Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KAHRAMAN ECDADIMIZ 104 YIL ÖNCE BÜTÜN DÜNYAYA "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!" DİYE HAYKIRDI

Tarihin akışını değiştiren şanlı Çanakkale Zaferimizin 104. Yılında Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Hülya Ugur ve topluluk üyeleri tarafından organize edilen “Bir Destandır Çanakkale” konulu konferans 18 Mart 2019 tarihinde Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

KAHRAMAN ECDADIMIZ 104 YIL ÖNCE BÜTÜN DÜNYAYA "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!" DİYE HAYKIRDI
19 Mart 2019 - 13:36

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marş’ının okunması ile başlayan programa, Biga Meslek Yüksekokul müdürü, müdür yardımcıları, öğretim görevlileri, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu program Biga Değerleri Topluluğu üyesi Yerel Yönetimler Programı 2. Sınıf öğrencisi Gamze Kaygısız’ın program akışını sunmasıyla başladı.

Ardından izlenen bir ulusun direnişini konu alan belgesel filmiyle Çanakkale cephesinde yaşanmış yürek burkan öyküler oldukça duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Program daha sonra Biga Meslek Yüksekokulu Atatürk ilkeleri ve İnkılâp Tarihi Öğretim Görevlisi Hakan Uyar’ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasıyla devam etti. Uyar konuşmasında, “Birinci Dünya Savaşı’nı galip bitirmek isteyen düşman devletler, gemileriyle Çanakkale Boğazı’nı geçip İstanbul’u almak istiyorlardı. Osmanlı ordusu, İngiliz ve Fransız donanmalarına karşı Çanakkale Boğazı’nda aylar süren bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştı. Çanakkale Savaşlarının denizle ilgili bölümü, 18 Mart 1915 tarihinde, düşman gemilerinin geri çekilmesiyle sonuçlanmıştı.  Bu nedenle her 18 Mart gününde Çanakkale Savaşlarını anmaktayız” diyerek Çanakkale Zaferinin Türk tarihi açısından önemine değinmiştir.

Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan o büyük gün, bir Ulusun Yeniden Doğuşudur. Cepheye gönderdiği oğluna “ya şehit ol, ya gazi” demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan analardır. Çanakkale, imanın karşısında maddi gücün dize geldiği yerdir. Kısacası Çanakkale “Şehadetin Destanlaştığı”  yerdir.

Bir kez daha milletimizin hafızasında eşsiz bir yeri olan Çanakkale Zaferi’ni kazanan aziz şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı rahmetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum