Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI HALUK DURSUN TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun, Van'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI HALUK DURSUN TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ
19 Ağustos 2019 - 18:00 - Güncelleme: 19 Ağustos 2019 - 18:04

TRT Haber, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun'un Van'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Prof. Dr. Dursun'un Malazgirt zaferiyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere gittiği Ahlat'tan Van'ın Erciş ilçesine geçerken otomobiliyle kaza yaptığı bildirildi.

Kazada 3 kişi de yaralandı. Dursun'un naaşı Erciş Devlet Hastanesine götürülüyor.

PROF. DR. AHMET HALUK DURSUN KİMDİR?

1957 yılında Hereke'de doğdu. Galatasaray Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Son Çağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Kürsüsünü bitirerek akademik hayata Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde asistan olarak başladı. Marmara Üniversitesindeyüksek lisans vedoktorasını Yakın Çağ Tarihi Anabilim dalında tamamladı. "Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi" sahasında tarih doçenti A.Halûk Dursun Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde Yakın Çağ Tarihi Ana Bilim dalında profesörlük unvanını aldı.

MİNİATÜRK'TE GÖREV ALDI

Akademik çalışmaları yanında kamusal alanda da önemli faaliyetleri bulunan Dursun, İBB Kültür AŞ. Genel Müdür Danışmanı olarak Miniatürk Projesi'nin hazırlanmasında görev aldı. İçişleri Bakanlığınca Türkiye Turing ve Otomobil Kurumunun Yönetim Kurulu Üyeliğine atanan Dursun, 2005-2006 ve 2011 tarihlerinde aynı kurumda Başkan Vekilliği görevini yaptı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum