerken, arkadaş köy yapmak istiyor. Kamu binalarının olduğu alanı trafiğe kapatacakmış da.. öğrencilere ulaşım yardımı yapacakmış filan.. 5 Yıldır Kepez'de öğrenciler beslenmelerinden tutun, ulaşımlarına kadar, giyim kuşamları dahil her türlü ihtiyaçları Belediye tarafından karşılanıyor. Haberleri yok. Esnafın destekleri ile başarılı öğrencilere burs bile veriliyor. Dünyadan haberi yok. Bu zihniyet Kepez'i yönetemez, eğitim şart dememin sebebi budur. Halkımız da bunu bilsin Kepez'e yazık etmesinler" dedi.

Kepez'in Çanakkale ile birlikte büyüdüğüne dikkat çeken Mutan; "Eğer bu büyüme sağlıklı olmaz ise; bundan hem Çanakkale hem de Kepez halkı zarar görür. Hormonlu büyüme olur. Eleştirmemin sebebi bu CHP adayı ile bu büyüme sağlıklı gerçekleşmez. Onun vizyonu yok. Bunu söylediğim için beni ihraç edeceklerdir. Hiç beklemesinler hemen etsinler ama öyle yargısız yapmasınlar. İstesinler savunmamı yapayım. CHP'den ihraç edilmekte dünyanın sonu değil. Partisiz de siyaset yapılır. Yürekleri yeten varsa Televizyon kanalı var orada. Çıkalım tüm adaylar ekranlara halkımız neyin ne olduğunu görsün, öğrensin. Hodri meydan" dedi.

CHP adayı Birol Arslan'ın Kepez için yeterli vizyon ve eğitime sahip olmadığını CHP içerisindeki tüm yöneticilerin dahi bildiğini ifade eden Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; "Arkadaşlar bunları sadece dile getiren ben değilim ki. Parti içerisinde ben çıktım yüzlerine söyledim, bu adayla olmaz diye, vizyonu yok, eğitimi yok diye. Ben bunu söyleyen tek kişi değilim. CHP'nin en tepe noktasında olan kişilerde bunu biliyor ve söylüyorlar. Bu adayla olmaz diye. Ama yapacak şeyleri kalmadı" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum