Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kahraman otobüs şoförü tekrar sahnede, yine hayat kurtardı

Çanakkale'de geçtiğimiz aylarda otobüsünde bayılan bir kadını hastaneye yetiştiren ve herkesin takdirini toplayan halk otobüsü şoförü Ali Kurum, bu kez tekrar otobüsünde fenalaşan bir kadını hastaneye yetiştirerek hayatını kurtardı.

09 Kasım 2018 - 16:52

Edinilen bilgilere göre olay dün sabah saatlerinde yaşandı. Ç3 hattında çalışan halk otobüsü şoförü Ali Kurum’un aracına halsiz gözüken bir kadınbindi. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra otobüsün içinde şiddetli bir cam kırılma sesi duyuldu. Kurum arkasına döndüğünde otobüse az önce binen kadınının, sert bir şekilde cama kafasını çarparak camı kırdığını ve fenalaştığını gördü. Kadına ilk müdahaleyi yolcular ve şoför yaptı. Bu sırada 112 ekiplerine de haber verildi. Hastanenin yakın olmasıyla birlikte yolcularında onayını alan sürücü Kurum, rahatsızlanan kadını hastaneye götürme kararı aldı.Çağırdığı ambulansı arayarak gelmemesini söyleyen Kurum, rahatsızlanan yolcuyu hastaneye yetiştirirdi. Hastanede gerekli müdahale yapılan kadının kalp pili kullandığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kurum’un  bu davranışı kamuoyundan oldukça takdir topladı.

“BU BİZİM İNSANLIK GÖREVİMİZ”

2'nci kez bir yolcusunun hayatını kurtaran Ali Kurum, yaşananları şöyle anlattı: "Otobüste seyir halindeyken devamlı hattımı kullanan bir yolcum bindi. Otobüse binerken yüzünden biraz rahatsızlığı olduğu belliydi. Aradan biraz zaman geçtikten sonra arkadan bir ses duydum ve yolcumun fenalaştığını gördüm. Yolcular ile birlikte ilk müdahaleyi yaptım. Ambulansı aradık fakat hastaneye daha yakın olduğum için kendim götürdüm. Yolcularda olumlu karşıladı ve naklettik. Bu bizim insanlık görevimiz." dedi.

DAHA ÖNCEDE HAYAT KURTARMIŞTI

Öte yandanAli Kurum,  geçtiğimiz Mayıs ayındada sefer sırasında otobüsünde bayılan ve dili dönen bir kadını hastaneye yetiştirerek hayatını kurtarmış ve halk arasında kahraman şoför ünvanını almıştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum