Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

LAPSEKİ DOĞALGAZA KAVUŞTU

Lapseki ilçesi merakla beklediği doğalgaza kavuştu. Doğalgaz hattı açılış töreni Lapseki Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleştirildi.

03 Ocak 2019 - 10:51

Törene Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü (ÇOMÜ) Prof. Dr. Yücel Acer, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Halil Özer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan LapsekiBelediye Başkanı Eyüp Yılmaz; “Bugün ilçemiz adına tarihi günlerden birini yaşıyoruz. Yıllardan beri hayalini kurduğumuz doğalgaz artık Lapseki’mizde Nereden biliyoruz derseniz, çünkü kamuoyu araştırması yapmıştık. Özellikle kadınlarımızın bazı bölgelerde %94’ü bulan tercihi doğalgaz talebiydi. Gerçekler ortadayken bilerek çarpıtılan, çok dedikodusu yapılan, Doğalgaz yatırımı resmi açılışında sizlerle birlikteyiz. Aklınızı boş yere çelmeye çalışanlara rağmen,  bize inandınız. Bazı inanmayan hemşerilerimiz olabilir, onların samimi itimatlarını istismar edenlere ağır bir söz söyleyecek değilim; ama üzülerek söylemeliyim ve dikkatlerini çekmeliyim ki istismar ve hata yapmışlar, halkımızı boş yere kandırmışlardır. İşte görüyorsunuz bugün ilçemiz adına tarihi günlerden birini yaşıyoruz. Yıllardan beri hayalini kurduğumuz doğalgaz artık Lapseki’miz de. Bir ay kadar kısa sürede, 1054 vatandaşımız abonelik işlemi yaptırmış olup 257 vatandaşımız ise aktif olarak doğalgazı kullanmaktadırlar. Evlerde artık doğalgaz yanmaktadır. Doğalgazın gelmesi ile birlikte ilçemiz temiz havayla buluştu. Artık ev hanımlarımız odunla, kömürle, sobayla, külle ve pislikle uğraşmayacaktır. Doğalgaz, modern şehirciliğin temel değerlerinden biridir. Daha temiz bir Lâpseki için AK Parti Belediyeciliği çalışmalarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Çevrecilik ve şehircilik hizmetlerinde neler yapılacağını da sizlerle beraber yeniden değerlendirerek, önümüzdeki yıllar için birlikte kararlaştıracağız” dedi.

Doğalgaz yatırımındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz konuşmalarına şöyle devam etti; “Lâpseki Belediyesi olarak, doğalgaz konusunda, belli oranda sorumluluğumuz ve yetkilerimiz vardı; mesela ihaleyi biz yapmıyorduk, Ankara BOTAŞ Genel Müdürlüğü yapıyordu. İhaleyi alan firma-şirket, kendi içinde sorun yaşadı. Bizim irademiz dışındaki gelişmelerden dolayı, aksama oldu. Aksini söyleyen varsa, biz buradayız. Halkımızın temiz niyetini istismar edenler, buyursunlar karşımızda konuşsunlar, ama sevgili Lâpsekilileri kandırmaya kalkmasınlar. Bugün görüyoruz ki bir hayal daha gerçek oldu. Yatırımlar zaman alıyor. 20 yıllık yatırım eksikliğini, 20 ayda bitirmek maalesef mümkün olmuyor. Ama Allah’a şükürler olsun ki bitirdik. Bugüne kadar her seçilen belediye başkanı, şehirciliğin olmazsa olmaz yatırımlarından, ilçemizin bir eksiğini tamamlamış olsaydı, bugün sizlere başka hizmetleri de sunacak durumda olacaktık.”

“Hep beraber yolumuza devam edeceğiz”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise; “Lapseki’mizde 5 yıl Eyüp bey öncülüğünde alt yapıda ne kadar zor iş varsa yapıldı. Doğalgaz, su, kanalizasyon. Paramızı, zamanımız, emeğimizi alt yapıya harcadık. Allah ömür verir, Lapseki devam derse, Lapseki’nin nasıl 5 yıl üst yapıyla şekillendiğini göreceksiniz hep beraber. Buranın turizm kenti olması için çok önemli işler yapmaya çalışacağız. Ama bir iş var; halkımız sahip çıkarsa. Hizmetse adres belli, çalışmaksa adres belli. Biz polemikle, eskiden iş yapamayanların bugün ben iş yaparım iddiasıyla ortaya çıkmasına prim verecek insanlar değiliz. Yok dedikodu yaptılar, yok doğalgaz tankerle geldi. Kıskananlar çatlasın kardeşim, doğalgaz geldi memlekete. Şımarmayacağız ayağımız yere basacak. Eksiğimiz var mıdır? Var tabi de. Eyüp beyin de var benim de var, senin de var, insanız kardeşim. Eksiğimiz varsa uyaracaksınız toparlayacağız. Ders alacağız, toparlayacağız. Ama yaparsa bu ekip yapar. Hizmetse bu ekibin işi. Hep beraber yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

“Biz söz verir, yerine getiririz”

“Vatandaş parayı verip teminat yatırması lazımken, belediye işi hızlandırmak için bankaya kendi kaynaklarındaki parayı yatırdı, iş bitti şimdi geri aldı” diyen Turan; “Ama doğalgaz gelsin diye belediye kaynağını buraya verince bir takım hizmetler askıya alındı. Onlar şimdi rahatlayacak. Ama 10 bin nüfuslu Lapseki’ye doğalgaz geldi. İstanbul, Ankara’dan bahsetmiyoruz. 10 bin nüfuslu yere doğalgaz gelirse; buranın evinin kıymeti artar, arsanın kıymeti artar, esnafın değeri artar. 10 bin nüfuslu yerde doğalgaz çok kıymetli bir iş. 71 kilometre çelik boru döşendi. Bunlar az işler değil. Onun dışında sadece dış hattın maliyeti 21 milyon lira. Şimdi iç hatlar, şehir içi başladı. Bunun da şimdiye kadar ki masrafı 7,5 milyon lira. Toplayın ortalama 30 milyon lira doğalgaza, yere para yatırıldı. Görmediniz, duymadınız bile bunları. Çünkü biz söz verir, yerine getiririz. Hamdolsun bugün açılışı yapıyoruz. Lapseki ve Gelibolu doğalgaz talebine aynı ayna başvurdu. Hiç bizden kaynaklı bir iş yok. Ama Eyüp bey başımızın etini yedi; ‘o müdürde imza var takip et, burada kredi var talep et, buranın genel müdüründen randevu al yürüyelim’. Ama iki yılda 10 bin nüfuslu kente doğalgaz geldi. Şuan bini geçmiş abone sayısı. Daha da arttığında rahat bir hayata, daha temiz bir havaya, daha konforlu bir yaşama kavuşmuş olacağız. Daha çok işimiz var, yorulmadık hep beraber çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da; "Sobanın zahmetini kadınlarımız çok iyi bilir, o pisliğini zahmet ini anlatmama gerek yok, şimdi doğal gazın gelmesiyle, kadınlarımızın bu zahmetten kurtulmuş olması en büyük sevincimiz. Lapseki kendi markasını yaratmış bir ilçemiz, 19015 köprümüz ile, yaptığımız alt ve üst yapı çalışmaları ile bunu kanıtlanmıştır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum