Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KONU ÖNEMLİ KATILIM DÜŞÜK

İletişim Fakültesi Öğretim Görevli Dr. Serhat Çoban tarafından dün Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi toplantı salonunda “Şiddet ve Medya Dili” konulu seminer düzenlendi.

KONU ÖNEMLİ KATILIM DÜŞÜK
11 Haziran 2019 - 10:31

Kentteki gazetelerin temsilcilerinin de katılması beklenen toplantıda, katılımın çok düşük olması gözden kaçmadı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu kararları gereğince bağlı kuruluş olan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü (ŞÖNİM) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kadın Araştırmaları Merkezi ortaklığında “Şiddet ve Medya Dili” konulu seminer düzenlendi. İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Serhat Çoban tarafından ÇOMÜ Turizm Fakültesi toplantı salonunda verilen seminerin, kentte faaliyet gösteren tüm medya kuruluşlarına verilmesi planlanmıştı. Üç gazete temsilcisinin ve bir bağımsız gazetecinin dışında katılım gösterilmemesi dikkat çekti.

“KADIN TEMALI HABERCİLİK VE MEDYANIN DİLİ”

Toplumdaki cinsiyetçi kalıplara, gazete haberlerinde kadınlara ne oranda yer verildiği temsil olgusuna, medya sektörü içinde çalışan kadınların konumlarına, medyada kadın istihdamına, toplumun yüzde 50’sini oluşturan kadınların iş hayatındaki temsil sorununa değinildiği seminer, karşılıklı fikir alışverişi şeklinde devam etti.

Kadın – erkek eşitliğinin gerçek anlamda sağlanabilmesi ve Kadına Yönelik Şiddet’in engellenebilmesi için medya dilinin önemi üzerinde durulan toplantı, örnek haber metinleri ele alınıp incelenmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum