Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İYİ PARTİ'DE TOPLU İSTİFAYA YENİLERİ EKLENDİ

İYİ Parti’nin Çanakkale’de kurulmasında, teşkilatlandırma çalışmalarında yer alan, Merkez İlçe Başkanlığı ve il yönetim kurulu üyeliği yapan partinin önde gelen isimlerinden Adnan Meçu,kendisinin de dahil 100 kişinin istifa ettiğini basın açıklamasıyla duyurdu.

24 Kasım 2018 - 17:21

Adnan Meçu açıklamasında; Ülkemizin zor günlerden geçtiği, sosyal, ekonomik ve siyasal koşullar bakımından çok büyük sıkıntı ve sorunlar yaşadığı bu dönemde, ülkemizin içine sokulduğu bu kötü gidişattan kurtulması için umut olarak gördüğümüz partimizin kurucu üyesi ve yönetimlerinde yer alan kişiler olarak, İyi Parti’nin kuruluşundan bu güne kadar maddi ve manevi büyük emek ve özveriyle çalıştık.

Geçtiğimiz günlerde, kamuouyuna ve basına yansıyan açıklamalarımızın ardından bugün sizlerle de paylaşacağımız açıklama ile kurucu üyesi bulunduğumuz partimizle yol ayrımına geldiğimizi duyuruyoruz.

İstifa edeceğimize dair basında yer alan ilk haberlerin ardından Çanakkale'de yaşanan süreç, Genel Merkez tarafından da irdelendi.

Konunun çözümü için aramızdan birkaç arkadaşımız, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile görüştü. Genel Merkezden görevliler gelip Çanakkale’de parti yöneticileri ve bizlerle görüşmeler yaptılar.

Hem Genel Başkanımız, hem de Genel Merkezden gelen yöneticiler ile yapılan görüşmeler sonucunda Çanakkale’deki sürecin, teşkilatları dizayn etmeye çalışan GİK Üyesi Rıdvan Uz ve ekibi tarafından sekteye uğratıldığı, GİK Üyesi tarafından Çanakkale’de ki gelişen siyasal olayların Ankara’ya farklı anlatılarak, “Küçük olsun, benim olsun.” anlayışı ve dost ahbap ilişkileri ile çözüldüğü; ama aslında partiye zarar verdiği ve çözülemediği ortaya çıktı.

Gelinen noktada, partinin yönetim tarzının, karar alma mekanizmasının ve yönetim anlayışının, bugüne kadar eleştirdiğimiz yönetim anlayış ve tarzından hiç bir farkının olmadığını görmüş bulunmaktayız.

Fikrimizin sorulmadığı ve mutlak itaatin esas alındığı bir anlayışı kabullenmemiz mümkün değildir.

Liyakatin, adaletin, demokrasi anlayışının ve ahde vefanın olmadığı bir yapının içerisinde ülkemize ve şehrimize katkı sunamayacağımız düşüncesiyle, bugün itibariyle Merkez İlçe Başkanlığımıza sunduğumuz 100 adet imzalı istifa dilekçesi ve 35’e yakın arkadaşımızın bizzat seçim kuruluna yaptığı imzalı dilekçe başvurusu ile partideki ki tüm görevlerimizden ve üyeliğimizden istifa ediyoruz.

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde böyle bir sürecin yaşanmasından ve kamuoyuna yansımasından dolayı son derece rahatsız ve üzüntülüyüz.

Bilinmelidir ki yaşanılan bu olayların sorumluları asla bizler değiliz. Tek adam olmak isteyen ve tek adamlığa yol açan anlayış bunun en büyük sebebi ve sorumlusudur.

İstifa ettik; Ama, fikir üretmeye, inandığımız değerlerle var olmaya devam edeceğiz.

Daha iyi ve aydınlık günlerde yeniden buluşmak dileğimizle, kamuoyuna saygılarımızı sunuyor, seçimlerde aday olan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum