Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MEVLANA'NIN IŞIĞINDA YÜRÜDÜLER

Çanakkale Valiliğinin himayelerinde Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri çerçevesinde, Valilik Önünden başlayarak, Zafer Meydanı kadar anma yürüyüşü gerçekleştirildi.

15 Aralık 2018 - 13:33

Anma programına Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal DOKUZ, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal ÖZCAN, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan ENGİN, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali DEMİR, Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selehattin İŞ, Belediye Meclis Üyesi Mehmet SOYLU,  Çanakkale Tasavvuf Topluluğu, Oda Başkanları ve halkın katılımı ile gerçekleştirildi.

Şeb-i Arus Hz.Mevlana’nın 745.Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Programı kapsamında yapılan Hz. Mevlâna ve Hoşgörü Yürüyüşüne katılan Çanakkale Esnaf Odaları Başkanı Ünal ÖZCAN; “Bizim Kültürümüzde Hz. Mevlana'nın kim olduğu ne olduğunu dünya görüşünü söylememize gerek yok Valiliğimizin düzenlediği bu etkinliğe tüm oda başkanlarımızla birlikte katılarak desteklemek için buradayız. Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’yi anmak demek onun felsefesini ve öğretisini anlamak yaşatmak demektir” diye konuştu. Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan ENGİN ise, “Hz. Mevlana’nın görüşlerini söylemeye gerek yok, biz güzelliğin olduğu yerde yerdeyiz, güzel ahlakın olduğu yerdeyiz, Sayın Valimiz Orhan TAVLI’nın himayesindeki bu etkinlikte bizlerde destek için yerimizi aldık” dedi. Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selehattin İŞ; “Tüm Oda Başkanlarımız ile birlikte bizlerde buradayız, Hz. Mevlana Celaldddin Rumi’nin dünya görüşünü anlatmaya kelimeler yetmez, onun Vuslata yürüyüşünün 745. Anma yıl dönümünde bir aradayız” ifadelerini kullandı.

Kortej eşliğinde Çanakkale Valiliği önünden başlayan yürüyüş protokol üyeleri vatandaşlara ve esnafa karanfil dağıtırken halkın yoğun ilgisi dikkat çekiciydi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum