Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Kadının eşit yurttaşlığı meşru egemenliğin tek yoludur"

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 84.yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet meydanında tören düzenledi.

05 Aralık 2018 - 14:29

Çanakkale’de faaliyette bulunan Kadın Dernek ve STK’larının yanı sıra Siyasi Partilerin Kadın kollarının da katılımıyla gerçekleşen törenlerde Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

Çelenk sunumunun ardından Çanakkale Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Av.Güneş Pehlivan günün anlam ve önemine atfen konuşma yaptı. Av.Pehlivan konuşmasında; “Kadının eşit yurttaşlığı meşru egemenliğin tek yoludur. Eşitlik ve özgürlük temelli, şeffaf ve bağımsız siyasal demokrasinin unsurları ve araçları; demokrasimizin gücü ve güvencesi olan yargı bağımsızlığı her ne kadar hedef alınırsa alınsın, biz Cumhuriyet kadınları 84 yıl önce, kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan aydınlanmayı geleceğe taşıyacak ve onun önündeki tüm engelleri el birliğiyle yok edeceğiz” dedi.

Av.Güneş Pahlivan konuşmasının devamında; “Türk kadını, bugün etrafını kuşatmaya niyetlenen karanlığı aşacak kudrete sahiptir. Her kim ki,Türk halkına ait kürsülerde,  Türk halkına ait üniversitelerde, okullarda, meydanlarda, kadının erkekten aşağı bir cins olduğunu öğütler; kadına yönelik şiddeti azmettirir; kadının siyasi karar mekanizmalarındaki varlığına ipotek koymaya niyetlenir; kadının söz ve yetki alanını gasp etmeye kalkışırsa, karşısında Türk kadınının sarsılmaz eşitlik ve özgürlük iradesini bulacaktır. Aydınlık geleceğimize duyduğum sarsılmaz inançla, eşit yurttaşlık yolunda siyasal hak kazanımlarımızın ilk adımı olan seçme ve seçilme hakkımızın 84. Yılını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan ise yaptığı konuşmada; Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği öneme dikkat çekerek; “Kadınlarımızın 84.yıl önce siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesi, toplumsal hayatta gerçekleşen Atatürk Devrimlerinden birisidir.  Biz kadınlar bugünü kutlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu hakları bize kazandıran Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum