Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MUHARREM ERKEK: "ARTIK ALDATMA VE KATLETME PARTİSİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

21 Ağustos 2019 - 16:19

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, dört gün süren İzmir’de ki orman yangınıyla ilgili olarak Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamalarını değerlendirerek; “İzmir’de 700 hektar arazi kül oldu. İçimizden bir şeyler  koptu gitti. Ancak THK ile Orman Bakanlığı arasındaki inatlaşma sonucu 700 hektar orman araziniz yanmıştır. Yani göz göre göre orman arazimiz kül olmuştur. Orman yangınlarını korumakla görevli sayın bakan İzmir yangını ile basiretsizliğini kanıtlamış ve sınıfta kalmıştır. Peki her konuda çağ atladık diyen hükümet özellikle kış aylarında orman yangınları ile ilgili önlemleri neden almamıştır? Gerekli şartlarda uçakların bakımını yaptırmamış yada yenisinin alımını neden  yapmamıştır? THK ait olan Menderes hava alanında bulunan uçak dahi kullanılmadı. Bence bir an önce Bakan Pakdemirli görevimi yerine getiremedim diyerek istifa etmeli” diyerek konuştu.

Kazdağları’nda yürütülen altın arama faaliyetlerine yönelik sürdürülen eylemleri de değerlendiren Muharrem Erkek; “Henüz topraklarımıza siyanür değmedi. Eğer bu şekil devam eder ve topraklarımız kirlenirse bunun geri dönüşü yoktur. Özellikle 31 Mart seçimlerinin hemen ardından çok büyük bir ağaç katliama, doğa katliamı gerçekleştirildi. 2013 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED Raporuna olumlu cevap verdi. Çünkü daha önceki ÇED Raporuna yerel yönetimimizin çabaları sayesinde hukuken yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı. 2018 yılında da iktidarın baskısı ve Valilikten izin aldılar. Bu ruhsatı iptal edin. Yineliyorum bakın halen toprağımıza zehir bulaşmadı ve bu yanlıştan bir an önce dönün” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin kuruluşunun 18. Yıl dönümünü de değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek; “İktidara gelmiş bir parti, 18. Yaşını kutluyor ve açıklama yapmak için partili Cumhurbaşkanı yanında damadı ile şımarıkça bir tablo sergilemişlerdir. Ben buradan AK Partiye gönül vermiş, onları iktidara oyları ile taşımız Ak Partili hemşerilerimizin 18. Yılı kutlu olsun. AK Parti onyedi yıllık iktidarın muhasebesini yapmalıdır. Çünkü memlekette 17 yıl boyunca ne Adalet Kaldı nede Hukuk. Yani bu partinin adındaki Adaleti görmekte hayal, Kalkınmayı bulmakta hayal olmuştur. Bu gün içlerinden bazı milletvekilleri AK Partinin kapatılarak, yeni bir parti kurulması gerektiğini dile getirmekteler. Her halde  bütün günahlarını partiye yıkıp yeni bir gömlek değiştirme sürecine giriyorlar. Bence bundan böyle kendilerine ‘Aldatan ve Kandıran Parti’ denmesi çok daha doğru olacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

2 Eylül’de gerçekleşecek olan ‘Adli Yıl Açılışı’ törenine katılmayan 44 il Baro Başkanlarının açıklamalarını da değerlendiren CHP’li Erkek; “Bu Dik duruş karşısında Baro Başkanlarımızı kutluyorum. Kuvvetler ayrılığına verdikleri önemden dolayı bu açılışa katılmıyorlar. Bir siyasi partinin genel başkanının huzurunda adli yıl açılışı yapılamaz. Ayrıca Hakim ve Savcı kurası çekilemez. Bu günkü sistemin Cumhurbaşkanı, parlamenter sistemin Cumhurbaşkanı değil. Bir siyasi partinin genel başkanı 82 milyonu temsil edemez. Onun için ilk genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Adayı olarak partili olmayan bir Cumhurbaşkanını CHP’si olarak destekleyeceğiz. Kuvvetler ayrılığı için, demokrasi için destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum