Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

'KEPEZ'DE KADIN OLMAK' PANELİ PROTESTO EDİLDİ

Kepez'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'Kepez'de Kadın Olmak' paneli düzenlendi.

09 Mart 2019 - 11:56 - Güncelleme: 09 Mart 2019 - 12:06

Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kepez’de Kadın Olmak’ isimli panel düzenleneceğinin açıklanmasının ardından pek çok kesim tarafından tepki ile karşılanmıştı. Nedeni ise konuşmacıların tamamının erkek belediye başkan adayı ve bir de moderatörden oluşmasından kaynaklanıyordu.

Hem yerelde hem de ulusal eleştirilerin odağı haline gelen panel dün 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Kepez Belediyesi Ek Hizmet Binasında saat 14.30’da yapıldı. Panele CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Birol Arslan ‘Erkek egemen bir panel’ diyerek gitmedi. Panel başladıktan sonra ise Kadın Platformunun bazı üyeleri panel tepkileri göstermek amacıyla ıslıkla ve alkışla protesto etti. Tepkilerini dile getiren kadınlar böyle bir paneli kabul edemeyeceklerini söyledi. Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ise protesto eden kadınlara, ‘Böyle bir durum ile karşılaşacağımızı biliyorduk. Sabote etmeyin. O düdükleri lütfen kaldırın kapalı alandayız ?’dedi.

Platformdan bir kadın mikrofonu alarak şunları söyledi, “Biz bir siyaset malzemesi değiliz. Bizim emeğimiz sömürülüyor, cinsiyetimiz sömürülüyor. Madem 8 Mart’ta kadınlar için yapacağınız şeyleri anlatmak istiyorsunuz, öncelikle kadınlara siyaset yasağı koymaktan vazgeçmeniz gerekiyor. Kadınlar kadınların ne hissettiğini bilebilir ve anlayabilirler. Belediye dedi ki ‘Kadın muhtar adayları da kendilerini birer cümle ile ifade edecekler. Hayır ben isterdim ki burada kadın muhtar adayları otursun. Ya da partilerimizin kadın kolları başkanları gelsin. Kendi siyasetlerini anlatsınlar. İnan çok anlamlı olurdu. İnanın o zaman sizi protesto etmek için değil desteklemek için burada olurduk” dedi.

Tepkiler üzerine bu paneli Kepez Belediyesinin organize ettiğini belirten Başkan Mutan, Bu panelin beyni de benim. Bu paneli ben icat ettim. Sevgili kadınlar, Çanakkale STK Platformları, Dr. Ömer Faruk'un ne olduğunu bilir. Ömer Faruk gençliğinde Türkiye sokaklarında emeğin kavgasını vermiştir. Kadının kavgasını vermiştir. İnsanın kavgasını vermiştir. O yüzden sabote yok. Turizmin üzerinde fıkır fıkır oynayacağınız bir toplantı daha var. Gidin onu protesto edin. Gidin oynamaya gidin haydi bakayım. Sizin dinlemeye bile tahammülünüz yok. Oynamaya gidin oynamaya diyerek tepki gösterdi.

Başkan Mutan'ın bu tepkisi üzerine bazı kadınlar, tepki göstererek salonu terk etti. Mutan, konuşmasının ardından salonda bulunan Kepez beldesindeki kadın muhtar adaylarına söz verdi. Kadın muhtar adaylarının kendilerinin tanıtmasının ardından 'Kepez'de Kadın Olmak' paneline geçildi.

Doç. Dr. Mehmet Şahin modatörlüğünde gerçekleşen panelde Altınok, Özel ve Bayram kendilerini tanıttı. Kepez beldesinde kadınlarla ilgili yapacakları projeleri anlattı. Panel, soru cevap bölümüyle sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum